Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mišel,tak to jsem ráda,že je už líp,pokud je mimi spokojené,tak supr,to je hlavní ![]()
papa
To je super, že jsi s čajíkem tak uspěla - teď už bude malý spokojený ![]()
Ahoj, mě se malá narodila v červnu a taky byly hrozné vedra,ale čaj jsem nedávala. Je fakt, že jsem ale kojila snad co hodinu. Vždycky si jenom cucla a jelo se dál. Čajem nebo vodou určitě nic nepokazíš.
Ja mam Vojtika narozeneho 21. kvetna 2010, naposledni kontrole u doktorky v 6ti tydnech nam rekla, ze mezi kojenim klido pido cajik muzu davat, po lzickach nebo flastickou. Davam fenyklovej granulovanej, s trosickou medu nebo kdyz zapomenu tak bez medu a denne vypije tak 150 - 200 ml davam mu trochu cucnout po kojeni vzdycky. A kdyz se probudi brzo po kojeni, treba pul hodky tak mu dam parkrat cucnout a za chvilinku zase usne. Nevidim v tom problem. Vzdyt ty vedra jsou desny. ![]()
Mě tchýně poradila,abych malé dávala čajík.Začala jsem jí dávat hned druhý týden po porodu-zrovna když začaly ty strašný pařáky-malá nejdřív nevěděla co to je-ale během jednoho dne si na něj skvěle zvykla-dávám jí heřmánkový a fenyklový-ten má radši ![]()
Holky, obnovuji diskusi - aneb potřebuji poradit. Mám 4 měsíční holčičku. Od 3 měsíců jí dávám čaj nebo trošku vody. Začala jsem dávat čaj po lžičkách, hlavně fenyklový kvůli bříšku, pak začala mít hodně žízeň i venku, tak dáváme z lahvičky. Je schopná za den vypít i 250 ml. Doktorka taky nic proti čaji nenamítala, i když malá je plně kojená. Ale posledních pár týdnů mi hlavně večer při nebo po kojení pláče, vypadá to jako by měla málo mléka. Tak jsem jí párkrát nabídla čaj, tím se dorvala, říhla si a spala. Netuším, zda má jenom takovou žízeň nebo ji trápím hladem a ten čaj jí alespoň na pár hodin zaplácne žaludek? Nemáte zkušenost?
@missmiri muze byt opozdeny spurt, co zkusit dat druhe prso. ![]()
@quinny Tak to ten spurt má už nějak dlouho. Jinak během kojení dávám vždy obě prsa, jedno nestačí, max. občas v noci. Jinak přes den nabízím obě prsa, i na několikrát, prostě má asi nedostatek mléka, už si nevím rady. Ruční odsávačkou neodsaji skoro nic.
@missmiri a kolikrat tedy kojis pres den nebo v jakych intervalech a kolikrat v noci. Na zvyseni tvorby mleka je prave potreba to nocni kojeni, tudiz pokud ji zaplacnes cajem a v prsou tim padem neni poptavka logicky bude mleka cim dal mene.
Odsavacka uz v tomto obdobi rucni funguje na malokoho s tim si hlavu nedelej, i kdyz pokud ditko spi na nocni stimulaci je dobra.
@quinny Kolem třetího měsíce jsem kojila přesně co 3 hodiny. V noci dvakrát. Teď se v noci budí pořád většinou dvakrát. Přes den kojím jak si řekne, co 1,5-3 hodiny. S tou nabídkou a poptávkou to chápu, ale nevím, co tedy mám dělat, když ruční odsávačka nefunguje a malá sát nechce, jen se pořád odpojuje a pláče.
@missmiri asi trochu bojkot. Jeste se zeptam a ceho se teda naji, protoze ty casy jsou pomerne normalni takze najedena byt musi ne ![]()
@quinny Tak ona se nevzteká u každého kojení, třeba dopoledne je to většinou ok, v noci mám prsa nalitá, taky super, horší je odpoledne a hlavně ty večery. Jinak umělé mléko zatím nedostala nikdy. Jen mateřské a čaj. Tak asi budu muset prostě vydržet, ale to vztekání u prsu fakt nechápu.
@missmiri to muze byt. Treba to mlicko netece vzdy idealne tak jak by si predstavovala. Muzes zkusit nahrat promasirovat apod, nebo taky muze trapit neco ji (zuby, brisko atd). Jj vydrzet je u spousty veci nejlepsi…mnohdy odejdou jak prisli. At se dari ![]()
@quinny
Díky. Budu zkoušet dál, poslední dva dny to je lepší.