Kojení v noci v leže

Anonymní
25.6.21 10:17

Kojení v noci v leže

Děvčata, nevím proč, ale začaly mě bolet bradavky při kojení. Nevím, co dělám špatně, vše děláme stejně jako od začátku. Kojím čtvrtý měsíc. V noci v leže. Přijde mi, že malý nemá v leže prso dostatečně v pusince a já už nevím, jak jinak mu ho tam nacpat. :,( vše bylo bez problémů do minulého týdne. Přijde mi, že jednu bradavku mám cervenejsi. Mažu purelanem. Nemůže se jednat o začátek moučnivky? :( miminko nemá v pusince žádný bílý povlak nebo tak.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37145
25.6.21 10:20

Tak koj v jiné pozici :nevim: holt vám v leze nevyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
25.6.21 10:41

Důvodů může být více, na stránkách mamila máš seznam laktacnich poradkyn v čr a poskytují poradenství po telefonu zdarma :palec: mohlo by to být prinosnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
25.6.21 10:43

Já to tak měla taky 2×. Patrně počátek kvasinky. Kluk v puse nic. Mazala jsem clotrimazolem po kojeni a vždy utrela v noci před kojenim. Do týdne byl pokoj. Purelan nezabíra na toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
25.6.21 10:43

Zlepšit záklon hlavičky, bradu ať má zabořenou do prsa, mlíčko mu má stříkat přes horní patro, v puse mít i většinu dvorce (podle velikosti), ne jen bradavku. Oba ležte na boku, posuň si ho víc dolů, ať se na tebe kouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.6.21 10:59

Jestli to doted bylo v pohode, tak bych taky spis tipovala na zdravotni problem, treba ty kvasinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.21 10:59

@PETRAKIM Přemýšlela jsem nad tímto clotrimazolem, ale i tak mám strach, že i po oplachnuti se to dostane miminku. 🤔 nikde jsem se právě nedocetla, jak moc to škodí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.21 11:22

Mám doma clotrimazol Al 1% krém. Myslíte, že můžu?

• Citovat
  • Upravit
351
25.6.21 11:35

Ak by to bola moucnivka, tak prave purelan kvasinky este podporuje. Na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.21 11:43

@jaia00 A jeje, to jsem vůbec netušila.

• Citovat
  • Upravit
1326
25.6.21 12:43
@Anonymní píše:
@PETRAKIM Přemýšlela jsem nad tímto clotrimazolem, ale i tak mám strach, že i po oplachnuti se to dostane miminku. 🤔 nikde jsem se právě nedocetla, jak moc to škodí.

Toho bych se nebála. Víte kolik roztočů a prachu nasaje při nočním kojení z peřin a vašeho pyzama? Nebo když je mamca zpocená a kojí venku, tak má i přídavek soli z potu bradavek… Clotrimazol je kapka chemie oproti tomu, co mimčo za den potka a dostane do úst. Vaše ruce určitě před každou manipulaci taky nedezinfikujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.21 13:24

@PETRAKIM Máte pravdu. Tohle si člověk neuvědomuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová