Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
tak já mám problém spíše opačný. Jsem už téměř 4 měsíce po porodu a menstruace stále nikde a to jsem kojila pouze 7 týdnů
Jsem z toho už docela dost nervozní a bojím se abych nebyla těhotná podruhé, to bych asi nezvládla..... Samozřejmě co se sexu týče, je to vždy s ochranou, ale i tak mám strach. Těhu test mi vyšel negativní.Myslíte, že je normální že jsem menstruaci ještě nedostala a nebo je čas si dělat starosti????
Díky za pomoc.
Kikinka + Tedýsek 3,5 měsíce
Ahojky holky, jotěhotněla jsem 5 měsíců poporodu, aniž bych měla ms, prý ovulace probíhá i když není ms. Teď jsem po druhém porodu a ms se dostavila za 7 týdnů. Je to docela znát, rptože malý nechce moc pít, po skončení je to zase ok. Takže je to pokaždé jinak. Ahoj Vega
kojeni a menstruace?Chtela bych jen vsem udelat jasno!Muzes otehotnet hned po porodu.Nemusis cekat na menstruaci.Nevim proc ale hormony u nas v tele jsou necitatelne… ![]()
tak mě skončily očistky a za dva dny jsem to dostala, nevěděla jsem, co to je, malý hodně bečel u prsa, hlavně na večer, bojovali jsme s kolikou, tak jsem to moc nechápala, mlíka jsem měla dost, tak jsem ho odstříkala do flašky a to vypil…byla jsem zmatená a za měsíc jsem to dostala zase, to jsem šla k dr. a ten říkal, že mi prostě začaly pracovat vaječníky, že je to normální…no a každý měsíc jsme s tím bojovali, dva tři dny, jak jsem jenom špinila, to byl děs, malý bečel u prsa a tak jsem si ho naučila, že přes den jsem odstříkávala mlíčko na večer a jedem tak už dlouho, malý má za necelý týden sedm měsíců…a menstruaci už tak nějak přestáváme řešit, a jediná výhoda pro mě je, že aspoň vím, jestli jsem znovu těh. nebo ne…ale začátky byli šílené…kolika, mentruace, zub… ![]()
Ahoj děvčata! Plně kojím. Nejdřív jsem měla trošku problém z očištěním po porodu, tak mi doktor musel MS vyvolat agolutinem, abych se zbavila všech očistků. Pak po měsíci přišla další MS. A teďka nic. Je normální, že to při kojení může vynechávat? Jak to máte (nebo jste měly) vy?
@pipiska Při kojení být MS vůbec nemusí a je to strašně individuální. Klukovi je čerstvě 9 měsíců, kojila jsem ho plně osm měsíců, od 8 měsíců už jen v noci, tudíž částečně, přes den jsem už ráno a večer dala UM. MS jsem ještě od porodu neměla.
Ja mela ocistky 3tydny pak v 6tydnech jsem trochu krvacela a dostala jsem MS okolo 3mes. (Od 2mes byla na Um a kojeni a ve 3mes jen um.)
Kojím a první ms přišla půl roku po porodu, ted druhá, ale rozhodně ne v termínu kdy bych ji čekala
Ja jsem dostala u kluka ms poprve tri mesice po porodu, kojila jsem plne. U dcery jsem ms dostala hned po sestinedeli a pak jsem ji mela pravidelne kazdych 6 tydnu. Po zavedeni prikrmu se to pak ustalilo na kazde ctyri tydny. Kojit jsem prestala az ted, v jejich 14ti mesicich.
@pipiska Skoro šest měsíců bylo díte jen kojené, teď je mu 10. měsíců, asi 14 dní už v podstatě nekojím a MS stále nikde. ![]()
@Svistice tak to závidím, páč já si to tedy užívám, uf a na prohlídce mi minulý týden gynekolog říkal, že už mám čekat že menstruovat budu více méně pravidelně, že tělo už se dalo dokupy
toto mi teda opravdu vůbec ale vůbec nechybělo