Kojení, problémy, malý váhový přírůstek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
29.12.15 01:31
@Anelka1 píše:
Jejda, napsala jsem to špatně, mělo to být 20g. Zelenou stolici měla 3 dny - mezitím jsem začala dávat um podle rady doktorky. dokrmuju přes stříkačku přes malíček, ale nadšená z toho nejsem. A odsávačkou mi mléko odsát nejde, asi to ale dělám špatně nebo co. U první dcerky jsem mlíčko ztratila a nechci aby se to samé stalo i teď u druhé…

Děsně tajný tajemství ti povím. Taky jsem se takhle trápila, stejně. A pak jsem si jednoho dne řekla dost. Dostal flašku, začal pěkně jíst, přibírat, já se přestala nervovat a žili jsme šťastně až do smrti.

Jako někomu to jde a někomu to nejde. A co. Kolik klidu by si kolikrát ty ženský mohly užít a místo toho se vymýšlí alotria, jen aby se kojilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
29.12.15 13:08

Že alotria :lol: :lol: mě to třeba trvalo necelý měsíc a pak jsem v klidu kojila do roku a půl, díky těmto alotriím jsem ušetřila moře peněz za umělý mlíko, nehledě na všechny ostatní výhody kojení ;)

• Citovat
  • Upravit
13714
29.12.15 22:58

@Lizzi a jak ten měsíc vypadal? Bez ironie. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
30.12.15 13:28

@Talitha vypadalo to tak, že jediné, co jsem měl na práci bylo miminko, veškerá péče o něj a já sama. Domácí práce obstaral manžel a jídlo babičky. Odsávala jsem, kojila hodně často a starala se, abych byla v pohodě. Stálo to za to, nevidím v tom nějaký problém, nikdo jej neviděl. Když bylo potřeba dokrmit, dala jsem UM přes hadičku, syn se tak učil sát. Měli jsme oba poporodní komplikace, takže jsme byli spolu až 4.den, takže to kojení probíhalo úplně od začátku až doma. Ale pro mě bylo kojení priorita, věděla jsem, že to zvládnu. Každý den jsem nakojila víc a víc, vážila jsem ho.
Hele, pro někoho je to důležité, někomu to za to nestojí. nechci se hádat nebo Ti předhazovat svůj názor. Ale pokud někdo založí diskuzi, ve které chce poradit s kojením, tak mu poradím, protože předpokládám, že kdyby to zakladatelka chtěla zabalit a dávat flašku, udělá to aniž by diskuzi zakládala.

• Citovat
  • Upravit
75
30.12.15 14:34
@Lizzi píše:
@Talitha vypadalo to tak, že jediné, co jsem měl na práci bylo miminko, veškerá péče o něj a já sama. Domácí práce obstaral manžel a jídlo babičky. Odsávala jsem, kojila hodně často a starala se, abych byla v pohodě. Stálo to za to, nevidím v tom nějaký problém, nikdo jej neviděl. Když bylo potřeba dokrmit, dala jsem UM přes hadičku, syn se tak učil sát. Měli jsme oba poporodní komplikace, takže jsme byli spolu až 4.den, takže to kojení probíhalo úplně od začátku až doma. Ale pro mě bylo kojení priorita, věděla jsem, že to zvládnu. Každý den jsem nakojila víc a víc, vážila jsem ho.
Hele, pro někoho je to důležité, někomu to za to nestojí. nechci se hádat nebo Ti předhazovat svůj názor. Ale pokud někdo založí diskuzi, ve které chce poradit s kojením, tak mu poradím, protože předpokládám, že kdyby to zakladatelka chtěla zabalit a dávat flašku, udělá to aniž by diskuzi zakládala.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

Také jsem to měla podobné a musím říct, že mi 2 hoooodně náročné měsíce stály za další 2 roky spokojeného kojení.

je to každého věc, jestli se chce snažit rozkojit, ať se snaží, co to jde… Vzdát to může kdykoliv, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
30.12.15 16:21
@Oli88 píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Také jsem to měla podobné a musím říct, že mi 2 hoooodně náročné měsíce stály za další 2 roky spokojeného kojení.

je to každého věc, jestli se chce snažit rozkojit, ať se snaží, co to jde… Vzdát to může kdykoliv, ne? 8o

Ano, ve věcné diskuzi se hned kulí oči, jakože kojící větev je ta, co nechápe tu nekojící.

Mám čtyři děti a postupem času jsem dospěla k tomu, že jsem si přiznala, že prostě nejsem ten typ, co může kojit, bohužel.
A dnešní tlak na kojení je podle mého velmi silný a řadě žen by spíš pomohlo, kdyby to hodily za hlavu, daly um a užívaly si mimina.
@Lizzi Tak ok. Pamatuješ tu na diskuzi uživatelky jsem.to.ja , nebo jak se jmenovala? Nic se nelepšilo, povídala, jak dítě řvalo (hlady), jak ho nesnášela, křičela na něj - sem vede ta militantní podpora kojení.

Já vůbec nechtěla říct, že se člověk nemá snažit, ani náhodou. Ale říct, že svět se nezboří, když se nekojí, je stejně potřebné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
30.12.15 17:12

@Talitha tak v takovém případě, kdy není matka v pohodě nemá samozřejmě snaha se rozkojit smysl, to je snad jasné. Takové násilné rozjetí laktace může pak s matkou zamávat a zadělat jí ještě na poporodní depku. Ale to je pak věc zdravého rozumu. Já nejsem žádná militantní kojo matka, zakladatelka položila dotaz a já jí poradila. Nic víc, nic míň. Kojení přece není černé nebo bílé. Sama máš čtyři děti a asi jsi poznala, že kojení prostě není pro každého, ale když to chce maminka zkusit a dát tomu šanci, tak je podle mě na místě ji podpořit. Je pak na jejím uvážení, má-li na to podmínky, nervy a zdravý rozum, aby v tom pokračovala, nebo nasadila UM :-)
A ano, i moje laktační poradkyně mi u staršího syna říkala, že když se nerozkojím, tak se nic neděje, ale pamatuju si, jak jsem jako prvomatka tento argument nebrala. Až s druhým dítětem a zkušenostmi jsem si uvědomila, že je to pravda :-)

• Citovat
  • Upravit
75
30.12.15 17:53

@Talitha Já jen říkám, že UM se může dát vždy, ale MM když zmizí, už se nedá nic dělat. Nekojící chápu a taky toleruju, v mém okolí jsem byla spíš já za exota, že kojím, většina vrstevnic nekojila.. nikdy jsem tlak na ně nepozorovala ani nevytvářela.
Kojit za každou cenu bylo prostě MOJE rozhodnutí, když už jsem rodila o 7 týdnů dřív…
Takže teda pardon za kulení očí, nebyl to žádný útok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna