Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja nedavam do salatu cibuli a u prvniho jsem nejedla hrasek - vajicko je tak na maderu, ze sem ho jedla. Letos udelam salat zase, max vyrejpu hrasek. Me nadymaj vajicka, ale ono je to ve finale jedno. Syna bolelo bricho snad i z vody
No nejlepší je vyzkoušet a uvidíš - mě třeba bramborový salát dost nadýmá, takže bych si to netroufla, případně si dala nějakej odlehčenej, bez majonézy.
Ano, normálně jsem si dala na Vánoce salát jak u půlroční tak u 4 měsíční a přežili jsme to ve zdraví a spokojenosti, děláme bez cibule. Neřešila bych to.
Tak záleží na dítěti, u dcery jsme si první 3 měsíce užili a pak to už bylo lepší. U syna jsem se vrátila 23.12. z porodnice a na Štědrý den jsem si dala salát a v pohodě. U dcery bych si to nelajstla.
Tak já měla na vánoce čtyřměsíčního, měl hodně bolení. Nemohla jsem skoro nic, kdo nezažije, nepochopí. Proto jsem se rozhodla první vánoce salát nejíst, dala jsem si brambor
Ve Tvém případě je to individuální. Pětiměsíční už by to měl zvládnout. Pokud nechceš riskovat jako kdysi já, tak tam jen pro jistotu nedávej cibuli, salát si odeber a zamíchej jí do zbytku. Ono bohužel celkově-majonéza, smažený…nedělá dobře kolikrát dospělému, bohužel to mléko přejímá. Kdyžtak zkus trochu a když mu nic nebude, tak si pak naložíš. Každopádně za to třídenní brek a břichobol nestojí, to by nebyly veselé vánoce
![]()
Raději nic nejez…
a raději dávej umělé mléko, když to tak řešíš…
@LindaPraha píše:
Ja nedavam do salatu cibuli a u prvniho jsem nejedla hrasek - vajicko je tak na maderu, ze sem ho jedla. Letos udelam salat zase, max vyrejpu hrasek. Me nadymaj vajicka, ale ono je to ve finale jedno. Syna bolelo bricho snad i z vody
Jo to jsem taky říkala, že jím jen tři dny starý chleba a vodu z vodovodu, a stejně si pořval, aspoň občas byl nafouklý a kroutil se. Ale bylo to furt lepší, než když jsem jedla normálně
Jednou malej prořval celej den a manžel myslel, že jsem tajně jedla čokošku, samozřejmě že ne. ![]()
@Jironymou píše:
@mámaNelRaději nic nejez…a raději dávej umělé mléko, když to tak řešíš…
Kdo nezažije bolestný nepřetržitý křik mimina, ve dne v noci po dobu čtyř měsíců, ten to nepochopí. Nejen matka musí spát, ale s takovým se nevyspí ani otec! ![]()
Jedine, pokud davate cibuli. To by si moje dcera jeste v tech peti sesti mesicich nevyspala…
Hm, hrasek mozna taky, proste si udelej svuj bokem.
U nas to bylo cele o jidle. Kdyz jsem ty nadymave zeleniny nejedla, byla uplne v klidu a spala nadherne. U nas nejhorsi byla cibule a cesnek (bohuzel), pak kvetak a brokolice. Hrasek jsem trosku jedla cerstvy a nevsimla jsem si nejakeho rozdilu.
@mámaNel píše:
Já si celkem dost užila…malý trpěl na bolení bříška fakt šíleně a trvalo to víc jak 3 měsíce proto jsem raději opatrnábylo to peklo
Moje mladsi dite stalo taky za to, ale jeji bolebrichy naprosto nesouvisely s tim, co jsem jedla.
Jejda! moc to řešíš. Já přišla z porodnice - bylo to ještě v „pravěku“ domů na Štědrý den a hned jsem sežrala kus kapra, salát a zalila to pivem, to byla lahoda, po té stravě tam. Ale to se ještě „mohlo“, no stress…
@Jironymou píše:
@mámaNelRaději nic nejez…a raději dávej umělé mléko, když to tak řešíš…
To je nápad ![]()
@mámaNel tez jsem mela male nebylily abi dva tydny.. nejak mi to ani nedoslo ![]()