Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
http://www.viviente.cz/…-pri-kojeni/
jen nepíšou, co je malé množství. ![]()
Diky.
Ono prave vsude pisi tak obecne, ze by se pit nemelo a male mnozstvi nevadi, ale co je male mnozstvi a co to zpusobi jsem nikde nenasla.
To co jsi mi poslala je zatim nejlepsi odkaz co jsme videla ![]()
Dokud jsem výhradně kojila, nepila jsem vůbec. Mám za to, že alkohol přejde do mléka a následně ho miminko vypije ![]()
Teď už kojím málo, spíš jako doplněk stravy, tak si občas cucnu vína nebo piva (1dcl maximálně).
Myslím, že se to jeden rok nepotento, když se obejdeš bez alkoholu ne? ![]()
Ja mam ten sami naroz - alkohol jsem nepila uz pres pet let - nejdrive prvni tehotenstvi, pak kojeni, pak snazenim pak druhe tehotenstvi a kojeni…
Me vubec nechybi a prave zastavam nazor proc riskovat za to mi to fakt nestoji.
Navic ja na alkohol nejsme zvykla takze i po 1 dcl uz to citim.
Me se prave ptala kamaradka, ktera je zvykla vic pit a ja jsem hledala na netu, ale krome toho, ze doporucuji nepit, jsme nic nenasla, tak me to jen zajimalo ![]()
já jsem si dala 2 deci,když malýmu byl necelý rok,a měla jsem pak vítr…ale to už jsem kojila jen 1 denně.Další až po ukončení kojení.A to jsem měla co dělat se dostat domů ![]()
Ahojte, ja u prvniho ditka k alkoholu skoro necuchla. Ted kojim zase a obcas si dam 1dc cerveneho, nebo 2dc piva. Skoro to necitim, prijde mi to plus minus jednou za tyden ci dva v pohode.
Male mnozstvi alkoholu je do 0,5dc tvrdeho nebo 2dc vina nebo 0,5l piva.
verveve píše:
To je mi jasne, ze ten alkohol prejde do krve, ale co to zpusobi - muze to v budoucnu treba vest k zavislosti na alkoholu u ditete? Nebo treba to muze mit vliv na rust ditete? Prave me zajima jestli se konkretne vi co to zpusobuje.
Jemi take jasne, ze je to zavisle na mnozstvi a jak casto se pije - takze dejme tomu kdyz by pila denne vino a to 0,5 - 1 litr.
no jde spis o to ze tvoje telo ten alkohol umi odbouravat…miminkuv tezko…takze das silene zabrat jatrum ledvinam srdci apod. si myslim ze kdybys byla fest ozrala ze tim to dite muzes i zabit. proste otrava alkoholem…
nicmene dvojku vina po kojeni ja praktikovala bezne
kdyz dopredu vite ze bude nejaka oslava kde se bude pit vic tak to chce spis namrazit do mrazaku a doufat ze dite vezme flasku ![]()
Ahoj ženy,
ráda bych oživila tuto diskuzi.
Od té doby, co kojím, mám šílenou chuť na pivo. Nejde o alkohol, ale o chuť toho piva! Vystačím si s nealkem. Ale pokud mám možnost dát si točenou desítku, neodolám! Což je teda minimálně.
Ale k věci - četla jsem, že údajně se alkoholu do mléka dostane to stejné množství co do krve (logicky), tím pádem je to zanedbatelné množství a na zdraví miminka to nemá vliv, i kdyby byla matka na káry. Nedoporučuje se pít spíš proto, aby byla ženská schopná se postarat… co si o tom myslíte?
Omlouvám se za anonym, ale nechci být s tímhle tématem spojovaná.
Jednoho piva na chuť bych se vůbec nebála. Dokud se po něm neopiješ, je všechno v pořádku. Pokud to teda není fakt denně ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
Od té doby, co kojím, mám šílenou chuť na pivo. Nejde o alkohol, ale o chuť toho piva! Vystačím si s nealkem. Ale pokud mám možnost dát si točenou desítku, neodolám! Což je teda minimálně.
Ale k věci - četla jsem, že údajně se alkoholu do mléka dostane to stejné množství co do krve (logicky), tím pádem je to zanedbatelné množství a na zdraví miminka to nemá vliv, i kdyby byla matka na káry. Nedoporučuje se pít spíš proto, aby byla ženská schopná se postarat… co si o tom myslíte?
Ja si myslim, ze to je presne tak, jak pises. I kdybych mela 3 promile, tak mleko s 3 promilemi alkoholu (naredi se to ve mne) diteti nemuze uskodit.
ALE!! Hledala jsem k tomu ze zvedavosti i studie v anglictine, ale nic jsem bohuzel nenasla, takze bych si to netroufla testovat na svem diteti.
Pokud si das jedno pivo a pak nakojis, tak se urcite nic nestane.
Ja jsem pila, kdyz jsem mela chut a neresila jsem to.tim pila teda myslim v lete maly pivko, ne denne a nebo pak kdyz nebylo teplo a neco se slavilo, tak 2deci vina. a klidne to dam bez anonymu, i kdyz nekdo ma nazor, ze kdyz kojis, nesmis ani kapku alkoholi, jinak jsi nezodpovedna… ja si to ale nemyslim
a deti jsou obe uplne v pohode ![]()
Jasne, jen pro poradek - to ze jsem se docetla toto neznamena, ze si hledam obhajobu pro to, abych se mohla naprat a pak kojit. Opravdu si davam vyjimecne ale spis kvuli tomu duvodu vyse - nedokazu si predstavit, ze bych se ozrala starala o mimco a pak druhej den rozchazela kocovinu!!
Jen mi prijde, jestli se ten alkohol pri kojeni moc netabuizuje. Vtipne je, ze mi delala prednasku kamarádka, ktera pri kojení kouří - pry do peti cigaret denne to nevadi, ale alkohol by si urcite nedala!
Ja jsem nekurak. Kazdopadne si myslim, ze obcasny cigarko (jedno!!) vecer po kojeni nevadi, ale pet??
Ja jsem v tomhle opatrná, v těhotenství ani kapka a při kojení az po zavedení prikrmu. Ale to je čistě moje svědomí. Jinak si myslím, ze sklenice vína nebo pivko fakt neuškodí
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
Já bych kojila až když vyprchá alkohol z krve a tím pádem i z mléka. Pod vlivem bych nekojila.
Zanedbatelné množství alkoholu v mléce jak v krvi? No já nevím, asi záleží taky na tom, kolik a čeho ta dotyčná (kojící matka) vypije, ne?
Moje trimesicni dcerka pres den sice potrebuje kojit kazde dve hodiny, ale vecer v osm mi usne a spi do peti do rana, takze obcas vecer s muzem klidne rozdelame lahvinku vina. A ty tri deci si bez vycitek dam.
Ale uz jsem mela i po obede pivo behem dne a pak nakojila.
Cigarety neschvaluju, alespon ne pres den, ale jsem byvala kuracka a ty jsou nejmin tolerantni ![]()