Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky obnovuji diskuzi, přemýšlím o nějakém tom koktejlu místo oběda, pracuju ted venku v terénu a není možnost jít někam na oběd ani si přinesené jídlo ohřát, snažím se nejíst pečivo a už mě nebaví jíst každý den zeleninové saláty, kolikrát si ho večer ani nestíhám připravit, tak mě napadl koktejl, nevím ale jaký vybrat, hlavně chci aby mě zasytil alespon na 3 hodinky, prostě jako oběd.
A ještě jeden dotaz jakou má takový koktejl konzistenci? koupila jsem proteinový v DM a když to udělám dle návodu je to husté skoro jako kaše a to nejsem schopna pozřít ![]()
@Zupa Ahoj! Já se stravuju dle zákonitostí dělenné stravy a naprosto v pohodě… vykašli se na koktejly, škoda peněz… uprav jídelníček… Já jsem díky změně stravování na dělenou stravu zhubla 8 kg za 2 měsíce… a hodlám u dělenky zůstat, vyhovuje mi to a jím všechno ![]()
Normalne bych ti rekla at se na to vykasles a radeji snis neco normalniho zdraveho ale ve tvem pripade je to docela dobry napad. Vybrala bych ale radsi protejnovy primo z fitka na radu trenera protoze ty obycejne volne dostupne obsahuji moc kolhydratu a jsou to tak cukrove bomby ze kterych clovek spis pribere. Existuji i hotove porcovane ktere muzes koupit a ochutnat a zjistit spravnou konzistenci ktera by mela byt neco mezi mlekem a kasi tak aby zasytila ale jeste byla tekuta.
Kdyz uz koktejl, tak si kup protejnak. Protejnová dieta je tou nejuspesnejsi co jsem kdy kde videla. Nedavas do sebe tolik humusu jako u ruznych firemnich trháků. A je to i dobré. Potom jsem mela treba i syrovatkovy napoj, ten se neda pít ale porad omrzel a znechutil se mi.
@Zupa A kolik toho dáváš? Má to skoro 90%, tak se mi zdá že je to dost.
Já si ho občas dělám jako kakao, cca 1/2 litru do termosky.
@Malaga podle návodu jsou tři vrchovaté lžíce, já dala dvě rovné lžíce a i tak to bylo husté
Nejde mi vyloženě o to aby se hublo, jde mi o co nejrychlejší a nejjednodušší způsob jak zaplácnout oběd, přijde mi to jako lepší varianta než chleba. A co si budeme povídat zeleninový salát dělaný v šest ráno, ležící v tašce v horkém počasí taky není žádná pochoutka ![]()
@SnažilKasandra proteinový mám z DM ale není moc dobrý ![]()
@Zupa taky mám ten z DM dávám spíš vrchovaté 4 lžičky (cca 13 g bílkoviny) do půllitru a přidávám lžíci kakaa, chuťově není špatný, jsou to prostě smíchané rostlinné a živočišné bílkoviny…Jinak k pocitu zasycení by to chtělo ještě kousek tučnějšího sýra (hermelín, niva apod)
Pokud začneš cvičit, vařit, víc jíst a nežrat sračky, tak žádný kokteil nikdy potřebovat nebudeš. Je to o lenosti. Před 20-30 leti lidi toho neřešili, protože měli víc rozumu…
Ahoj, prosim doporucte proteinovy koktejl, ten hubnouci
kde je na vyber z mnoha prichuti, pac vanilkova uz mi leze krkem
Uzivam 2× denne, tak at si muzu vybirat.
Neví, jestli úplně zvládnu celý den pít jen koktejly. Nebo jak to prosím vás funguje?
Pokud koktejly na hubnutí, tak já osobně bych ho pila max. 1, nejvýš 2× denně. A vybírat ty, co jsou slazené jen stevií, vyhýbat se problematickému aspartamu a sukralóze v tomto případě, protože ty koktejly se pak pijou víckrát za den delší dobu, není to jednorázovka (třeba z jednorázovýho vyžvejkání žvejky s aspartamem se nepotento), ale takhle už by to negativní vliv na zdraví mít mohlo. Je třeba si uvědomit, že přísady, který kolikrát se už omezují v běžných potravinách, tak stále nacházejí uplatnění „beztrestně“ v těchhle instatntních hubnoucích směsích.
Mě se „vařit z prášku“ tak nějak ale celkově příčí, kór, když je teď už výběr zeleniny rovnou ze záhonů atd. Mě to přijde škoda peněz i škoda mýho zdraví, protože cokoli instantního a průmyslově zpracovanýho za zdravé nepovažuju, byť by se po tom hublo.
Domácí koktejl dokážu vyrobit i tak, že vezmu tvaroh, trochu mléka, trochu čerstvého ovoce a Psyllium nebo chia semínka, na zředění nějakou vodu a rozmixuju to. Spočítám si u toho samozřejmě kalorickou hodnotu, pokud počítám kalorie. Můžu do toho hodit i trochu rozemletý mořský řasy, čerstvý žloutek a čerstvé bylinky za zahrádky a mám tam i „přidané vitaminy a minerály“, ale nikoli v umělé podobě.
Ahoj holky, smoothie sice není koktail na hubnutí, ale je to moooooc dobrý koktail, můžete si ho namíchat vlastně z čeho chcete, já má nejradši pepkovo smoothie, doplňuje to potřebné živiny po běhání nebo nějaké fyzické zátěži
fakt mňamka