Koktání a homeopatika

2139
15.7.10 20:26

Koktání a homeopatika

hezký večer,
máme problém s koktáním a absolutně si nevím rady, jak malé pomoci. Naše dvouletá dcerka začala během posledních 5 dnů příšerně koktat. Zadrhává se jen na slabikách ja ma na. Tak trochu tušíme, z čeho to může být, vyčetla jsem, že koktání způsobuje šok, nějaký stresový zážitek a těch měla za poslední týden několik za sebou - úraz v oblasti oka za dvě hodiny potom šla spát, 2 x se lekla v tobogánu, ale jako by nic hned šla znova na schody, hodně se vylekala při usínání v autě, do toho nějaké to potopení pod vodu při hrátkách s ostatními dětmi. Byl to opravdu nárošný týden, po kterém nám zůstala tato vada v řeči.

Zároven jsem vyčetla, že na dětské koktání velmi dobře pomáhají homeopatika, proto se chci zeptat, jestli s tím nemáte některá zkušenosti, případně jak to dopadlo. Zítra jdeme k naší doktorce, ta nám asi dá nějaké pokyny k mluvení a zpívání, ale možnost homeopatické léčby bych nezavrhla. Je nutné jít přímo k homeopatovi na diagnostiku, nebo si můžu troufnout něco koupit v lékárně a sama začít malé dávat?

Budu vám moc vděčná za Vaše informace a rady, v tuhle chvíli jsem naprosto vyřízená a nevím jak začít něco dělat, abych to ještě nepokazila a nezhoršila.

Děkuji Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
15.7.10 20:38

Já bych z toho zatím nedělala vědu, neupozorňovala na to. Pokud se rozhodneš pro homeo léčbu, rozhodně musíš vyhledat klasického homeopata. Sama nic nenaordinuješ, ani za pomoci lékárnice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.4.11 14:42

Koktání a homeopatie

Katko,
můžu se zeptat jak se dceři daří a jestli koktání po určité době ustalo nebo přetrvává?
Nám se stalo něco podobného. Syn, kterému je 2,5 roku spadl z postýlky hlavičkou na parkety. RTG dopadlo dobře. Ale po pár dnech jsem začala pozorovat,že mu dělá problémy mluvit plynule a začíná koktat.
Homeopata vám pomohla? Vyzkouším snad cokoliv, abych synovi pomohla. Je strašné vidět dítě jak trpí, když se mu nedaří vyslovit např. krátké slovíčko „kde“..
Díky moc za každou informaci!
 Harry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
22.4.11 21:53

Harry,
můžu ti dát kontakt na našeho homeopata v Praze. Výsledky rozhodně má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.4.11 20:11

Budu moc ráda! Díky moc a krásné velikonoce!
Harry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
25.4.11 00:18

Máš to v soukromé zprávě.
J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.6.11 08:42

No nevím teda, dvouleté dítě v tobogánu, to mi přijde nějak přehnané, takže se ani moc nedivím, že začala koktat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Konečná zdenka
9.3.12 16:35

Dobrý den,Mám takovou menší prosbičku …Je mi 13 let a už asi od pěti let koktám. :,( Mamka mi pořád říká abych mluvila pomaleji ale kdž začnu mluvit pomaleji tak koktám ještě více..:/ Proto bych se chtěla zeptat jestli nevíte o nějakých lécích proti koktání..Byla bych moc vděčná kdybych přestala koktat..:)vELICE MI TO vadí když mluvím s rodiči nebo kamarády..Hodně se az to stydím..:( ..(prosíím hloupé připomínky si nechejte)..děkuji za odpověd..Konečná

• Citovat
  • Upravit
2746
9.3.12 16:40

Zdeni a co kdyby jsi navštívila logopedickou poradnu? Hlavu Ti neutrhnou, jsou tam na to přímo vyškolený. Je dobře, že to chceš řešit :potlesk:. Určitě to vyřeš, dokud jsi mladá, čím starší budeš, tím bude horší se tam dokopat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Konečná zdenka
9.3.12 16:51

Klarinetka1-Bohužel už jsem lokopedickou léčebnu navštívila ale vůbec mi to nepomohlo..:/ A připadá mi že od tý doby co jsem tam chodila jsem začala koktat ještě vííc ..:/ :,(

• Citovat
  • Upravit
2746
9.3.12 16:54
Konečná zdenka píše:
Klarinetka1-Bohužel už jsem lokopedickou léčebnu navštívila ale vůbec mi to nepomohlo..:/ A připadá mi že od tý doby co jsem tam chodila jsem začala koktat ještě vííc ..:/ :,(

Tak ji změň. Zkus pohledat i podle recenzí v tvém okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
10.3.12 00:15

Zdenko,
znám kluka, kterému se stalo totéž - když mu psycholožka řekla, aby mluvil pomaleji, tak se koktání zhoršilo. Ale homeopatika mu pomohla. Jde to velmi pomalu, ale pokrok je znát.
Jestli chceš, napiš mi na mail Su252@seznam.cz . Nenapíšu ti jméno léku, to ne, ten se na dálku určit nedá. Ale domluvíme se, co bude nejrozumnější udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.3.13 10:06

Dobrý den Katko,
právě jsem četla Váš příspěvek o koktání Vaší dcerky… Máme naprosto stejný problém. Náš prcek (29měs.) do teď mluvil nádherně a teď zhruba 5 dní koktá… I krátká slovíčka, hlavně na začátku věty… Jsem z toho zoufalá… Moc bych Vás prosila o radu, co jste podnikli, zda jste vyzkoušeli ta homeopatika… A hlavně se chci zeptat, jak se Vaší malé daří? A co to koktání, zbavili jste se ho?
Moc moc Vám děkuji za Váš čas i info… Moc by mi to pomohlo… Mějte se krásně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.4.14 09:55

Koktání a homeopatie

Ahoj Janko P,

mohla bys mi prosím zaslat kontakt na homeopata v Praze. Syn - 13 let cca od 4 let silně koktá. Bohužel Logopedie i ve specializovaném pracovišti nepomohla.

Předem děkuji! Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
23.4.14 10:06

@Isolda 77
Evi, jj, pošlu na ten email.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek