Z jednoho prsu teče slabý proud mléka, odmítání a řev

3208
10.12.17 22:10

Z jednoho prsu tece slaby proud mleka, odmitani a rev

Prosim o radu…dcerka, za tyden 5 mesicu, kojena, obcas nejaky bojkot… Kojim vzdy z obou prsou, ale prave tolik nechce - i kdyz citim, ze v nem mliko porad je, i kdyz po vytazeni z pusinky ho zmacknu tak strikne, ale jen jeden pidi slabounky proud (to same kdyz odsavam), takze se pousti a rve a opet chyta a rve…dneska rvala tak, ze uz jo nechtela vubec :pocitac: Z druheho prsa mleko tece trochu lepe, ty proudy jsou silnejsi a tak dva, tri. Od zacatku je prave prso proste horsi :nevim: :( Da se neco s tim delat? Nabizim ho jako prvni, odsavam, jim piskavici i benedikt, piju kojici caj… ale aby to teklo vic zaridit neumim :zed: Kojeni je pak dost o nervy, protoze u kazdeho rve a rve… Diky za rady a postrehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31438
10.12.17 22:42

Kojit hlavne z leveho prsa, prave nabizet? Dve z mych deti mely taky silnou preferenci pro leve prso. Prave jsem davala po levem „na documlani“. Taky nejsem zadna kojna. Tece spis hur, dobre je dat si pred kojenim horky napoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
10.12.17 22:54

@Hobitka tomu jsem se prave chtela vyhnout :andel: ja mam hlavne mleka obecne malo, jedno prso nestaci, druhe take ne, prohazuju je pak jeste trebas 10× a kdyz porad rve, dam ji dokrm :pocitac: (mam Neocate a ten ona moc nechce, je nechutny :oops: :poblion: ). Ale uz me to nebavi, kazdy kojeni resit jeji rvani :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.17 23:44

Taky mi jedno teče hůř a syn z toho není nadšený. Ze začátku jsem se to snažila kompenzovat aspoň v noci, kdy není tolik vybíravý. Teď už na to dlabu a kojím, jak to vyjde. Bala jsem se, že mi zůstane jedno prso větší, ale jak mléka ubývá, zdá se, že se ta velikost zas vyrovnává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
11.12.17 02:38

Prikladala bych casteji k tomu, kde to netece a teoreticky by se to do 3dnu melo spravit..ale to je teorie :D

jinak pro pravacky je normalni, ze se jim lepe koji z leveho prsu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
11.12.17 08:01

Ja to mám naopak, odmita leve…ale nejsme jediné, stává se to často jen se o tom nemluví…neuděláš s tím asi nic já zkoušela snad vše, včetně odsávačky, kloboučku, nakonec jsem to vzdala a kojím více méně jen z pravého to levé párkrát potáhne…doufám, že se rozdíl ve velikosti časem srovná. Děti jsou potvůrky a nebudou makat u prsa, když jim to z druhého pěkně valí samo…buďme rády, že bumbají aspoň z jednoho, protože mm je opravdu to nej co pro ně můžem udělat. Já nsem od začátku měla takové problémy s kojením,3 měsíce obrovské ragády, krvácení, kojení přes bolest se slzami až se mi kroutily prsty u nohou, mantžel se na to nemohl dívat tak odcházel…ale zvládla jsem to a jsem pyšná, že jsem to nevzdala!!jsi dobrá, nevzdávej to! vrátí se ti to v podobě lepší imunity tvého prcka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
11.12.17 08:12

Nabízela bych pravé jako první a prohodila při první nespokojenosti (a za chvíli zas zpět). A víc přikládat k pravému na takové to menší pití, k uklidnění a tak. Že i po kojení v prsu zůstane mléko je úplně v pohodě, nemusí tě nutně vždy vysát.
Jinak hodně řevu udělají i vnější podmínky - poloha při kojení, zda je na to čas a klid… Mnohem víc kňourání a pouštění máme, když kojím v běhu dne s řádícím batoletem kolem, jinak to je, když si s malým lehnu v klidu do postele. Nejsi i ty předem nervózní, netrpělivá? Udělá to hodně. Asi bych zkusila i různé polohy - je malá a jestli i první, tak se to správné kojení musíte naučit obě dvě.

Trochu mi teda uniká, proč dokrmuješ mlékem, které je nechutné, anebo proč odstříkáváš (a eventuálně nedokrmuješ tím odstříkaným) - ale předpokládám, že to asi má nějaké důvody, jen mě to zaujalo.

• Citovat
  • Upravit
3208
11.12.17 09:09

Haha, casteji se snazim prikladat :D :lol: no vidim, ze to je asi normalni…ja myslela, jestli to prso nemam ucpane nebo tak neco, ze to tece tak malo :mrgreen:
@Ajaalka jsi bajecna! :hug: zes vydrzela…ja mela problem s bradavkami na zacatku, taky se mi kroutily bolesti prsty na nohou 8o vydrzet to 3 mesice nevim nevim, me stacily 3 tydny :cert: Jinak s tou lepsi imunitou je to relativni pojem :( syn nekojen a do nastupu do skolky absolutne zdravy… Dcera plne kojena od zacatku a v kuse ma rymu, dvakrat ji prasklo ousko, jednou ji ho pichali, ma alergii na mleko, hovezi, vejce, soju, orechy, ryby, nesmim zadne ovoce, ze zeleniny jen ledovy salat a okurku, absolutne zadny cukr… takze jsem na diete, jinak ma priserny bolesti briska, hlen a krev ve stolici a ekzem, ktery ji tak mokva, ze ma tvare vyzrane do krve… takze jsem totalne hakliva na to, kdyz nekdo rekne, ze kojeni je to nej, co pro ni mohu udelat :,(
@elibro ted jsem ji vazila a za mesic pribrala 200g… to je asi malo :nevim: Ze zacatku pribirala 300g za tyden! Dala bych ji jine mleko, ale.ma alergii na kravskou bilkovinu a jine mleko nesmi, jine neni…a proto, ze je toto mleko tak rozstepene, aby tam ta bkm nebyla, je tak hnusne…Odstrikanym bych dokrmila, jenze odstrikam tak 30ml max a tocje proste malo, takze ji to micham do toho UM kdyz musim prikrmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
11.12.17 10:20

@Tomička Tak ta dieta je des, mozna hur tece i proto? Kazdych 30 ml dobrych, ja byla vzdycky rada, kdyz jsem odsala 5-10 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
11.12.17 10:34

@Hobitka jo asi to ma na tom taky dul viny, ale svalovat to jen na to nemuzu… kdyz vidim tech par potravin co jim, tak se divim, ze mam vubec nejake mleko 8o Nojo, ale ja odsaju 30ml z obou prsou v dobe, kdy bych mela kojit…kdyz odsavam po kojeni, neodsaju nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
11.12.17 10:52

@Tomička A v noci kojis? Ja kdyz nekojim v noci, mliko dojde, tak si ridim budika… Volila bych nejaky kompromis, abys kojila co nejcasteji, ale aby zaroven mohla rodina fungovat. Moje nejstarsi mi pribrala v 5. mesici zivota jen 100g, ted ta nejmladsi behem 7. mesice jen 90g (ale ta tedy mela chudera behem toho mesice dvakrat strevni chripku). Nejstarsi je celkove prcek nevyzivenej, tu by dve strevni chripky v rade nejspis zabily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
11.12.17 10:56

Jo tak. Tak zkusila bych na tvém místě ještě upravit ten váš režim, pokud to půjde - vypadá to, že jsi z toho dost ve stresu - jako ani trošku se nedivím, taky bych byla, jen se to prostě může projevovat v průběhu kojení. Píšeš, že máš staršího syna - máš možnost kojit i fakt sama, v klidu, tichu? Liší se to, když dceru chytneš jinak, třeba pod rukou nebo vleže? U nás teď zpočátku mělo třeba úspěch, když jsem syna v podstatě položila na sebe a na tom prsu tak napůl ležel…

Ještě mě napadá, nešlo by ti líp odstříkávat rukou? Já to třeba tak mám, odsávání bylo peklo a nic z toho, odstříkáním to šlo snáz a víc (a bezbolestně, odsávačka mě bolela jak ďas).

Každopádně jak píšeš sama, ono se dá přežít i bez kojení, i s tím dietním UM hlady neumře… Sice si myslím, že obecně je to lepší, než UM, ale zase ne za cenu kažodenního vzájemného stresu. Tak či onak, hlavně když nakonec najdete nějakou pohodu u toho krmení, jakéhokoli :).

• Citovat
  • Upravit
3208
11.12.17 11:17

@Hobitka to víš, že kojím. Sama se budí jednou, tak ji budím já. nakrmím ji večer tak v půl sedmé, po deváté odsávám, před 11 když jdu spát ji probudím, pak vstává sama ve dvě a v šest ráno. Kdyby jen přibrala málo neřešila bych, ale jak každé kojení řve to už mi je teď líto, když podle té dnešní váhy vidím, že asi i má hlad :(
@elibro naopak, byla jsem teď maximálně :jazyk: v klidu, užívala jsem si to, když řvala, prohazovala jsem prostě prsa, zkusila dokrmit tím UM…ony první 4 měsíce byly ošklivé peklo, takže tenhle měsíc si fakt užívám, i si hraje přes den, směje se, nebrečí od rána do večera…
No díky za radu holky, zkusím se s tím nějak popasovat, když to nepůjde, nepůjde no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
11.12.17 15:39

@Tomička ach jo, já jsem taky hloupá - přečetla jsem to špatně a celou dobu mám za to, že ji je 5 týdnů, ne měsíců… Tak promiň:(

• Citovat
  • Upravit
3208
11.12.17 19:59

@elibro jezis to se vubec neomlouvej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat