Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky, mate nektera zkusenost s tim, ze Vam kojene miminko prestalo denne kakat? Vim, ze nektere mimi nemusi denne, ale Uz od porodnice jsme meli maleho „posranka“ a stolicku mela xkrat denne az do 3 mesice. Najednou po ockovani i 2 dny bez stolicky a kdyz uz prijde, tak jen 1× denne.
Nevim, zda se mam znepokojovat ci nikoliv?
dekuji za vsechny odpovedi
Dcerka to měla stejně, rekord byl týden bez stolice, doktor mi řekl, že to u kojených dětí být může. A taky jí to začalo až kolem dvou měsíců, před tím i několikrát denně.
Meli jsme to stejne. Do 3 mesicu syn kadil xkrat denne a pak jen tak jednou tydne. Je to pry uplne normalni. Ale ten smradek ke konci tydne byl
. ![]()
Také znám. Jak už bylo napsáno, dle MUDr. i týden bez je v pořádku.
Pokud je jinak v pohodě, nekroutí se, nesnaží se s pláčem tlačit, tak není důvod se znepokojovat. Barunka mi kadí jednou za čtyři dny. Akorát pak musím převlíct dítě, postýlku a někdy i sebe
.
Moje malá měla rekord asi 15 dní. Taky jsem se tím znepokojovala, ale byla spokojená. Nejdřív to byli dva dny, pak týden, pak dva týdny…pořád se jí to prodlužovalo. V pěti měsících přibrala trochu míň tak jsme zavedli příkrm a od té doby kaká dvakrát denně ![]()
Je to normalni. U vsech deti skoncilo caste kakani po sestinedeli. Potom prumerne jednou denne, nekdy pauza i vice dni. Literatura uvadi, ze I tyden pauza je v poradku.
@Lee92 Ahoj, úplně normální. Miminko všechno mlicko spotřebuje na růst a vývoj. Měli jsme to stejně zhruba od 3m
Naše dětská mě na to dopředu upozornila. ![]()