Kojenec 7 měsíční má problém se spaním

6
30.5.18 09:19

Kojenec 7m má problém se spaním

Ahojky, nikdy jsem na žádné diskuze nepsala, ale už jsem zoufalá, tak to vyzkouším, třeba někdo poradí. Mému chlapečkovi teď běží osmý měsíc a od narození má problém s usínáním i se spaním. Neusne ani v kočárku, kouká kolem, aby mu nic neuniklo, je hrozně zvědavý. Do 5 m to byl několikahodinový boj každý večer, poté jsme pořídili houpací síť pro miminka, tak to je jediné místo, kde se nakonec bez řevu uhoupe. Houpeme tedy přes den i večer, je unavený, mne si oči, ale prostě mu to nejde. Když ho přendáme do postýlky, tak sebou celou noc háže, budí se, pláče - hrozný spánek pro něj i pro nás. Nekvalitní spánek se na nás podepisuje, už s přítelem nemáme sílu. Jen se střídáme v tom, kdo uklidnuje, nosí, houpe..atd. Jinak je to velice aktivní a usměvavé miminko, musí ale být po jeho, jinak je vzteklý. Od mala má velice hlasité hysterické pláče, pokud ho nevezmu, tak se začne zakašlávat a celý třást. Na to prostě nemám. Nevím zda to není spojené právě s neschopností usnout. Ječí tak i v kočárku, v autě, někdy jen, když ho položím, aby si hrál. Nedojdu si bez křiku ani na záchod. Snažím se ho hned nebrat, ale je to k ničemu. Máte někdo podobnou zkušenost, uklidnilo se to, když začal běhat..atd.? Popřípadě máte nějaké rady, co pomohlo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27633
30.5.18 09:30

Až se začne hýbat bude to lepší možná je nervozní z toho že to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
30.5.18 09:34

Mladší syn nespal od 3 měsíců v kočárku, pomohl šátek, navázala jsem a chrnel. Doma jsem zavinovala, jinak by asi nespal.
Zkusila bych šátek nebo ergonomické nosítko. Na zavinovani je asi už velký, ale já bych to klidně zkusila, třeba do velké osušky nebo nějaké jiné pevné látky, já děti uspávala u prsa, takže se po zavinutí zabavily a pak rovnou vytuhly.
Ale rozhodně v tomto věku nespaly celou noc, noci byly strašné, buzení po 2h i častěji, i když jsem je měla v posteli, tak jsem se nesměla pohnout. A mladší syn se budil alespoň 1× za nic do cca 1,5r, i když už dávno kojeny nebyl, dudlík neměl a noční flašku se šťávou jsme odbourali, protože vychlemtal litr za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
30.5.18 09:53

To máš těžké, někdy se o takových dětech, co od narození hodně brečí, říká, že jsou „dráždivá“. V každém případě tvůj syn asi vyžaduje větší kontakt, než se mu dostává. Jestli na to máš nervy, zkus ho uspat na sobě místo houpání v síti a v noci si ho nech v posteli. Musíš se vykašlat na to, že si ho „naučíš“, protože teď, když se snažíš ho nenaučit, to stejně nefunguje. Pro mě třeba je lepší, když ke mně dítě v noci přeleze z postýlky, než ho uspávat houpáním několikrát za noc.

• Citovat
  • Upravit
3739
30.5.18 09:56

Zavinovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.5.18 10:08

Ergonomické nosítko mám, když byl menší, tak mi v něm i vyjímečně usnul, to ještě někdy usnul i v kočárku..teď už v něm ale jen kouká a vydrží být stejně jen chvíli. I když je pravda, že se v něm uklidní na tu chvilku. Jako se vším, baví ho to jen pár minut a pak ječí a potřebuje změnu.

Zavinování nezabírá, to ho naopak rozčílí, protože chce mít nohy volné.

Kontaktu se mu dostává hrozně moc, pořád jsem s ním já nebo někdy jiný, pořád mu někdo něco ukazuje, a je poznat, jak je nadšený, když má publikum, miluje extrémně pozornost..:)..ale já sama doma to pak samozřejmě nezvládám být s ním každou vteřinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
30.5.18 10:11

@Barbara92 Zlepsi se to. Taky jsem byla ze syna „na prasky“. Kdo nezazil, nepochopi. Zatnout zuby a vydrzet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.5.18 10:11

Už jsem i přešla na to, že ho někdy v noci přendám do postele, musím ale říct, že velký rozdíl v tom není. Uklidní se jen na chviličku. I postýlku má přímo u mě, je mezi náma jen malá mezera, tak na něj došáhnu a kdykoliv můžu dát ruku, pohladit nebo cokoliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.5.18 10:12

Moc Vám všem děkuji za rychlé reakce! :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.5.18 10:16

@cecetka Děkuji! :) Snažím se, ale někdy mám pocit, že už nemám, kde brát. To samé, když vidím přítele, který ještě musí pracovat a z usměvavého optimisty je chodící troska unavená. Můžu se jen zeptat, kdy se to tak uklidnilo? Bylo to po tom, co začal chodit nebo lézt? Potřebuji se opět k něčemu upnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
30.5.18 10:26

@Barbara92 Dost se to zlepsilo, jak se zacal batolit. Ale neustalou pozornost vyzadoval stale. Spat v noci se naucil az mezi nama v posteli. U nas nastesti spal bez problemu v kocarku a ja se naucila vypinat pri prochazkach venku. To byl muj relax. Na cestovani autem uz radeji ani nevzpominam, v tom malem prostoru bylo to rvani silene :zed:

Dnes uz si z toho delame srandu i s nim. Ma 11 let, u sousedu jsou male deti, takze uz chape, na co narazime. Jeste si vybavuji tehdy 10tileteho synovce, ktereho jsme meli na vikend u nas, jak mi rikal, at uz to decko nerve :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.5.18 13:38

@cecetka Moc děkuji za rozepsání, nezbývá než tedy opravdu vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí