Kojení a kila navíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1149
30.9.15 15:01

Po prvním porodu šla kila celkem snadno dolů. Dcera byla ze začátku uřvaná a já neměla čas na nějaké vyvařování a přejídání. Kojila jsem rok.
Teď jsem skoro rok po druhém porodu, také ještě kojím a na váhu mám stejně jako, když jsem šla z porodnice :poblion: Takže za mě kojení na snižování váhy vliv nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.9.15 15:03
@Tapeta píše:
To by mě zajímalo - jak třeba často kojíte, hlavně v noci, že nehubnete?

Dceru přes den co hodinu a půl až dvě. V noci jednou až třikrát, zaleží, jak dobře či špatně spí. Bude jí šest měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
30.9.15 15:08

@Svistice Hmhm…já jsem právě dost přibrala při těhotenství, ale pak jsem dooost kojila, tzn. minimálně 3×-4× za noc, přes den co 1,5 hodiny většinou..tak možná to, že nebyl ten kvalitní spánek, neměla jsem kdy si odpočinout spánkem, a to noční kojení, protože jinak jsem měla pořád šilený hladový stavy, začínala jsem ráno s 2 sušenkami Lina..a stejně se to hublo, hlavně okolo toho půl roka..ale pak vím, že v 7. měsíci jsem fakt už téměř nespala, kojila jsem co 20 minut klidně, tak možná proto to šlo dolů (po odstavení zas nahoru :D )..nevím, jen taková minianketka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.9.15 15:13

@Tapeta U mě krom kojících hormonů (budu mít asi dost vysokou hladinu prolaktinu, nevím tedy, zda to nějak souvisí s hubnutím) tedy to noční vstávání a následná únava, nepravidelný režim, nemožnost se najíst v klidu, když já potřebuji, tak tomu nehubnutí naopak spíš přidává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
30.9.15 15:24

@Svistice aha..zajímavé..o hormonech jsem nikdy nepremyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.9.15 15:38
@Tapeta píše:
@Svistice aha..zajímavé..o hormonech jsem nikdy nepremyslela.

Teď jsem googlila a našla jsem, že při vysoká hladina prolaktinu (obvykle tedy díky nějakým nezhoubným nádorům) vede k obezitě. Takže je dost možné, že učitá část žen, která má hodně vysokou hladinu prolaktinu díky kojení, prostě hubnout asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
30.9.15 16:04
@Tapeta píše:
To by mě zajímalo - jak třeba často kojíte, hlavně v noci, že nehubnete?

Do půl roku co tři hodiny, v noci tak po 5 hodinách. Od půl roku jsem asi 3 měsíce nahrazovala jídlem jen jedno kojení, postupně začaly i svačiny apod…
Teď kojím 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.9.15 17:29
@Svistice píše:
@Suzuveverka Hodně asi hraje roli hormonální nastavení. Já uprvního přibrala víc než u druhého, druhé dítě navíc menší, ale domů z porodnice jsem šla s nachlup stejnou vahou a tu si tak nějak držím i při tom kojení. Tělo mě prostě pod těch 63 kg jako kojící nepustí. To bych musela začít asi držet hladovku a to by šlo samozřejmě do kopru kojení.

Na druhé jsem hodně zvědavá, jestli to půjde stejně jako u první, dostanu se po porodu pod 55kg, což je váha, kterou jsem měla někdy na začátku střední. Jinak si od maturity držím pořád stejně lehce přes 60kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.9.15 17:35

@Tapeta Ten spánek asi bude mít vliv, s dcerou se mi povedlo spát dvě hodiny v kuse až asi 6 měsíců po porodu. První 3 měsíce jsem téměř nespala, v kuse max 15 minut a pořád chodit, nosit, nosit, nosit, jinak řvala. Pak už se mi povedlo po půlhodinkách až hodinkách naspat třeba i 3, někdy dokonce 4 hodiny denně. Kojila jsem po dvou až třech hodinách ve dne i v noci, omezovat si to malá začala až po tom půl roce, kdy některá denní kojení nahradily příkrmy. Noční kojení si začala omezovat až skoro v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
30.9.15 17:46

Já se přidávám, během kojení tedy rozhodně nehubnu, ale určitě je to tím, že mám neskutečné nutkání futrovat sladké :oops:, jediný výkyv jsem zaznamenala, když jsem byla s malou v nemocnici a nervila jsem se, ale určitě se to projevila i na kvalitě mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková