Kojení a kila navíc

44
30.9.15 13:57

Kojení a kila navíc

Děvčata jak to mate s kojením a hubnutim? Mam druhé dite sem 4 měsice po porodu a v těhu sem přibrala pres 20 kg. Z porodnice sem sla s 15 nahoře a ani dělí nešlo dolu. Jaky mate jídelníček? Hrozne se tou vahou trapim :( :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
30.9.15 14:01

@Aa pepina při kojení jhsem přibrala 8kg :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.9.15 14:02

@Aa pepina Já při kojení nehubnu, a jsem horko těžko ráda, že alespoň nenabírám. Při kojení potřebuju opravdu hodně vydatně jíst.
Hubnutí prostě nechávám na dobu, až dokojím. Mám sice po porodu jen pár kilo navíc, ale i tak se prostě nevlezu do předtěhotenského oblečení. Ale smířila jsem se s tím, že vzhledem k hormonům to prostě zatím nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
30.9.15 14:03

Však ono to časem půjde, vždyť jsi kraťoučce po porodu. Nedělej si vrásky. Teď bude stejně zima, tak to schováš pod kabát a na jaře nebo v létě bude určitě líp. Já jsem teprve v 15.tt a nic jsem nepřibrala, ale i tak se chystám po porodu chodit běhat, alespoň obden spíš ale kvůli odreagování. Zkus vynechat sladkosti a místo toho ovoce nebo ještě lépe zeleninu, ale rozhodně se v jídle nešiď, když kojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.9.15 14:03

@Aa pepina při kojení jsem přibírala, takže jsem začala cvičit a jsem -10 od počáteční váhy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.9.15 14:04

@Aa pepina Při prvním těhotenství jsem přibrala 12kilo a během roku, po který jsem kojila, jsem zhubla 16kg. Pak jsem hned otěhotněla, nabrala 13kg, jsem měsíc po porodu a mám ještě asi 6kg navíc. Ale těžko říct, jaké by to bylo bez kojení. Jím celkem dost, ale ne moc sladké, nemám na něj chuť, necvičím, ale chodíme hodně ven a vůbec, kolem dvou akčních prcků a psa si moc neposedím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
charbl
30.9.15 14:11

Kojim uz rok a opravdu nehubnu. Pohybu mam vic nez dost, sladke extra nejim. Jak ja nesnasim ty reci herecek modelek, ze jen diky kojeni jsou mesic po porodu jako lunt :lol:

• Citovat
  • Upravit
5010
30.9.15 14:12

@Aa pepina S hubnutím bych počkala na dobu, kdy kojení omezíš a dítě začne jíst i jinou stravu, zbytečně ti to ubere energii.
Já teda v těhotenství přibrala málo a při kojení prvních 6 měsíců po porodu hubla, ale ne úmyslně. Prostě jsem měla s malou moc velký zápřah a nestíhala se najíst. Taky jsem teda celou dobu řešila nedostatek mlíka, tělo už to prostě nezvládalo. Moje kamarádka řešila něco podobného a popsala to třefně, prý jako by měla nějakou zkratku od úst k mléčným žlázám, všechno šlo do mlíka a zbytek těla strádal.

Moje dítě je teda doteď výborný fitness trenér, ale tělo už se za tu dobu přizpůsobilo a nepřipadá mi to už tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.9.15 14:20
@charbl píše:
Kojim uz rok a opravdu nehubnu. Pohybu mam vic nez dost, sladke extra nejim. Jak ja nesnasim ty reci herecek modelek, ze jen diky kojeni jsou mesic po porodu jako lunt :lol:

Když tohle vidí/čte můj muž, tak to komentuje tím, že by ho zajímalo, jak dlouho jim to kojení asi tak vydrží (před těhotenstvím 50 kg i s postelí, v těhotenství naberou jen to dítě, po porodu jsou na svých, jedí stejně jako před otěhotněním a z čeho krmí to dítě?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.9.15 14:21

Kojím už skoro 2 roky a pořád jsem měla 15 kilo navíc. V červnu jsem tedy začala hubnout - a dnes mám už 7 kilo dole. Upravila jsem jen jídelníček - jím víceméně všechno, kromě bílého pečiva, ale poslední sacharidy si dávám k obědu ve formě přílohy, od oběda jen bílkoviny a zeleninu (+ tuky). Jídlo 5× denně.
Cvičení jsem moc nedala, půlku léta mě bolelo rameno, takže jsem jen sem tam jezdila na kole, ale víceméně nic, co by stálo za řeč, jelikož má kondička je příšerná.

Příspěvek upraven 30.09.15 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
30.9.15 14:22

@Aa pepina záleží na tom, co jíš…Já u prvního při kojení fakt jedla hodně, takže jsem nezhubla…dala jsem to dolů až poté, co jsem dokojila a hlídala si příjem. Teď u druhého jsem si taky dělala vrásky, jak dám ta nabraná těhotenská kila dolů…nesmíš mít příliš malý příjem, neb se ti pak tělo blokne a hubnout nebudeš.
Ale neřeš to, buď ráda, že můžeš jíst, co chceš ;) Já teď držím už 3 měsíce striktní dietu kvůli malému a jak ráda bych se najedla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.9.15 14:25
@Svistice píše:
Když tohle vidí/čte můj muž, tak to komentuje tím, že by ho zajímalo, jak dlouho jim to kojení asi tak vydrží (před těhotenstvím 50 kg i s postelí, v těhotenství naberou jen to dítě, po porodu jsou na svých, jedí stejně jako před otěhotněním a z čeho krmí to dítě?).

Je to divný, ale ono to nějak funguje :nevim: Nejsem modelka, ani na to nevypadám, ale hned z porodnice jsem šloa s -3kg proti původní váze a pak jsem dál hubla. Výhradně kojit jsem vydržela skoro 5 měsíců, kojit do 17m. Nechápu jak je to možné, ale nějak to šlo. Je teda pravda, že zdravotně jsem se po tom půl roce od porodu začala dost sypat a všichni doktoři mi jako jeden muž radili okamžitě přestat kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.9.15 14:29

@Suzuveverka Hodně asi hraje roli hormonální nastavení. Já uprvního přibrala víc než u druhého, druhé dítě navíc menší, ale domů z porodnice jsem šla s nachlup stejnou vahou a tu si tak nějak držím i při tom kojení. Tělo mě prostě pod těch 63 kg jako kojící nepustí. To bych musela začít asi držet hladovku a to by šlo samozřejmě do kopru kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
30.9.15 14:49

To by mě zajímalo - jak třeba často kojíte, hlavně v noci, že nehubnete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
30.9.15 15:01

Po prvním porodu šla kila celkem snadno dolů. Dcera byla ze začátku uřvaná a já neměla čas na nějaké vyvařování a přejídání. Kojila jsem rok.
Teď jsem skoro rok po druhém porodu, také ještě kojím a na váhu mám stejně jako, když jsem šla z porodnice :poblion: Takže za mě kojení na snižování váhy vliv nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková