Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@anda.04 píše:
a co zkusit tu plínu přes hlavu nebo si dát na krk nějaký korále a odvést pozornost k tomu?
to vsecko uz probehlo… ono to vzdy funguje treba tyden a pak zase ne.
ted uz proste fakt nevim. v bdelem stavu se nenapije a nenapije!
Budi: Přestaň to řešit a příjmi to jako fakt. Já si tím prošla a přežili jsme to. Cca od 2-3 měsíce jsem začala řešit tento bojkot, a až v 5. měsíci jsem přišla na to, že nic nefunguje líp, než kojení po 15 minutách spánku
Byla jsem za to nejšťastnější na světě, že jsem na to konečně přišla a mohla malou nakojit. Nechtěla ani flašku s jakýmkoliv mlíkem, prostě nic. Byla jsem zralá na psychiatra. No, sice nervní jsme byla i dál, protože bylo potřeba, aby se žádnej kretén nevěšel na zvonek, zrovna když jdu kojit a tak podobně a jako že zákon schválnosti mi to dal pěkně vyžrat. Už jsme myslela že domovní zvonek vyrvu ze zdi. Můj muž byl ze mě taky na nervy, protože jsem běsnila při každým jeho příchodu domů. Prostě nebyl schopnej potichu odemykat a tak. Tak jako tak, ustála jsem to do 10. měsíce. Pak jsme to ukončily, protože jen co jsme na ni sáhla, tak se probudila, takže to už prostě nešlo. Po tom 10. měsíci jsem ještě 2 měsíce frčela na odsavačce a dělala jí ze svýho mlíka kaše ![]()
Odsavačku si nemůžu vynachválit Medelu Swing dvoufázovou
byla perfekt. Nejdřív stimuluje prso, aby začalo mlíko téct a až pak začne odsávat.
No a jinak abys věděla, že kojení ve spaní fakt není horor, tak jsme s touto situací zvládli dovolenou u moře a kojila jsme i na veřejnosti. V kočárku jsem s sebou vozila takovej tlustčí polštář, na kterej jsme si malou položila když usnula abych ji pohodlně mohla nakojit
Hodně jsme cestovali - Vary - Brno a podobně. Všechno OK. Nakonec právě to cestování mě vždycky spíš uklidnilo než když jsem trčela doma. neměla jsem pak tolik času nad tím přemejšlet.
Držím palce, nepřemejšlej nad tím a prostě koj při spaní ![]()
Joooj, díky bohu za tuhle diskuzi!! Já už si připadala jako blázen, taky máme takovou bojkotářku a když to někomu vykládám, hledí na mě jak kdybych si vymýšlela
A tady koukám, že se to stává… Taky nepije jinak než ve spaní, někdy to zvládne i těsně před nebo těsně po, ale nejjistější je ve spaní. U nás teda kombinované s tím, že neumí sama usnout, takže celej den houpu na rukách. Už má 5 měsíců, tak nevím, jak dlouho to ještě vydržím. Snad bude ochotná baštit příkrmy, aby už to nebylo je na tom kojení.. Taky jsem zkoušela počkat až si řekne, ale to ji pak nakojím až třeba po 6 hodinách (dýl už jsem to nevydržela) a stejně vypije jen trochu. Ona kolikrát kňourá hlady, ale prostě se nenapije. Nepříčetná jen co vytáhnu prso
![]()