Kojení a alkohol – mohu si dát skleničku na narozeniny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1712
9.3.11 21:12

http://www.viviente.cz/…-pri-kojeni/

jen nepíšou, co je malé množství. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.3.11 21:15

Diky.
Ono prave vsude pisi tak obecne, ze by se pit nemelo a male mnozstvi nevadi, ale co je male mnozstvi a co to zpusobi jsem nikde nenasla.
To co jsi mi poslala je zatim nejlepsi odkaz co jsme videla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.3.11 21:27

Dokud jsem výhradně kojila, nepila jsem vůbec. Mám za to, že alkohol přejde do mléka a následně ho miminko vypije :nevim:

Teď už kojím málo, spíš jako doplněk stravy, tak si občas cucnu vína nebo piva (1dcl maximálně).

Myslím, že se to jeden rok nepotento, když se obejdeš bez alkoholu ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.3.11 21:31

Ja mam ten sami naroz - alkohol jsem nepila uz pres pet let - nejdrive prvni tehotenstvi, pak kojeni, pak snazenim pak druhe tehotenstvi a kojeni…
Me vubec nechybi a prave zastavam nazor proc riskovat za to mi to fakt nestoji.
Navic ja na alkohol nejsme zvykla takze i po 1 dcl uz to citim.
Me se prave ptala kamaradka, ktera je zvykla vic pit a ja jsem hledala na netu, ale krome toho, ze doporucuji nepit, jsme nic nenasla, tak me to jen zajimalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
9.3.11 21:41

já jsem si dala 2 deci,když malýmu byl necelý rok,a měla jsem pak vítr…ale to už jsem kojila jen 1 denně.Další až po ukončení kojení.A to jsem měla co dělat se dostat domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
9.3.11 22:19

Ahojte, ja u prvniho ditka k alkoholu skoro necuchla. Ted kojim zase a obcas si dam 1dc cerveneho, nebo 2dc piva. Skoro to necitim, prijde mi to plus minus jednou za tyden ci dva v pohode.
Male mnozstvi alkoholu je do 0,5dc tvrdeho nebo 2dc vina nebo 0,5l piva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.3.11 23:02
verveve píše:
To je mi jasne, ze ten alkohol prejde do krve, ale co to zpusobi - muze to v budoucnu treba vest k zavislosti na alkoholu u ditete? Nebo treba to muze mit vliv na rust ditete? Prave me zajima jestli se konkretne vi co to zpusobuje.
Jemi take jasne, ze je to zavisle na mnozstvi a jak casto se pije - takze dejme tomu kdyz by pila denne vino a to 0,5 - 1 litr.

no jde spis o to ze tvoje telo ten alkohol umi odbouravat…miminkuv tezko…takze das silene zabrat jatrum ledvinam srdci apod. si myslim ze kdybys byla fest ozrala ze tim to dite muzes i zabit. proste otrava alkoholem…
nicmene dvojku vina po kojeni ja praktikovala bezne :wink: kdyz dopredu vite ze bude nejaka oslava kde se bude pit vic tak to chce spis namrazit do mrazaku a doufat ze dite vezme flasku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.17 10:15

Množství alkoholu v mléce

Ahoj ženy,
ráda bych oživila tuto diskuzi.
Od té doby, co kojím, mám šílenou chuť na pivo. Nejde o alkohol, ale o chuť toho piva! Vystačím si s nealkem. Ale pokud mám možnost dát si točenou desítku, neodolám! Což je teda minimálně.
Ale k věci - četla jsem, že údajně se alkoholu do mléka dostane to stejné množství co do krve (logicky), tím pádem je to zanedbatelné množství a na zdraví miminka to nemá vliv, i kdyby byla matka na káry. Nedoporučuje se pít spíš proto, aby byla ženská schopná se postarat… co si o tom myslíte?
Omlouvám se za anonym, ale nechci být s tímhle tématem spojovaná.

• Citovat
  • Upravit
4284
9.5.17 10:18

Jednoho piva na chuť bych se vůbec nebála. Dokud se po něm neopiješ, je všechno v pořádku. Pokud to teda není fakt denně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.17 10:18
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
Od té doby, co kojím, mám šílenou chuť na pivo. Nejde o alkohol, ale o chuť toho piva! Vystačím si s nealkem. Ale pokud mám možnost dát si točenou desítku, neodolám! Což je teda minimálně.
Ale k věci - četla jsem, že údajně se alkoholu do mléka dostane to stejné množství co do krve (logicky), tím pádem je to zanedbatelné množství a na zdraví miminka to nemá vliv, i kdyby byla matka na káry. Nedoporučuje se pít spíš proto, aby byla ženská schopná se postarat… co si o tom myslíte?

Ja si myslim, ze to je presne tak, jak pises. I kdybych mela 3 promile, tak mleko s 3 promilemi alkoholu (naredi se to ve mne) diteti nemuze uskodit.
ALE!! Hledala jsem k tomu ze zvedavosti i studie v anglictine, ale nic jsem bohuzel nenasla, takze bych si to netroufla testovat na svem diteti.
Pokud si das jedno pivo a pak nakojis, tak se urcite nic nestane.

• Citovat
  • Upravit
2675
9.5.17 10:20

Ja jsem pila, kdyz jsem mela chut a neresila jsem to.tim pila teda myslim v lete maly pivko, ne denne a nebo pak kdyz nebylo teplo a neco se slavilo, tak 2deci vina. a klidne to dam bez anonymu, i kdyz nekdo ma nazor, ze kdyz kojis, nesmis ani kapku alkoholi, jinak jsi nezodpovedna… ja si to ale nemyslim :) a deti jsou obe uplne v pohode ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.17 10:28

Jasne, jen pro poradek - to ze jsem se docetla toto neznamena, ze si hledam obhajobu pro to, abych se mohla naprat a pak kojit. Opravdu si davam vyjimecne ale spis kvuli tomu duvodu vyse - nedokazu si predstavit, ze bych se ozrala starala o mimco a pak druhej den rozchazela kocovinu!!
Jen mi prijde, jestli se ten alkohol pri kojeni moc netabuizuje. Vtipne je, ze mi delala prednasku kamarádka, ktera pri kojení kouří - pry do peti cigaret denne to nevadi, ale alkohol by si urcite nedala!
Ja jsem nekurak. Kazdopadne si myslim, ze obcasny cigarko (jedno!!) vecer po kojeni nevadi, ale pet??

• Citovat
  • Upravit
21311
9.5.17 10:30

Ja jsem v tomhle opatrná, v těhotenství ani kapka a při kojení az po zavedení prikrmu. Ale to je čistě moje svědomí. Jinak si myslím, ze sklenice vína nebo pivko fakt neuškodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.5.17 10:32
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,

Já bych kojila až když vyprchá alkohol z krve a tím pádem i z mléka. Pod vlivem bych nekojila.
Zanedbatelné množství alkoholu v mléce jak v krvi? No já nevím, asi záleží taky na tom, kolik a čeho ta dotyčná (kojící matka) vypije, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
9.5.17 10:36

Moje trimesicni dcerka pres den sice potrebuje kojit kazde dve hodiny, ale vecer v osm mi usne a spi do peti do rana, takze obcas vecer s muzem klidne rozdelame lahvinku vina. A ty tri deci si bez vycitek dam.
Ale uz jsem mela i po obede pivo behem dne a pak nakojila.
Cigarety neschvaluju, alespon ne pres den, ale jsem byvala kuracka a ty jsou nejmin tolerantni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová