Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý večer, milé maminky, chci se zeptat, mám 9.měsiční dceru, za dva týdny ji bude 10.měsíců dcera je kojená. Zhruba přes týdnem jsme začly dávat kaše na noc a malá sní zhruba téch 120,nékdy víc, ale pak ještě dokojím, ale u prsa mi vydrží pouhé 2-3minuty, víc prostě nechce. začne se vztekat a je po kojení. Říkám si:kolik asi může vypít mléka, za tak krátkou dobu. bojím se, že když takhle bude pít pořád, tak to mlíko za chvíli mít nebudu.Budu ráda za každou odpověď. Díky moc Market
Už ho nebude ani tolik potřebovat.. přešla už i na jinou stravu ne? Ani nemůže běžnou dávku kojení vzít, když už před ním měla kaši…žaludek je plny
Příspěvek upraven 29.06.21 v 21:51
Jasně že nevypije tolik, když předtím sní kaši, což je plnohodnotná večeře
dcera v tomhle věku taky snědla kaši, pak koupání, a kojení bylo spíš jako součást rituálu před spaním než jídlo.
Neboj, bude, jen bude min. Prsa se vzdycky přizpůsobí poptavce. Ja ke konci kojila jen na uspavani, pozdeji jen vecer, syn se mi krasne odstavoval sam jak potreboval a dokud pil byt jednou denne, tak tam tu porci mlika proste vzdy mel ![]()
Jo a vetsi deti jsou v kojeni dost efektivní a delsi kojeni stejne byva spise uklidnovaci, svoji davku si jsou schopne vycucnout behem chvile, takze bych se delky a nedostatku zivin taky nebála.
Tak nedavej kaši, ale dej něco “lehčího”. Třeba hustou zeleninovou polévku ![]()
Navíc, do roka bys měla nejprve kojit, a pak dat jídlo. Po roce první jídlo, pak kojení. Takhle, jak to píšeš, se ti dcera samozřejmě muze odstavit od kojení mnohem dřív, než by měla
Na noc ji stačí jen ta kaše a přes den má taky už asi zavedený nějaký prikrm tak nepotřebuje tolik. To je normální. Když budeš kojit tak o mlíko nepřijdes, jen už ho nemusí být tolik když nebude tak velká poptávka. Taky jsem to tak dělala a kojila obě děti až do samoodstavu kolem roku a půl.
Kasi jsem davala rano, je do briska na noc docela tezka.
Jinak oni se napiji hodne i behem chvilky.
Schvalne si vezmi plnotucne mleko, stopni si tri minuty a pij plnymi dousky. Myslim, ze odpadnes
.
Moje dcera se od narození kojí 3 až 4 minuty a přibírala vždy pěkně.
Kaše jen zaplácne žaludek, dávala bych ráno raději. A je jasné že pak nechce, je to těžké i tak dost. Kaše je sytá. A na noc spíše nevhodné…sacharidy, těžko stravitelné, v noci může bolet bříško. Večer lepší zeleninové polévky
Však má večer kaši, proč ji precpavas ještě mlékem? Vem si večeři a na to druhou, jka ti bude ![]()