Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Důvodů může být více, na stránkách mamila máš seznam laktacnich poradkyn v čr a poskytují poradenství po telefonu zdarma
mohlo by to být prinosnejsi
Já to tak měla taky 2×. Patrně počátek kvasinky. Kluk v puse nic. Mazala jsem clotrimazolem po kojeni a vždy utrela v noci před kojenim. Do týdne byl pokoj. Purelan nezabíra na toto.
Zlepšit záklon hlavičky, bradu ať má zabořenou do prsa, mlíčko mu má stříkat přes horní patro, v puse mít i většinu dvorce (podle velikosti), ne jen bradavku. Oba ležte na boku, posuň si ho víc dolů, ať se na tebe kouká.
Jestli to doted bylo v pohode, tak bych taky spis tipovala na zdravotni problem, treba ty kvasinky.
@PETRAKIM Přemýšlela jsem nad tímto clotrimazolem, ale i tak mám strach, že i po oplachnuti se to dostane miminku. 🤔 nikde jsem se právě nedocetla, jak moc to škodí.
Ak by to bola moucnivka, tak prave purelan kvasinky este podporuje. Na to pozor.
@Anonymní píše:
@PETRAKIM Přemýšlela jsem nad tímto clotrimazolem, ale i tak mám strach, že i po oplachnuti se to dostane miminku. 🤔 nikde jsem se právě nedocetla, jak moc to škodí.
Toho bych se nebála. Víte kolik roztočů a prachu nasaje při nočním kojení z peřin a vašeho pyzama? Nebo když je mamca zpocená a kojí venku, tak má i přídavek soli z potu bradavek… Clotrimazol je kapka chemie oproti tomu, co mimčo za den potka a dostane do úst. Vaše ruce určitě před každou manipulaci taky nedezinfikujete.
Děvčata, nevím proč, ale začaly mě bolet bradavky při kojení. Nevím, co dělám špatně, vše děláme stejně jako od začátku. Kojím čtvrtý měsíc. V noci v leže. Přijde mi, že malý nemá v leže prso dostatečně v pusince a já už nevím, jak jinak mu ho tam nacpat.
vše bylo bez problémů do minulého týdne. Přijde mi, že jednu bradavku mám cervenejsi. Mažu purelanem. Nemůže se jednat o začátek moučnivky?
miminko nemá v pusince žádný bílý povlak nebo tak.