Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A oni mají jaké argumenty na tu vodu, že mlíko nestačí? Je to o názoru, já třeba nikdy nedávala, až s příkrmy. Naštěstí mě do toho nikdo nekecal ![]()
Manžel má pravdu. Je to i jeho dítě a má právo do toho mluvit. Pokud chce dávat dítěti vodu, tak ho nech.
Stojím za tebou, nenechaj si do toho kecať, lebo máš pravdu.
Já si také myslím, že pokud plně kojíš tak se nemusí žádná voda dodávat
Akorát vím, že některé mamky dávají třeba lžičku fenyklového čaje, když mimčo trpí na prdíky, ale jinak nic víc.. Přeci jen to mateřské mléko se tvoří a mění podle potřeb mimina, příroda to hezky zařídila.. Asi nevím jak poradit s přítelem, ale držím palce, aby ti „dal pokoj“ a věřil ti ![]()
Spousta lidí říká že je to zbytečné no. Já mám 6 týdení a dávám pít čaj. Nejdřív fenyklovy na prdiky a teď hermankovy pac má moucnivku. A jako plus že má teda trochu tekutin navíc, v tom vedru to neuškodí, nosim mu to hlavně ven, protože se mi nechce všude vytahovat prsa, když sme venku chvíli, ale jak je horko má žízeň, já se během procházky taky napiju.
Napis si do Googlu neco jako „kojeni a podavani tekutin“ a najdes spousty relevantnich zdroju o tom, ze je to zbytecne.
Ja je chapu, maji starost, ale to neznamena, ze maji dobre napady… Aspon bude miminko lip pribirat, kdyz v horku vypije na zizen mlicko misto vody. Co uz. ![]()
Pro mě je měřítkem, jak dítě čůrá. Pokud dostatečně, evidentně má příjem tekutin dostatečný a neřeším to. Prvému jsem vodu dávala, protože v těch vedrech odmítalo být kojeno, vynahrazovalo si to v noci, ale osm hodin přes den bez tekutin, když bylo pětatřicet ve stnu, mi přišlo příliš. Druhé (narozené ve stejný měsíc) se ukázkově ve vedrech kojí o to více a plíny měním jak na běžícím pásu. Dítě živé, spokojené, vodu nepřidávám.
Ja dávám fenyklovy čaj uz tak od 2 tydne a to kojim uz 11 mesicu. Nikdy jsem z toho zadnou vedu nedelala a naopak pomaha na prdiky. Me by zajimalo spis, proč jsi vlastně přesvědčená, ze to je blbost? Ja chapu, ze v urcite chvili se něco zda zasadni, obzvlášť když je člověk cerstve po porodu, ale ono vetsinou neni:-)
Je to zbytečné, na druhou stranu, o houby jde. Nech manžela, ať dceru pro klid duše pobryndá lžičkou vody stejně se do ní dostanou 2 kapky, nic jí to neudělá, manžel bude spokojenej a je po problému.
Jsou horší věci na světě. ![]()
Mám červencovou dceru, a když byly v srpnu teploty nad 30, manžel jí dal taky pár loků vody, myslím, že jí to v tu chvíli bodlo. Kojila jsem ji až do 21 měsíců a druhá hlava jí z té vody taky nenarostla.
A ano, je to dcera tvého muže, má na ni stejná práva jako ty.
Jasně, já vím, že jsou i horší věci. Příspěvek jsem psala, když jsem byla rozčilená, ono je za tím i více důvodu, ale to sem už tahat nebudu
. Četla jsem odbornou literaturu o kojení a tam je psáno, ze kojení dostatečně doplňuje potřebu tekutinu v letních horkých dnech.
Miminko mi prospívá, čůrá dobře, fakt nestrádá. A taky pár lžiček vody by nezachránilo miminko před dehydratací, z prsu vypije mnohem víc než pár lžiček. A promiňte mi tu prehnanost, ale já ani nemám ráda moc baleny vody (jednak zbytečný jednorázový plast a druhak jsem viděla nějaký testy o kojeneckých vodách a spousta z nich vůbec nesplňovala limity kojeneckých vod). Tim nechci říci, že by to malé něco udělalo. Snad mě za to tady nebudete hejtovat, proto jsem ten příspěvek nenapsala. Chtěla jsem s vámi o tom pokecat a taky děkuju všem za názory
. Vím, ze všeho s mírou, žádný extrémy a nic se nema přehánět ![]()
Joo a určitě souhlasím, že manžel má plný a stejný právo o dceři rozhodovat jako já ![]()
@kazetkakiki voda je zbytečná, ale zas na druhou stranu dítěti neublíží, ale když už chce manžel mermomocí něco dávat, já bych to dala raději ve formě čaje, než té vody, voda je taková těžká do žaludku, a přece je to malé miminko