Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
čiči:jasné to si myyslím že na větší to je super hl.bez těch svrchních jsem go teď jak byli ty vedra taky chvilku měla než ro pročurdil:))No já právě jak toještě neumím tak mu musím nadzvednout zadek abych tam protahla ty šňurky ![]()
Ahoj, trochu zneužiji tuto diskuzi a dotážu se. Nosíte někdo Manducu se kříženými popruhy na zádech. pomůže to něčemu, třeba zádům? Díky.
Známá takto (s těmi překříženými pruhy na zádech) nosila svou dceru do roka a nebyl problém, jen do toho
0
Já to teď vyzkoušela, když zapnu na zádech prsák, tak mi sjedou ty černé části ramenních popruhů a ty mi pak nesedí dobře na ramenou.
Udělala jsem to jeden den, dost jsem nosila a druhý den mě šíleně bolelo za krkem. Nevím, zda to bylo tím překřížením, ale nosila jsem i delší dobu s nepřekříženými a nikdy jsem takovou bolest nezažila, takže chtě nechtě musím s rovnýma.
Nějak si to nedokážu vysvětlit, jak se to mohlo stát a možná je to mým naprosto nevhodným držením těla, ale radši už to nezkouším, protože bolest pekelná
Nicméně tady fakt musíš vyzkoušet, jinak se to nedozvíš ![]()
Já se kříženými pruhy nosila, no a občas i nosím, nemám s tím problém. Naopak když dávám normálně tak mě pruhy řežou v podpaží, křížením tento problém úplně odpadnul. ![]()
čičinka píše:
Hedus, bohuzel, jak ve svem okoli, tak tady na emimi porad panuje nazor, ze kdyz se dite moc nosi a mazli, ze si na to zvykne a bude to neustale vyzadovat a bude rozmazlene.Kdyz jsem rekla, ze svoje dite budu nosit a chovat, kdykoli to bude potreba, zklidila jsem jen schovivavy usmev jak mych rodicu, tak tchanovcu, jak jsem naivni. Ted uz nerikaji nic
jsem názoru a vždycky budu,že děti se mají hlavně nosit a nosit a nosit… Jsou prostě tak nejštastnější. A až bude větší bude tátovi na koni (za krkem) jako já. Ale nesetkala jsem se tedy moc často s tím že by říkali že bude rozmazlené. To už je doufám přežitek. OT Jako třeba to že křikem budou silné plíce
už jsem to pochopila ![]()
a k tématu já nosím taky docela často.I doma když už ho to samotnýho nebaví. Taky jsem si dělala starosti jestli ho nebudou bolet záda atd. Ale u ergonomickýho by snad melo být vše ok. Ovšem u klokanek si už jistá nejsem.
Od kdy mohu nosit na boku a zádech prosím? je to dané?
Příspěvek upraven 19.06.10 v 23:32
wweru:přesně tak já nosím kdy se mi chce a malý se taky nudí nebo tak…hlavně poslední dobou už si na to asi zvykl a jak ho tam dám tak usne:)) Teď jsem ho měla na takové menší rodinné oslavě v manduce a krásně spinkal snad 2,5hod v kuse a všichni ho obdivovali (a taky ten můj „vynález“
) takže naštěstí nikdo neřekl ani půl slova že bych ho rozmazlovala nebo tak ![]()
U nas se noseni taky konecne vic uplatnuje, vcera jsme byli na prochazce, mela jsem ho v satku, ze zacatku se dival a pak se krasne vyspal. A dneska s nim byl manza v manduce, pry se nestihal divat na obe strany
, a pak se chystal i k spanku, ale byla dost zima, tak se radeji vratili domu. Uz si vybiram novy satek, mate nejaky zkusenosti se Storchenwienge Leo?
Veru, k noseni na zadech je potreba, aby dite drzelo hlavu a trochu zada. Ale jsou maminky, ktere nosi v satku na zadech uz treba od 3m. Jadro pudla je asi to nandavani na zada, v nositku se nasunuje bokem a je potreba, aby ditko trochu drzelo pohromade, aby ho clovek mohl nasunout. V 6m uz by to mel bez problemu zvladnout.
Na boku to klidne muzete zkusit hned, ale nemel by se hroutit do stran.
leo, nemam, nicmene mam storcha inku, silne zanosenou, takze se kvalitami blizi leu a je to nas milacek satek. Nosi se v ni nadherne, leo se povazuje za dobry satek od miminka a pritom dostatecne nosny na batole
Květinko Leo nemám, ale je na cestě, zítra by mělo dorazit. ![]()
Na zádech jsem v manduce začala nosit v necelých 5ti měsících a v pohodě.
Ahoj zkusím se tu zeptat. Může tam být 2,5 měsíční mimčo? Hlavu tak na 80% už drží. Zítra chceme jít na výlet tak 3hod a chtěli bychom vzít nosítko nevadí že tam bude tak dlouho? Samozřejmě máme ergonomické nosítko(do klokanky bych dítě nedala!!)
Vím že do 3 měsíců je lepší šátek, ale na ty dva týdny jsme ho nechtěli pořizovat a moc nám to sním ani nešlo…
@brulinka jestli se ti vleze ještě do novorozenecké vložky, tak bych ho vzala. Ale s tím že bude mít i možnost pobytu jinde (v náručí, na dece..)