Kojenecký ekzém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
katka379
14.6.13 09:04

@Ewíček Ahojky, pokud to není moc svědivé a nerozšiřuje se to, tak bych zkoušela promazávat - my třeba na ekzém používali Dermalex Repair pro kojence a děti, stojí cca 109 Kč. Pokud by to bylo hodně svědivé nebo se to rozšiřovalo, zkusila bych hypoalergenní dietu, nebo ze začátku alespoň omezit mléčné výrobky a třeba lepek - to jsou časté alergeny. Náš malý měl velmi nepříjemný ekzém tak od 3-6 měsíce (rozjel se po Hexe), potom už měl občas jen taky takové suché kolečko jako na fotce, mazala jsem tím Dermalexem a dobrý…teď bude mít rok a už má pokoj. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9030
14.6.13 10:04

@Eskarin ach jo :-( my cca od 3.m na tvarich a s prvnim prikrmem (v 5,5m) se to rozlezlo a ted je to sileny :-( drbe to do krve :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
14.6.13 11:33

@poosleda Tak bych fakt doporučila tu hypoalergenní dietu u malého, my to měli taky tak, ale jelikož v době plného kojení, tak jsem ji držela já…do 4 dnů byla kůže čistá! Kdybych to neviděla na vlastní oči, neuvěřím…odkaz zde: http://www.potravinova-alergie.info/…-potrave.php

Váš malý je ještě malý na to, aby nepil mlíko, tak bych zkusila dát místo normálního UM Nutrilon Alergy Care. Pokud tedy nekojíš, nečetla jsem vše důkladně…To UM je sice dražší, ale pokud by to mělo pomoct…Držím palce, vím jaké to je, my si taky užili škrábání až do krve, řev, špatné spaní…

• Citovat
  • Upravit
9030
14.6.13 22:30

@katka379 jen kojim + par dni zelenina
Dekuji. Kouknu na tu hypoal. dietu-co jim spatne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
15.6.13 09:12

@poosleda To není o tom, že jíš něco špatně, neboj. Prostě ještě malý nemá tak vyzrálé trávení a imunitu, plus třeba po očkování se to může zhoršit. Já jsem dietu přísně držela tak 3 týdny, potom jsem začala pomalu přidávat a zkoušet nová jídla…no bylo to úplně v pohodě. Ani při zavádění příkrmů už pak neměl problém. Teď jí skoro vše, jen jahody mu nesedí..U nás to opravdu hodně souviselo s očkováním. Tak zkus u sebe tu dietu třeba na týden, plus malému vysadit zeleninku a uvidíš, jestli se mu to spraví..u nás to opravdu zabralo do 4 dnů…a taky byl rozškrábaný do krve a měli jsme kortikoidovou mast :cert:. Držím palce!!

• Citovat
  • Upravit
9030
15.6.13 10:48

@katka379 no kortik.mast mam, ale nechci mu to davat :( tak mazu vsim moznym..
myslis, ze mam zeleninu uplne vysadit? vratila jsem se jen k mrkvi a brambore.. to je pry uplne nealergenni..
na dietu se vrhnu - ale az zitra - na dnesek mam pozvane hosty (mam narozky a malej svatek)… ale byla jsem ted koupit zdravou ryzi.. tak snad..
a mas pravdu - kdyz jsem o tom premyslela, zaclo se to takhle horsit po synflorixu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
15.6.13 12:11

@poosleda No to očkování fakt dělá hodně, až se mu ta kůže spraví, tak můžete zkoušet přidávat další potraviny a uvidíš, že už to bude dobré…u nás už pak bylo v pohodě i třetí očkování hexy, které měl 10 měsících…Mrkev a brambora by měly být hypoalergenní, tak mu je třeba zkus nechat, drž dietu ty a kdyby to nebylo úplně ono, zkus mu na pár dní vysadit i ten brambor a mrkev a uvidíš…ještě je malý, tak to pár dní jen na mlíčku vydrží:-). Někdo plně kojí i do 7 měsíců, hlavně pokud jsou v právě v rodině alergie. Hodně štěstí a vše nej tobě k narozkám a malému k svátku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
katka379
15.6.13 12:12

Jo a možná bych pouvažovala o odložení očkování…já třeba u malého Synflorix ani Prevenar nemám, jen Hexu a to ještě ve schématu 2+1…raději. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9030
15.6.13 12:22

@katka379 v rodine vubec zadne alergie prave nemame :( tak nevim, kde se to vzalo :(
@katka379 no..ted uz vim taky, ze bych ten zasr… synflorix znovu nedala :( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
16.6.13 22:55

No tak holky, malý je skoro 11 měsíců a už to má min. pátý měsíc. Napřed na jedné noze, to jsme zahnali kortikoidama a teď, když to má na druhé nožce, tak už se to nepovedlo. Má to tam pořád a jakmile nemažu, tak se to zvětšuje :-(…zkusím tu Apo-derm, díky.
Ty potničky jsou děsný, já jsem se bála, že se mi malá nějak osypala (kopřivka, nebo něco jinýho), tak jsem naběhla k mudr. a ta mi řekla, že to jsou potničky, že už malou nemusím tak nabalovat, že to není žádný mimino, tak ať jí oblékám jako sebe :-)…tak to byl trošku trapásek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
versatilka
16.6.13 23:27

Děvčata, můžu se zeptat, jak poznáte u mimina, že ho to svědí? Předpokládám, že spí hůř, ale bude se 4 měsíční mimino škrábat? Asi ne, že?
Když usíná normálně a spí celou noc od 8 do 7 ráno, tak ho to asi nesvědí, ne? Nebo nevím, jak to poznám…

• Citovat
  • Upravit
versatilka
16.6.13 23:32

Jo jinak ta hypoalergenní dieta, kde doporučují jíst vařenou brokolici:

Moje dítě má osypky právě z brokolice, přišla jsem na to včera. Já měla brokolici hrozně ráda a když jsem kojila, byl malej pořád osypanej a já zkoušela jsem vyřazovat všechno možný, neprokázalo se nic. Pak asi měsíc byl jenom na Sunaru a v pohodě. Pak jsem začala přikrmovat, první jsem lupla brokolici a osypky byly zpět. Během dalších 2 týdnů jsem vystřídala všechnu možnou zeleninu, nic mu nebylo a osypal se znovu včera opět po brokolici.

Takže na brokolici taky bacha!

• Citovat
  • Upravit
katka379
17.6.13 07:18
@versatilka píše:
Děvčata, můžu se zeptat, jak poznáte u mimina, že ho to svědí? Předpokládám, že spí hůř, ale bude se 4 měsíční mimino škrábat? Asi ne, že?
Když usíná normálně a spí celou noc od 8 do 7 ráno, tak ho to asi nesvědí, ne? Nebo nevím, jak to poznám…

Náš malý se snažil škrábat, moc mu to nešlo, ale ručička si tváře rozmydlil solidně…

• Citovat
  • Upravit
katka379
17.6.13 07:18
@versatilka píše:
Jo jinak ta hypoalergenní dieta, kde doporučují jíst vařenou brokolici:

Moje dítě má osypky právě z brokolice, přišla jsem na to včera. Já měla brokolici hrozně ráda a když jsem kojila, byl malej pořád osypanej a já zkoušela jsem vyřazovat všechno možný, neprokázalo se nic. Pak asi měsíc byl jenom na Sunaru a v pohodě. Pak jsem začala přikrmovat, první jsem lupla brokolici a osypky byly zpět. Během dalších 2 týdnů jsem vystřídala všechnu možnou zeleninu, nic mu nebylo a osypal se znovu včera opět po brokolici.

Takže na brokolici taky bacha!

Jasně, je třeba zkoušet, co komu sedí…už jsem četla i o děcku, které mělo reakci na rýži…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.19 17:20

Holky netusits, co by to mohlo byt? Ma to po tele. Nema to na obliceji ani v pline.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek