Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, mám 7-týdenního chlapečka, kterého kojím už od narození s kloboučkama (mám malé bradavky). Všechno je v pohodě,ale při kojení musím dát klukovi kolem krku plínu, jinak by byl celej mokrej. Teče mu to při sání po tvářích.. Čím to může být? Jinak vážim před a po kojení a vypije hodně i výborně prospívá
Možná časem zkusím kojit bez kloboučku, třeba to půjde.. závidím těm, co kojí bez kloboučku a nemusí mít plínu, aby nebyli mokrý ![]()
Ahoj, nezkoušela jsi jiné kloboučky? Já jsem používala ty úplně obyčejné za pár korun a byly v pohodě. Ale naštěstí se pak malá naučila sát i bez nich. Zkoušej to, třeba až bude větší, poradí si i bez kloboučků.
Mám od Medely nejmenší velikost S, s většíma mě to šíleně bolelo, že jsem chtěla kojení vzdát. Takže jsem ráda za tyhle, se kterýma mě to nebolí.. Jasan, budu zkoušet a třeba nebudu časem potřebovat žádný, to by bylo úplně super ![]()
Ahoj, taky jsem kojila s kloboučkama kvůli malým bradavkám a po měsíci se malá uměla přisát i bez nich
ale plínku jsem dávala vždy kolem krku, protože mi to mlíko hodně stříkalo. Zkus jiný kloboučky, jak už radila maminka přede mnou. Já jsem měla od Aventu ve tvaru motýla, ale byla jsem ráda, když jsem se jich zbavila ![]()
Já kojila s kloboučky do 14.měsíců.Měla jsem od Aventu tu větší velikost.Kloboučky netekly.Poize pokud dcera nasála a pak se pustila tak vytekl ten obsah co nasála.
Zkus vyzkoušet jiné, třeba ti budou lépe sedět ![]()
Ze začátku mám pocit, že malé taky trošku teklo mléko bokem, ale fakt jen chviličku než se to pořádně naučila.
Taky mě napadlo změnit polohu při kojení.
Já teda kojila bez kloboučků a od mlíka taky byla vždycky celé mokrá.
Ahoj, my kojili s kloboučkama kvůli opaku - příroda mi dopřála a na malého byly moje prsa moc velká. Ale teď už to zvládáme bez kloboučku - jinak jsme měli ten, co nám doporučili v porodnici - od firmy Medela, malýmu to nikde neteklo a byli jsme spokojení.
Ahoj. Já kojila také s kloboučky (také kvůli malým bradavkám), vždy jsme měli pod sebou plínu (v sedě jsem se nenaučila kojit). Ani mě teda nenapadlo to nějak řešit ![]()
Pokud chceš malého odnaučit (což doporučuji, kvůli tvorbě mléka), udělej to co nejdřív. U nás bylo už ve 2měsících pozdě.
taky kojíme s kloboučkama, mám od Medely velikost S, v 7 dnech se mi podařilo, že se malej už přisál i bez kloboučků, ale šíleně to bolelo, takže kojíme zase s nimi, jen občas mu na chvilku dám bez .. když pije tak to neteče nikde, ale taky dávám plenku, většinou jsme mokří od toho, než se přicucne nebo když se „odpojí“, tak se ta špička kloboučku, která je plná, vylije
ale s plenou pohoda, neřeším to ![]()
Já měla klobouček z porodnice, stál mě 30Kč a nikdy mi mléko neteklo. Ty medelácké mi přišly příšerně tvrdé. Možná proto pak mléko teče? Že dítě musí sát jak blázen, vytvoří velký podtlak a už to teče.
Jinak sát bez kloboučku začala někdy ve čtyřech měsících, ale postupně.
@lussinka1984 píše:
Mám od Medely nejmenší velikost S, s většíma mě to šíleně bolelo, že jsem chtěla kojení vzdát. Takže jsem ráda za tyhle, se kterýma mě to nebolí.. Jasan, budu zkoušet a třeba nebudu časem potřebovat žádný, to by bylo úplně super
taky jsem používala Medelu S,a mlíko bylo všude,vždycka jsem měla přes kojící polštář plenku a malou na ní,po čase (cca ve 3 měsících) se už začala přisávat bez kloboučků,bylo to mnohem lepší
Zkoušej občas nabídnout prso bez kloboučku,časem se i ty nejvíc naprd bradavky (jaký jsem měla já
) taky vytvarují ![]()
Ahoj, taky kojím s klouboučkem, ale kvůli citlivým bradavkám, mám od Medely vel. 3 (L) a mlíka mám hodně a nikde nic neteče, občas teda zůstane trošku mlíka v kloboučku, ale to vypustim do pleny, takže nikde nic fakt není, občas se teda taky stalo, že mi malý mlíko plival, teď už dlouho ne a je mu taky 7 týdnů.
@Flyingfrog píše:
Já měla klobouček z porodnice, stál mě 30Kč a nikdy mi mléko neteklo. Ty medelácké mi přišly příšerně tvrdé. Možná proto pak mléko teče? Že dítě musí sát jak blázen, vytvoří velký podtlak a už to teče.
Jinak sát bez kloboučku začala někdy ve čtyřech měsících, ale postupně.
jj jsou tvrdý, mám ještě od Nuku a Canpol babies a přes ty jsem kojit nemohla, příšerně mě to bolelo jak byly slabý, ale já mám citlivý bradavky, ale fakt mi přes něj nikde nic neteklo a malý saje krásně.
My jsme pouzivali zn. Canpol, maji je v DM, krasne mekke a da se vybrat velikost.
Mě v porodnici už na porodním sále řekli, že mám malé bradavky a budu muset kojit s kloboučky. Bylo mi to divné, protože mi nikdy nepřišlo, že bych měla malé. Ale malá se nechtěla přisát, tak jsem si řekla, že to holt asi tak bude. Měla jsem také kloboučky S od Medely. Musela jsem také dávat bryndák, protože když se malá přisála, ale nevypila všechno, byla celá zlitá. Také jsem se chtěla kloboučků co nejdříve zbavit a hledala na internetu rady. Nakonec jsem našla stránky Laktační ligy a kontakt na laktační poradkyni v našem městě. Přijela za mnou domů a poradila, jak kojit bez kloboučků, správnou techniku a různé fígle. Bylo to 14 dní po porodu a ta poradkyně říkala, že se dají děti odnaučit i do 3 měsíců, jen čím později, tím to jde hůř. Nad velikostí mých bradavek se vůbec nepozastavila, malé prý nemám. Kloboučky prý mají být jen pro případ, že má žena úplne ploché nebo vpáčené bradavky, kdy vlastně slouží jako protéza. Nakonec se malá skutečně rozkojila bez kloboučků, i když mě bradavky bolely jak čert, než se naučila chytat a sát správně. Ale stálo to za to, je to mnohem praktičtější. Mám pocit, že se sestřičky v porodnici nechtějí crcat s každou maminkou, aby ji naučily jak kojit a raději dají kloboučky. Tak to určitě nevzdej, kojení bez kloboučků za to stojí.