Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem ![]()
Dostal se mi do rukou bio kokosový olej lisovaný za studena. Vím, že má široké využití v kosmetice, ale co v kuchyni? Do čeho ho používáte? Máte nějaké recepty?
Díky moc !
Hm, na exotická jídla (jako indie, thajsko) my moc nejsme. Spíš dělám středomořskou kuchyni. Palačinky mě napadly, ale nedělám přece jenom každý týden…
Dávám ho trochu do bábovek (spolu se slunečnicovm olejem), nebo potřu pánev při pečení masa.
Ahoj, vařím - respektive smažím, peču - na něm jako na normálním tuku. Když jsme byli ve Vietnamu, napožívali tam nic jiného, jen kokosový a arašídový olej, do té doby jsem po vietnamském jídle koupeném u nás měla vždycky zažívací potíže, takže až tam jsem přišla na to, čím to je… je to opravdu nesrovnatelný rozdíl v kvalitě - třeba lukana a kokosák! ![]()
Já kupuju většinou v Německu, stojí tam skoro polovinu, co tady. Jinak v lepší prodejně se zdravou výživou a tuším, že jsem ho viděla i ve Sparu nebo v DM - tam mají malou skleničku asi za 80.
Diky,,skoda ze to Nemecko mam dost z ruky
. Mrknu se v te zdrave vyzive.
My to tady máme za bukem, takže výhoda, ale ve zdravé ho taky občas koupím - klidně zkus i sezamák, ten spíš do salátů.