Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Mandarinka01 píše:
Souhlasim, pekne napsano. Kojim 22mesicniho, taky mel obdobi, ze se sapal po vystrihu. No a co? Tak dostal. Doma, pred rodinou to snad nen problem. A venku si na prso ani nevzpomnel nebo kdyz mel jakekoli rozptyleni, tak vetsinou taky ne. A doma v soukromi dostal dle libosti. Pak ho to preslo a dnes uz si pres den nevzpomene, pije v noci. Ale v roce je jeste prcek, proste chce byt u tebe.
Dík moc.
Já jsem vždy šokovaná z toho, že matky stále žijí v domnění, že kojení je jen o jídle. A nechápou, že každé dítě je jiné, že univerzální rady prostě neexistují.
A jsem moc ráda, když poznám maminky, které jsou na stejné vlně.
Díky bohu za ně.
@feliska píše:
@Ice79 pritulit se snad muze i normalne, ne? Neni tak mala, aby uz nevedela moc dobre, co muze a nemuze. Jen ji nekdo musi ukazat ty hranice. Je na kazdem, jak si to nastavi a co mu prijde v pohode. Zakladatelka mi prijde, ze z toho moc v pohode neni. Me by to taky prijemne nebylo. Takze bud dite pochopi ze ne, nebo odstavit…
Není v pohodě a dělá si to sama. To dítě má rok, proboha. Má plný nárok na to, aby něco nechápalo. A teď je zoufalé z toho, že ho vlastní máma z ničeho nic odstrkuje. Jen proto, že ji začalo obtěžovat kojení. ![]()
@Ice79 jak rikam, kazdy to ma jinak nastavene. Pokud nekomu prijde, ze pokud se dite co hodinu neprilepi k prsu, ze mu mama nedava dost lasky, tak at ho tam ma. Myslim, ze svemu diteti dokazu predat spoustu lasky i mimo svoje bradavky.
Myslim, ze kazda matka casem dobre pozna, kde dite zkousi a kde opravdu nejak strada a vzdy se to da vyresit jinak ku spokojenosti obou stran, nez ze si bude z matek delat otroky podle sveho gusta…
@Ice79 píše:Holt jsme matky, ktery si vychovavaji male sobecky, protoze je koji na pozadani
Dík moc.Já jsem vždy šokovaná z toho, že matky stále žijí v domnění, že kojení je jen o jídle. A nechápou, že každé dítě je jiné, že univerzální rady prostě neexistují.
A jsem moc ráda, když poznám maminky, které jsou na stejné vlně.
Díky bohu za ně.
@feliska píše:
@Ice79 jak rikam, kazdy to ma jinak nastavene. Pokud nekomu prijde, ze pokud se dite co hodinu neprilepi k prsu, ze mu mama nedava dost lasky, tak at ho tam ma. Myslim, ze svemu diteti dokazu predat spoustu lasky i mimo svoje bradavky.
Myslim, ze kazda matka casem dobre pozna, kde dite zkousi a kde opravdu nejak strada a vzdy se to da vyresit jinak ku spokojenosti obou stran, nez ze si bude z matek delat otroky podle sveho gusta…
No, podle některých tady, z matky dělají otroka už pártýdenní miminka, když se nechovají tak, jak si představují. Ideálně spát 24hod. denně. ![]()
Dekuju za nazory. Kazdopadne moc nechapu proc me @Ice79 osocuje ze me kojeni OBTEZUJE. Nikde nic takoveho nepisu (a to jsem to po sobe cetla 4×). Rada kojim, pisu ze kojeni mi nevadi, ale vadi mi kdyz mi dcerka toci bradavkama na vsechny svetove strany. A to casto i bez kojeni. Prosim proto si nechte tyto komentare od cesty, kdyz pro ne nemate oduvodneni. Sve dite miluju a myslim, ze s manzelem ji davame dost lasky a mazleni (ja sama jsem maximalne mazlici typ), ale nevidim duvod proc by moje prsa mely videt vsechny matky v hernicce jen proto aby stejne jako vy rekly ze prso nedam, protoze me obtezuje kojeni…myslim ze trochu michate jabka s hruskami aniz byste pochopila pointu meho dotazu;)
@Mandarinka01 píše:
Holt jsme matky, ktery si vychovavaji male sobecky, protoze je koji na pozadani
Jo jo.
Máme starší dítko skoro v pubertě, a světe div se, i s mým promateřským přístupem, je to úžasná, chytrá a samostatná holka.
Mackat bradavky i mimo kojeni vam prijde normalni. At si kazdy dela co chce ![]()
@Mandarinka01 píše:
Holt jsme matky, ktery si vychovavaji male sobecky, protoze je koji na pozadani
Na pozadani jo, ale do urciteho veku. Je rozdil parmesicni mimino a rocni dite.
@Ice79 tak abychom to zase neprekrucovali…rocni dite je jine nez par-tydenni miminko a mleko pro nej neni jedina potrava.
Sama jsem kojila vzdy, kdyz si mimco reklo (v noci cca co 2hodin), s prikrmy samo prestalo mit pomalu zajem. V noci jsme stejne cca 2-3× nakrmili, kdyz byl hlad.
Po roce se to ale zmenilo a zase zacal kolotoc co 1-2hod. Trvalo mi pres ctvrt roku, nez mi docvaklo, ze o kojeni tu nejde a je potreba hledat cestu jinde…
@Sinquinita píše:
Dekuju za nazory. Kazdopadne moc nechapu proc me @Ice79 osocuje ze me kojeni OBTEZUJE. Nikde nic takoveho nepisu (a to jsem to po sobe cetla 4×). Rada kojim, pisu ze kojeni mi nevadi, ale vadi mi kdyz mi dcerka toci bradavkama na vsechny svetove strany. A to casto i bez kojeni. Prosim proto si nechte tyto komentare od cesty, kdyz pro ne nemate oduvodneni. Sve dite miluju a myslim, ze s manzelem ji davame dost lasky a mazleni (ja sama jsem maximalne mazlici typ), ale nevidim duvod proc by moje prsa mely videt vsechny matky v hernicce jen proto aby stejne jako vy rekly ze prso nedam, protoze me obtezuje kojeni…myslim ze trochu michate jabka s hruskami aniz byste pochopila pointu meho dotazu;)
Nikoho neosočuji. Určitě vám na bradavky nesahá dva dny, možná vám to přišlo ještě nedávno roztomilé a smála jste se tomu.
A moc teda nechápu, proč chodíte do herny s ročním. Ale to je můj problém.
@blumen píše:
Na pozadani jo, ale do urciteho veku. Je rozdil parmesicni mimino a rocni dite.
@Ice79 nebudu resit..nejspis jste jiny typ matky nez ja. Nevim co je spatneho chodit do hernicky s rocnim chodicim ditetem…
@Ice79 píše:Ale to roční dítě JE párměsíční.
Jak pro koho. V roce ma prikrmy a ja urcovala co bude jist
Rozhodne se ni takto nesapala do vystrihu, kojila jsem do 2 let, ale proste ne takto.
@feliska píše:Čtvrt roku…
@Ice79 tak abychom to zase neprekrucovali…rocni dite je jine nez par-tydenni miminko a mleko pro nej neni jedina potrava.
Sama jsem kojila vzdy, kdyz si mimco reklo (v noci cca co 2hodin), s prikrmy samo prestalo mit pomalu zajem. V noci jsme stejne cca 2-3× nakrmili, kdyz byl hlad.
Po roce se to ale zmenilo a zase zacal kolotoc co 1-2hod. Trvalo mi pres ctvrt roku, nez mi docvaklo, ze o kojeni tu nejde a je potreba hledat cestu jinde…