Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Burj Chalifa píše:
ano a chce být chválena, obdivována a litována za obří mateřskou obět. Matky obětovatelky a vyznavačky různých pseudovědeckých výchovných metod jsou mi poněkud podezřelé, zavání to fanatismem a odklonem od reality.
Presne, neco podobného jsem v podstate taky psala..me hlavne vazne zarazí ta potreba pochvaly a poplacani po rameni
kdyz vědí jak je to nejlepsi a jedine spravne tak to preci nepotřebuji posvětit. Nejhorší je, ze mi připadá ze vetsina těchto matek si tou až nezdravou opičí láskou kompenzuje nejaky svuj komplex/nedostatek na miminu a nazývá to kontaktním rodičovstvím.
@verulicek ale ona přece nebude chodit spát pozdě věčně. Máme prázdninový nerežim. kromě toho se obavám, ze si moje neockovane dite ve skolce moc nepobude.ale na dnešek zázrak-usnula ve 20 hodin.
@saadet píše:
Presne, neco podobného jsem v podstate taky psala..me hlavne vazne zarazí ta potreba pochvaly a poplacani po ramenikdyz vědí jak je to nejlepsi a jedine spravne tak to preci nepotřebuji posvětit. Nejhorší je, ze mi připadá ze vetsina těchto matek si tou až nezdravou opičí láskou kompenzuje nejaky svuj komplex/nedostatek na miminu a nazývá to kontaktním rodičovstvím.
@brko no tak ono kontaktní rodičovství si prave lze vyložit mnoha způsoby. Plno matek to prave žene do extrému všemi směry od kojeni po fyzicky kontakt a to je podle me problem. Nehlede na to ze je to ted děsně „moderní“ a polovina lidí ani neví co to znamená, ale hlavně že to praktikují.
@saadet ale kontaktni rodicovstvi neni opici laska…tohle vsechno je o lidech a jak si co kazdy pod tim pojmem predstavuje. Ja vseobecne nemam rada tohle skatulkovani a ruzne moderni nazvy. Proste delam, jak mi intuice veli. Dceru jsem jako mimino nenechala plakat, ted uz jo. Uspavala jsem ji dokud ona chtela, ted uz ne. V noci za mnou prijde do postele a spime do rana, mam to rada a zakazovat ji to nebudu. Nosila jsem v manduce, bo to bylo pohodlne pro obe. Kojila jsem jen chvilku, ockuju s rozumem, na lakove pliny se muzu zdaleka vy… A stejne si myslim, ze nejaky zpusob kr praktikuju, jen to tak nenazyvam.
@Berousik no vsak jsem ale napsala skoro to same ne? Nehlede na to ze to mam stejne. Tebou popsané postupy a taky jsem přesvědčena ze se to da „nazvat“ kr..
@saadet jo a to kojeni velkych deti…kazdyho vec, ale mne taky prijde odpudivy, kojit chodici, zubaty dite. Videla jsem na vlastni oci prisernou /dle meho priserne prisernou/ vec, kdy sedela matka s kamoskou pred hospodou na zmrzce, pribehlo k ni asi trilety dite, vyhrnulo ji triko, vytahlo si prsko
, napilo se, zastrcilo prsko na misto a slo si zase hrat. Matka se dal bavila s kamaradkou a nijak si teto akce nevsimala, bylo to, jak kdyby ji dite vytahlo z tasky jupika a napilo se. Mela jsi videt vytrestene oci meho muze, kdyz na to koukal
![]()
@saadet píše:
@Berousik no vsak jsem ale napsala skoro to same ne? Nehlede na to ze to mam stejne. Tebou popsané postupy a taky jsem přesvědčena ze se to da „nazvat“ kr..
Jj jen ta opici laska mi v tom trochu nesedela, ovsem jestli jsi to myslela na zakladatelku, tak tam by to i bylo na miste. Plus to chlubeni se nevim cim…
Až se pan manžel poohlédne po nějaké kontaktní milence, nebudu se mu divit a upřímně mu popřeji příjemnou zábavu.
@Berousik no ten pohled si dovedu predstavit. Koukala bych uplne stejne a jeste mozna jako kelisova s otevřenou hubou
me toto prijde az ujete… S tou opici láskou jsem to myslela jednak na zakl ale spis i obecne na tento typ matek. Těch co si to vyloží az patologicky a po svém..mozna to z kontextu nebylo uplne jasne…
@saadet píše:
@Berousik no ten pohled si dovedu predstavit. Koukala bych uplne stejne a jeste mozna jako kelisova s otevřenou huboume toto prijde az ujete… S tou opici láskou jsem to myslela jednak na zakl ale spis i obecne na tento typ matek. Těch co si to vyloží az patologicky a po svém..mozna to z kontextu nebylo uplne jasne…
když už jsme u těch příhod..já jsem zas jela ze školy autobusem (hodina cesty) a jela tam ženská s kočárem a kamarádkou…děcko mělo mezi dvěma a třema rokama..sotva nasedli, matka nestoudně vytasila prsko (podotýkám nijak se nenamáhala ho za celou dobu decentně zahalit) a dítě si na něj nalepila. To bylo za pár minut tuhé..zbytek jízdy (oněch 50 minut) viselo dítě na matčině prsku jako pijavice, a ta si nahlas před kamarádkou pochvalovala, jak to má hezky zmáknuté a dítě jí celou cestu hezky spí ![]()
@saadet píše:
@Berousik no ten pohled si dovedu predstavit. Koukala bych uplne stejne a jeste mozna jako kelisova s otevřenou huboume toto prijde az ujete… S tou opici láskou jsem to myslela jednak na zakl ale spis i obecne na tento typ matek. Těch co si to vyloží az patologicky a po svém..mozna to z kontextu nebylo uplne jasne…
V tom pripade souhlasim ![]()
Taky jsem koukala jak Kelisova ![]()
@Berousik ja když pracovala na brigádě za kasou, tak tam jednou přijela paní s kočárkem asi s dvou a půl letym klukem, normalne nakoupila, šla platit a kluk ze má hlad, tak si vyhrnula triko, vytáhla prsko, kluk stoupnul na kočárek a paní v klidu platila ![]()