Koho volit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6161
16.2.21 07:52
@Prof. Farnsworth píše:
To je jednoduché - tradiční pravice (otázka je, zda existuje v ČR) hájí soukromé vlastnictví, tj. co nejnižší daně, co nejmenší regulace, co nejmenší zasahování do života lidí.

Málo byrokracie, málo překážek v podnikání atd. Souhlas. Skoda, ze spousta lidí si neví se životem rady a potřebuje, aby ho někdo vodil za rucicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
16.2.21 07:53
@Prof. Farnsworth píše:
Pozor na programy - tam si může napsat kdo chce co chce. Co ve skutečnosti udělá je věc jiná.

Nic jiného ale nemam, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
16.2.21 10:25

Slovy klasika - nejhorší na každých volbách je, že z nich vzejde ta zatracená vláda :-)

No, rozhodně nebudu volit ANO, ČSSD, Komunisty, Přísahu a pak strany, hnutí či spolky, které se prohlašují za apolitické, středové, apod. Protože u nich člověk prostě neví, co by dělali za reálnou politiku, protože nemají program. A ten já vyžaduji. Bohužel do této skupiny spadli spojením i Lidovci, ODS, Stan (ten tedy nikdy žádné vyhranění na politické mapě z principu neměl), Piráti mi nejsou blízcí svou touhou brát lidem majetek či nařizovat, jak s ním nakládat. Ze stejného důvodu nepřipadají v úvahu Zelení.
Takže mi z toho vycházejí Svobodní (program jasný, lidé kteří jsou spojeni na základě shodných myšlenek). Ovšem jestli se spojí s Trikolórou (spojení se Soukromníky by mi spíš nevadilo), tak mám velký problém… a budu snad volit Korunu Českou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
16.2.21 11:37

Řekla bych, že po tomhle volebním období je to úplně jedno. Horší už to být snad nemůže. Cokoliv bez ANO bude výhra.
Mě osobně jsou asi nejsympatičtější Starostové (ani v koalici s Piráty mi nevadí). Jak tu někdo podotkl, že Piráti jsou samí mladí idealisté, to beru spíš jako plus. Sami ve sněmovně nebudou a určitý podíl idealistů je v jakékoliv komunitě jen k dobru věci. Průšvih by byl, kdyby tam byli sami, což se nestane. V ideálním případě to vidím tak, že tradičně smýšlející strany je trochu usadí a Piráti naopak tyto strany trochu „pohlídají“. Výsledek by mohl být ku prospěchu věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.21 14:33

Jenom ne piráty. Přijde mi ze je kde kdo volí a ani si nečte ten jejich program. Euro ani migranti tady nechci takže nikdy nikdy nikdy piráty.

• Citovat
  • Upravit
253
16.2.21 14:41

Volte mě

Jestli teď dostanu 1000 srdíček, tak založím stranu a můžete volit mě :mrgreen:
A nebojte, i kdybych každý druhý milion z rozpočtu strkat do kapsy a rozhodování o důležitých věcech losoval z klobouku, nebudu horší než současná vláda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.21 15:24
@Anonymní píše:
Jenom ne piráty. Přijde mi ze je kde kdo volí a ani si nečte ten jejich program. Euro ani migranti tady nechci takže nikdy nikdy nikdy piráty.

Přesně tak. Já to hodim zase SPD, jelikož patřím k dlouhodobým kritikům EU.
Nechci islamizaci Evropy, jsem proti přijetí Eura. Přála bych si obnovit soběstačnost a suverenitu našeho státu, možnost referenda např. o vypovězení Lisabonské smlouvy. Nechci, aby např. firmy, co zde podnikají, mohly legálně vyvádět odsud zisky. Nechci, abychom poslušně museli přejímat všechny zákony, které nám hodlá diktovat Brusel. A přesně tohle má SPD v programu.
Piráti to maji přesně opačně.

• Citovat
  • Upravit
7257
16.2.21 17:09
@Lily-of-the-valley píše:
@jannina1 se Hribem je ale velká část pražanů spokojená. A prosím vás jaký plakat? :lol:
Největší smejdi jsou současní největší populisti. Jeden se spoléhá na svého markeťáka a co neprosadí sám, neprojde (a to říká už i ČSSD). Další využívá jen určitou část obyvatel, jeci co oni chtějí a přitom sám si myslí 90% opak, když to nevyšlo s jednou, založil jinou. Ale určitě je Bartoš tak hrozný :lol: jestli to není spíš tím, že je oba ohrožuje, tak o něm produkují tuny dezinformaci. Aneb, jak řekl Albert Einstein: „Nevěřte všemu, co se na internetu dočtete.“

Samozřejmě že nevěřím co se jen tak někde dočtu, tady ale existují videa a fotografie, kdy Bartoš je na demonstracích „uprchlíci vítejte“. A to se mi těžce nelíbí.
Dále pak že Piráti jdou na ruku Bruselu a pokud by vyhráli budeme těžce v područí a dělat jak Brusel píská!
Jenže jak to tde ctu, tak spousta lidí se nechá obalamutit a takže to půjde s naší republikou z kopce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
16.2.21 17:24
@Prof. Farnsworth píše:
To je jednoduché - tradiční pravice (otázka je, zda existuje v ČR) hájí soukromé vlastnictví, tj. co nejnižší daně, co nejmenší regulace, co nejmenší zasahování do života lidí.

Tyhle strany bohuzel mizi z politicke mapy v cele Evrope.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
16.2.21 17:27
@Anonymní píše:
Přesně tak. Já to hodim zase SPD, jelikož patřím k dlouhodobým kritikům EU.
Nechci islamizaci Evropy, jsem proti přijetí Eura. Přála bych si obnovit soběstačnost a suverenitu našeho státu, možnost referenda např. o vypovězení Lisabonské smlouvy. Nechci, aby např. firmy, co zde podnikají, mohly legálně vyvádět odsud zisky. Nechci, abychom poslušně museli přejímat všechny zákony, které nám hodlá diktovat Brusel. A přesně tohle má SPD v programu.
Piráti to maji přesně opačně.

Islamizace Evropy zu je davno ve stadiu, ve kterem to sotva pujde zastavit.

Co zastavit lze, je islamizace v Cesku. Zalezi jen na volicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.2.21 17:29
@Anonymní píše:

Já mám bohužel pocit, že tohle platí obecně. Lidi volí podle ksichtů, které vídají v médiích, a podle nejrůznějších iracionálních pocitů a emocí, ale program čte málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
16.2.21 17:33
@carsin píše:
Islamizace Evropy zu je davno ve stadiu, ve kterem to sotva pujde zastavit.Co zastavit lze, je islamizace v Cesku. Zalezi jen na volicich.

A Tomio a jeho banda elektrikářů nás ochrání! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.2.21 17:39
@Quertizop píše:
A Tomio a jeho banda elektrikářů nás ochrání! :pankac:

Ochrání či neochrání to nikdo neví. Ovšem u Bartoše je docela jistota že je ještě přivítá…

Příspěvek upraven 16.02.21 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
16.2.21 17:40
@Oli.Lyon píše:
Nic jiného ale nemam, ne? :lol:

Stačí se podívat na obce / kraje apod. kde je ta která strana „ve vládě“ a co tam dělá. U Pirátů se nabízí Praha. A když vidím co tam vyvádí, tak nevěřím, že to samé nebudou dělat ve vládě ČR. A některé z jejich „počinů“ jsou (alespoň pro mě) dostatečným varováním:

• kauza elektroměry = snaha o zabavení „nevyužitých“ bytů - tj. omezování soukromého vlastnictví
  • kauza nábřeží = snaha o omezování aut bez ohledu na to, co to přinese a koho to omezí
  • kauza reklama = Krausová (členka vedení Pirátů a partnerka Michálka) se tajně scházela s manažerem JCDecaux, které bojuje o zachování reklamních ploch pronajatých městem Praha. Jak mají údajně všechny schůzky evidovány, tak tato do evidence uložena nebyla.

Já si myslím, že Piráti jsou úplně stejní jako ostatní strany (v transparentnosti, úplatnosti, hromadění funkcí, množství blbců…), jen jsou podstatně radikálnější a méně zkušení. Opravdu se jich bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
16.2.21 17:41

Další věc je, že Piráti veřejně deklarovali (a zřejmě mají i v jejich programu) snahu co nejvíce se integrovat do EU a přijmout euro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová