Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj
, mám měsíc po porodu císařským řezem, nevíte někdo, kdy můžu začít s posilovacím cvičením břicha? ![]()
@shadowofangels až ti to břicho dovolí… po druhém císaři jsem zkusila cvičit za půl roku a nešlo to, jizva fest bolela. Tak jsem to zkusila za další tři měsíce a už v pohodě
Každopádně bych počkala až po šestinedělí
nech si při prohlídce zkontrolovat, jestli se všechno dobře hojí, jestli nemáš rozestup břišních svalů, a když bude všechno v pořádku, tak je to pak už na tobě ![]()
@shadowofangels píše:
Ahoj, mám měsíc po porodu císařským řezem, nevíte někdo, kdy můžu začít s posilovacím cvičením břicha?
Já mám dojem, že mi v porodnici říkaly nejdřív asi po třech měsících, spíš déle. Rozhodně bych to neuspěchala, mohla by sis tím spíše ublížit. Nedostala jsi v porodnici nějaké instrukce, jak cvičit? U mě několikrát byla rehabilitační sestra, která mi dala i přesný seznam cviků, které bych měla v prvních měsících dělat.
@Ancek @Etcetera78 Mě právě neříkaly vůbec nic.. O cvičení nepadla ani zmínka..
Ale jak tady holky říkáte, raději počkám
A co jste holky cvičily za cviky? Já mám oblíbené sedy lehy a sklapovačky.. ![]()
@shadowofangels já dostala od rehabilitační celý seznam cviků
hele můžu se odpo doma mrknout, jestli to ještě mám a naskenované poslat…bylo to hlavně na pánevní dno a tak…
ale než se vrhneš na břicho, tak je dobré zkontrolovat, jestli tam není ten rozestup, protože posilováním by se mohl ještě zhoršit
@Etcetera78 No to by jsi byla úžasná
, avšak nechci tě nějak zdržovat
.. Jinak raději teda počkám co mi řekne doktor teda, ale teda musím říct, že se mi tam vůbec nechce, ikdyž tam musím, fuu ![]()
@shadowofangels tak bohužel nenašla. Nedávno jsem je měla v ruce, ale nejspíš jsem je vyhodnotila jako už nepotřebné a vyhodila
![]()
@Etcetera78 však v pohodě, to vůbec nevadí, i tak jsi hodná
.. A kolik už je tvymu zlatíčku? ![]()
@Etcetera78 juu, teda letí to rychle viď?
a jakého jsou pohlaví? My máme holčičku ![]()
@shadowofangels zapni si ve svém nastavení „Zobrazovat podpisy“ a můžeš vše vidět na metříkách
Starší holčička, mladší kluk - narozen přesně dva roky a den po ségře ![]()
A letí to, no…jakoby to bylo včera, kdy se mladší narodil ![]()
@Etcetera78 Ty brďo, tak to mají dobrý a zároveň je to zajímavý.. Mít narozky hned po sobě, to se jen tak nevidí
..
@shadowofangels nojo, o necelé tři hodiny jsme to nestihli..taky mohla ta bouřka začít dřív
Malá s námi jela do porodnice, počkali s tatínkem na chodbě a pak je sestra vzala dovnitř a Anežka si chovala miminko, zatímco mě šili
Sestry mi chodily hlásit, jak je ta malá roztomilá, a když se dozvěděly, že má brášku téměř k narozeninám, tak dojetím slezely a neviděly na práci
![]()
@Etcetera78 Tak tobě k porodu dopomohla bouřka joo??
Se mnou to ani nehlo..
Ale já stejně měla plánovaný císař, takže jsem věděla, kdy budu rodit..
No jako fakt, kdyby začala dřív, Anežka by měla originální dáreček
.. A narozky by se pak vzaly jedním vrzem a na celej rok by byl zase pokoj
.. Když teda nepočítám tvoje a manžela
..
No v té porodnici nám říkaly, že jaký máme krásný miminko, že tak krásný už dlouho neviděli.. No nemohli se vynadívat
.. Ale pak se zjistilo, když manžela pak odvedli bokem, že o tom krásným miminku říkají všem.. To slyšel.. Nespravedlivý
A naše hvězdička se jmenuje Tina
.. To taky bylo, ji chtěli psát na nožku, že je Kristýna, hlavně, že jsem jim vypisovala papír o jménu
, blbouni
.. Ale aspoň že byli milí
..
@shadowofangels já taky měla plánovanou sekci…ale Vojta byl férový a rozhodl se vylézt o týden dřív. Jsem ráda, narozky sfouknem jednou oslavou a jedním dortem ![]()