Kolegyně z práce - je to nemoc nebo jak to nazvat?

Anonymní
12.7.15 11:18

Kolegyně z práce - je to nemoc nebo jak to nazvat?

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat na váš názor, mám se vracet zpět do práce ale už teď mám nervy z mé kolegyně - nevím jak bych ji měla popsat - je o mladší o dva roky než já(33), má dvě děti - 8 a 4 roky, přítele…problém je, že neumí přiznat nějaký svůj nedostatek…raději to okecává, lže, mlží, nevím jestli to není falešnost, nebo jestli to není už nějaká nemoc, kdy si ten člověk něco vymyslí a pak tomu i začne věřit, další je že ze sebe dělá hroznou chudinku před okolím.
Já jsem naopak člověk, který má rád hned ve všem jasno, vše říkám na rovinu i když vím, že pak ponesu třeba následky.
Takže už vím, že s ní se dostanu na třecí plochu… :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.7.15 11:26

Ještě chci dodat, že co se práce týká tak, je pracovitá. Jen to její zvláštní chování… i okolí si toho všímá

• Citovat
  • Upravit
5473
12.7.15 11:27

A bude to nějak narušovat váš pracovní proces? Jestli ne, tak nechápu, v čem je problém. Takoví lidi jsou a je to jejich problém, základ je nerozebírat s nimi jejich problémy, nepokoušet se nic řešit, pouštět řeči jedním uchem dovnitř, jedním ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
12.7.15 11:29
@Anonymní píše:
Ještě chci dodat, že co se práce týká tak, je pracovitá. Jen to její zvláštní chování… i okolí si toho všímá

Každý má nějaké zvláštní chování, kterého si všímá okolí, nikdo není úplně „normální“ pro všechny, a to je to hezké, že nejsme všichni stejní. Dokud to zvláštní chování neovlivňuje mou osobní svobodu, není to moje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
12.7.15 11:35

V práci se soustřeď na práci a neřeš osobnosti kolegů, je to docela úleva. Jaké pracovní problémy očekáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.7.15 12:15

A co jako.. Tak si jí nevšímej :nevim: Buď ráda, že máš práci a že se vracíš do známého prostředí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.7.15 12:46

Rozumím ti, měla jsem kolegyni podobného ražení. Snažila jsem se náš kontakt omezit pouze na pracovní záležitosti, ale i tak došlo párkrát na situace, kterým nešlo zabránit. Ale jesli tě to „uklidní“, tak v každém kolektivu se vyskytne minimálně jedna taková osoba. Vždy záleží na tom, v jakém pracovním vztahu jsme s tou dotyčnou, a jak nám ona může ovlivnit třeba náš kariérní postup, nebo výši platu a pod. Pokud to je osoba na stejné pracovní pozici a jinak nemá vliv na nic, tak je nejlepší ji ignorovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
12.7.15 13:23

Jde vidět, že jsi delší dobu v práci nebyla.. :mrgreen: její osobnost prostě neřeš a hleď si svého, každý jsme nějací :nevim: jí se nemusí líbit tvoje přímočaré chování :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová