Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jinak, teď čekám na to až mi napíše holčina, která leží v porodce a v 11 jde na sekci. Je z toho úplně špatná, už tam leží třetí den, zkoušeli jí rvát nějaké tabletky, páč už po jednom císaři je a oxytocin prý nemůžou, tak už má cévku a je z toho hrozně špatná a já se úplně bojim za ní… ![]()
Tiffany1 píše:
To víte, když jsem Debil a přečetla jsem včechny ty hrůzostrašný zážitky z císaře…
Ale přirozeně rodit nechci, to se bojim o Prcka, jsme KP a navíc neléháme nožičkama a doktor říkal, že nemá cenu machrovat a pak si to vyčítat![]()
kdyz naleha nozickama tak ani nejde rodit prirozene. to pouze kdyz naleha zadeckem, takze nemas na vyber, nevycitej si to nijak
proc nemmuze oxytocin?
redony se davaji aby nedoslo k hnisani a nezustaval bordel vevnitr, jiak ja e probrala z narkozy bolesti, takze bych 3 hod po cisari nic necitila je vtipny, bolest jak noha, oni tech protibolesti leku moc v narkoze nedaji , aby se to nedostalo do ditete a vzpominka na to, jak jsem se musela zveddat, sedat si na zachod nebo lizt do sprchy auuuuuuuuuuuuu
jizvíková jojo první sprcha, jak já byla vděčná za to, že tam byli sedátka.
Jo a taky jsem se strašně bála první noci bez cévky. Jsme si říkala, že to určitě nepoznám, že se mi chce, popřípadě to poznám a budu muset jít ![]()
Tiffany1 píše:
Mě taky čeká plánovaný řez už v pondělí a taky spinálem. I anesteziolog mi řekl, že rekonvalescence je mnohem rychlejší, je to méně bolestivé, anestetikum funguje ještě nějakou dobu po zákroku, při celkové dostaneš bombu od bolesti hned,jak tě probudí, tady ještě tak 3hodinky nic necítíš a hned, jak to začne přicházet k sobě, tak do sebe necháš hodit nějaká anestetika,aby se to nerozbolelo…
Tedy, já to mám jen z doslechu…sama jsem už pěkná posera
Já jen doplním,že přesně tohle mi anestezioložka taky řekla,když jsem byla po sekci na JIP,tak jsem se cítila dobře,jen trochu vyjukaně,a vozili tam maminy po akutní sekci v celkové narkoze,a když přišly k sobě,tak strašně skučely bolestí,a to byl děsnej záhul na psychyku.Naštěstí mě pro dobrý stav po pár hodinách odvezli na šestinedělí ![]()
Jojo, slyšela jsem, že Holky po celkové mají velký bolesti hned a navíc, asi vždcky je to akutní, tak si vytrpí bolest před i po, to nic moc…
No, hlavně, že pak je Prcek vpořádku,ne ![]()
ja jsem teda velke bolesti vubec nemela, ani po probuzeni , ani potom, celkem brzo jsem i odmitala injekce proti bolesti. takze to take neni pravidlem
Já jsem ráda, že máte i pozitivní zážitky, už se bojim a tohle mě trochu uklidňuje ![]()
No uz se na ten zazitek tesim znova ![]()
Kluky jsem videla fakt az druhy den odpoledne a bylo mi tak blbe, ze jsem jen cucela a cucela na ty inkubatory
a tesila se, az me zas odvezou do postele
no nejhorsi bolesti jsou pri chuzi, sprse, curani a tak, kdyz se clovek nehyba a lezi, tak to jde ![]()
a ty injekce na zavinovani delohy, taky nic moc, kdyz jsem jela domu, mela jsem modry ruce od injekci ![]()
no jeste jeden porod a konec, nikdy vic, stacilo, nevim, rpoc je porod tak na kulovy, kdyz jsme tu vlastne vsichni jen proto, abychom se mnozili ![]()
Tiffany1 píše:
Já jsem ráda, že máte i pozitivní zážitky, už se bojim a tohle mě trochu uklidňuje
já jsem se bála jen toho,co mě čeká,ale po operaci bylo vše OK,dokonce jsem i 5 týdnů po porodu šla cvičit na fitbally.Taky mi každý večer sestry nabízely něco na bolest,ale nikdy jsem nic nepotřebovala.Kdybych chtěla druhé dítě,tak bych do stejného druhu porodu šla hned!
opravdu bolesti, proste samovolne, ty byly asi 24hod, pak jsem uz nemela ani ty prasky na bolest, ale bolesti jizvy pri pohybu, tak to uz bylo jine kafe
HOLKY, jak jste na tom byly s kojenim? Mne se udelalo mleko 3 dny po porodu a bez problemu, myslela jsem, ze po cisari, se casto nekji, ze se mleko neudela
jizvíková píše:
opravdu bolesti, proste samovolne, ty byly asi 24hod, pak jsem uz nemela ani ty prasky na bolest, ale bolesti jizvy pri pohybu, tak to uz bylo jine kafeHOLKY, jak jste na tom byly s kojenim? Mne se udelalo mleko 3 dny po porodu a bez problemu, myslela jsem, ze po cisari, se casto nekji, ze se mleko neudela
Mě se mlíko udělalo cca 2-3 den po porodu,a plně jsem kojila do 6-ti měsíců,a 2× denně ještě kojím-skoro rok
normálně nám nosili mimina po 3h na kojení,a to by ses měla rozkojit.