Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tronelka píše:
Pokud mas kocoura doma a s pritelem se jen navstevujete, tak bych se schazela u nej. Navic pokud si te nasel uz s kocourem, nemuze si prece myslet, ze se ho kvuli nemu, jen tak z jeho pleziru zbavis. Pokud si to mysli, dost to o nem vypovida. Pokud u tebe bydli, tak by to mel tolerovat a pokud bydlis ty u nej, mela bys zas tolerovat ty jeho.
S timhle souhlasim. Kocour tady nebude na veky. Jenze zviratkomilci si pak chteji poridit dalsi a bude opet problem.
@Šarlota4 píše:
S timhle souhlasim. Kocour tady nebude na veky. Jenze zviratkomilci si pak chteji poridit dalsi a bude opet problem.
To jo, pak to chce rozmyslel, co je pro zakladatelku prioritou. Jestli tenhle chlap, co nesnese kocky a nebo mit doma dalsi kocku, treba s nekym, kdo je ma rad, ale muze mit zas jine mouchy.
@Šarlota4 píše:
Tak hlavně nevidím důvod, proč se dávat dohromady s člověkem, který mi nesedí povahou (nemá rád zvířata např.), to dneska už je tak špatný výběr nebo čím to je, že to někoho vůbec napadne?
@tronelka píše:
To jo, pak to chce rozmyslel, co je pro zakladatelku prioritou. Jestli tenhle chlap, co nesnese kocky a nebo mit doma dalsi kocku, treba s nekym, kdo je ma rad, ale muze mit zas jine mouchy.
Heleď, mám chlapa s alergií na kočky. A rozhodně se to nedá považovat za „nesnese se“, ne, prostě na ně má jenom alergii, tečka. Takže pokud se s tím zvířetem nesnese, tak je to úplně o něčem jiném - o charakteru, který se nikdy nezmění…
@Nimie píše:
Tak hlavně nevidím důvod, proč se dávat dohromady s člověkem, který mi nesedí povahou (nemá rád zvířata např.), to dneska už je tak špatný výběr nebo čím to je, že to někoho vůbec napadne?
Jasne, zakladatelko, napis nam, kdo byl prvni, kocka, nebo pritel. To je dost podstatne.
@Nimie píše:
Heleď, mám chlapa s alergií na kočky. A rozhodně se to nedá považovat za „nesnese se“, ne, prostě na ně má jenom alergii, tečka. Takže pokud se s tím zvířetem nesnese, tak je to úplně o něčem jiném - o charakteru, který se nikdy nezmění…
Zakladatelka ale psala, ze mu vadi vse, hlavne mnoukani, tak jo alergie asi nebude, respektive ne ta fyziologicka.
@Ela515 píše:
Zakladatelko, jestli příteli vadí mňoukání kocoura, pak je s ním něco v nepořádku. Minimálně je hodně psychicky labilní. Dokážeš si představit, jak by reagoval na několikahodinové řvaní miminka? Nebo batolete, které dokáže fňučet a vztekat se od božího rána?
Opravdu si myslíš, že člověk takto nevyrovnaný je ideální partner do života a na vzájemné soužití, které s sebou nenese jen pohodu?
amen.
@andilek89 píše:
Dobrý den mám problém přítel se nesnese s kocourem a já se kocoura nechci vzdát ale nechci přijít ani o chlapa a já nevím jak to vyřešitza rady moc dekuju
Tak kocoura bych se určitě nevzdala, co mu na kocourovi přesně vadí? Nějak nechápu to nesnese, kocour mu děá naschvály? To je dost možné no, ne nadarmo se říká že kočka je pan domácí a my jsme podnájemníci. Naše kočka taky nemá ráda cizí lidi a trvá jí než začne důvěřova, třeba to u vás bude stejné.
Nedala bych zvíře pryč, jedině kdyby měl alergii, což nemá. Já mám zvířata ráda, mám psa a pokud to ty tak nehodláš přijmout, měj se krásně…asi tak. Pro mě zvíře není věc, ale člen domácnosti.
@Ela515 píše:
Zakladatelko, jestli příteli vadí mňoukání kocoura, pak je s ním něco v nepořádku. Minimálně je hodně psychicky labilní. Dokážeš si představit, jak by reagoval na několikahodinové řvaní miminka? Nebo batolete, které dokáže fňučet a vztekat se od božího rána?
Opravdu si myslíš, že člověk takto nevyrovnaný je ideální partner do života a na vzájemné soužití, které s sebou nenese jen pohodu?
jestli to nebude tím, že každý má tu hranici někde jinde. Ano jsou lidé, kteří se nesnesou s nikým a ničím a pak jsou lidé, kterým prostě něco nesedí.
Mám kamarádku co má doma dvě andulky, upřímě musím říct že ten virvál by mě zabil dřív než já ty ptáky
A ačkoli mám sama dvě děti, upřímně a narovinu přiznávám že cizí ufňukané děti mi neskutečně lezou na nervy ( úplně mi běhá mráz po zadech. Asi to bude tím, že mám pokaždé pocit, že plačící dítě je dítě kterému někdo ublužije a to mi nedělá dobře. Ano vím, děti řvou a řvou kolikrát aniž by jim kdokoli cokoli dělal, ale stejně
)To, že někdo něco nemusí nevypovídá nic o jeho hodnotě a charakteru a stejně tak opačně. Svět a lidé nejsu čenobílí ![]()
@tronelka píše:
Já budu mít doma raději umňoukanou kočku, než chlapa, který se nehodlá přizpůsobit. Pokud není alergický a kočka jej systematicky nešikanuje, tak nemá právo tohle po ní žádat.
Přítel alergii nemá on ma radci psy a bydlíme u mě v bytě a bohužel kocoura ven pouštět nemůžu bydlím v 6 patre
a kocoura už mám 7 let přítele jen rok davam foto kocoura ![]()
Po mé zkušenosti s muži bych volila kocoura a muž by šel z domu.
Po exmanželovi jsem si pořídila dva kocoury. Kocouři jsou jasná lepší volba
. Od ex jsem toho nikdy moc nedostala, kocouři mi nosí myši, občas ptáky a i ohlodanou zaječí pracku přinesli, miláčci.
@andilek89 píše:
Přítel s kocourem všechno mu vadí hlavně mnoukani
A kolik toho ten kocour za den namňouká, co? Zkouší tě jen omezovat a časem přitvrdí. Nech si raději kocoura.
@andilek89 krásnej kocour!
Hlavně ať tě nenapadne dávat kočku pryč. Vypadá to, že tvůj přítel je sobec a navíc tak trochu mimo, jestli ho tak strašně rozčiluje to, že kočka zamňouká. Předpokládám, že kocour nemňaučí 24h denně.
Já bych nemohla být s chlapem, co nemá rád moje zvíře. Navíc kocour byl první, takže pokud ho přítel nesnese, já bych měla jasno!
![]()
Chlapovi bych udělala pápá
![]()