Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás teda cca po 10 000, ať nejsou bitý, chudáci ubohý, že jo.
Ještě by se jim narušil duševní vývoj, každý tak devět dárků.
Moje 15ti měsíční dítě dostane jeden velký dar-houpadlo za 200
a pak playmobil-moje první zoo. Myslím, že toho bude až dost. 25.jdeme k babičce, to dostane od playmobilu auto s garáží. A 26.má svátek, takže další dárek od nás, babičky a tety.
Autosedačka je super dárek
Malý jí dostal k narozeninám a s krabicí od ní si opravdu vyhrál
ani si nevšiml, že dostal ještě vláček ![]()
Děti dostávají každé jeden hlavní dárek, pak něco menšího, nějaké společenské hry a pak ty nepopulární praktické věci, které jsou u nás populární ( máme holky, tak honí parádu). Moc to nepřeháním, dostanou ještě od babiček, od strýčka a tetičky, co ještě děti nemají, tak zatím sponzorují na vánoce ty naše
.
@Safiye Ahoj,prosimtě jaký ten doktorský set ste kupovali i s pláštěm? děkuju za odpověď
Naše malá dostane Lego duplo velkou Zoo, panenku, povlečení a dvě drobnosti a další dárky dostane od prarodičů
U nás bude jeden hlavní dárek a pak několik drobností. Co ale pod stromečkem každý z nás najde je kniha. Děti leporelo, můj chce něco o Číně a já pokukuju po té kuchařce Klenoty Evropské kuchyně.
Hlavní dárek pro děti bude nakonec vláčkodráha. Uvažovala jsem o koloběžkách, ale ty jsem nakonec zavrhla. Celková cena za dárky? Ještě jsem to nepočítala a docela se toho bojím ![]()
Dobrá zpráva ale je, že už to mám víceméně v kupě. Jinak já se v balení vyžívám.
Starším dětem dárky za cca 2000 tisíce, nejmladšímu za 1000-1500, je mrně, moc toho nepotřebuje
. Jinak kupujeme 1-2 velké a 3-5 menších dárků. Plus ještě děti dostávají dárky od prarodičů a ostatních příbuzných.
Snažíme se to taky nepřehánět, ale zvlášť manžel je na tohle děsnej, takže ve finále koupí ještě nějaký dárek pro děti, který mají společný ![]()
Dárků bude oproti mému předsevzetí celkem asi dvanáct pro ročáka, ale rozhážeme to mezi nás a prarodiče. Nechtěla jsem dárků tolik, ale přijde mi, že si nemá malý s čím pořádně hrát
. Hlavní dárek je kuchyňka
.
Syn 19mesicu dostane hlavní dárek rozšíření vlackodrahy (sada koleji, tunel a silnice) a batuzek. A pak par drobnejsich dřevěné magnetky na topení, dřevěné puzzle, jedno obyc autocko a 2knizky… Vse za necelé 2tis a to si myslím ze toho ma až až. ![]()
Naše malá 19 měsíců, dostane mluvící panenku, stavebnici megabloks-princeznin palác, stavebnici megabloks-poník s princeznou, dřevěné puzzle pro nejmenší a dvě interaktivní kočičky, celkem všechno za 700,–Možná ještě chodícího poníka, jestli ale na to neni ještě moc malá, možná ho schováme až na příští Vánoce. Kupujeme průběžně po celý rok, většinou ve slevách, třeba v Tescu když měli 75%slevy, takže máme nakoupeno už i na příští Vánoce, nejradši bych jí to dala všechno najednou, ale myslym, že to nemá smysl, že tomu ještě moc nerozumí. Že tohle jí bude stačit až až.
Tak já mám pro obě děti asi za 3000kč ![]()
Pro dceru 5let:Panenku my little pony, digitální hry, fixy, pastelky, hru gargamelová past, pracovní knihu+pracovní sešity, sadu poníku
Pro syna 17měsíců:auto s přívěsem a 3 malými autíčky s hudbou, autobus s kostičkami clammy, odrážedlo, tablet
Myslím, že to bohatě stačí budou mít ještě u babiček ![]()
@suik máš Davídka? já dva