Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lolink píše:
@alifieja kocky nikdy nemela. Az v posledni dobe venkovni. A manzel a cela jeho rodina celozivotne nejakou tu cicu meli. Jediny, kdo ma za sebou toxu, jsem ja. Ostatni ji nikdy neprodelali.
My jsme kočky neměli - takže jako dítě jsem uvítala každou možnost pohladit si jakékoliv koťátko na které jsem venku narazila - a že jich o prázdninách u babiček na venkově bylo!
@alifie jo, moje svagrova mazli vsechno, co projde kolem
.
Ohledne toxy a jeji nakazy ma velmi zajimavy vyzkum Jaroslav Flegl. Kocky jsou na dolnich prickach zebricku.
Co takhle si zjistit jak se toxou můžeš nakazit než zbytečně plasit? A odpověď je ne
Opravdu můžeš být v klidu, jen pro info jsem veterinářka a celou dobu těhotenství pracuji (a mají to tak i kamarádky, kolegyně… ) a problém nemám. Pokud si člověk u koček pohlídá hygienu, je to v pohodě. Mnohem pravděpodobnější je toxa z nedostatečně tepelně opracovaného masa a špatně omyté zeleniny a ovoce.
Jsem ve 21 týdnu a doma mám 4 kočky
Kočky jsou čistotné a ven nechodí. Přítel sice po dobu těhotenství vybírá kočičí WC, a nechávala jsem si dělat test i na toxo a naprosto v pořádku
Spíše se dá toxo chytnout jinak, než od koček ![]()