Kolik máte autosedaček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
30.5.22 19:39

3 děti a 8 autosedaček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18694
30.5.22 19:42
@novaa píše:
@mackA159
Tak třeba přítel se dost divil, že budeme muset koupit další autosedacku(4.), jako že kolik jich potřebujeme? Na a o reakci prarodičů ani nemluvím. Nás přeci také vozili bez sedaček a nic se nám nestalo, tak prý na co kupovat za tisíce tolika zbytečných sedacek, když v buse či vlaku můžou také bez.

Přesně na to jsem odpovídala, ze čím jezdili a jaký byl provoz. To i můj tata uznal, ze mám opravdu. Stará skodovka na dálnici rychlosti 100 a okolo sebe žádný další auto. Aktuálně nahnacany u sebe a většina jede 150

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.22 19:44
@Snehulkabledulka píše:
My mame 3- jednu starou ve ktere jezdil jeste muj mladsi bratr ma v aute deda, jednu mam ja- preprodali mi ji sousedi asi za 500, a jedni ma pritel- preprodala mi ji sestrenice za 1000. V zivote bych neutratila za 3 sedacky.😁na svete je milion veci co se da sehnat z druhe ruky.

Ano, milion věcí kupují z druhé ruky, ale životnost plastu na sedačce je garantovaná 5 let, reálně je to až 10 let. Sedačka po mladším bratrovi možná vyhoví zákonu, ale v případě nehody nemusí udělat dobrou službu. Jinak také kupuji spoustu věcí z druhé ruky, ale sedačku leda po 1 dítěti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.22 19:46
@hospodki píše:
Přesně na to jsem odpovídala, ze čím jezdili a jaký byl provoz. To i můj tata uznal, ze mám opravdu. Stará skodovka na dálnici rychlosti 100 a okolo sebe žádný další auto. Aktuálně nahnacany u sebe a většina jede píše: Více

Hlavně ta úmrtnost v případě nehody byla tehdy asi trojnásobná. Dá se to dohledat.

To jako, že když za praprababičky nebyly antibiotika, tak svým dětem taky nebudu dávat? Stejná logika.

• Citovat
  • Upravit
376
30.5.22 19:48

@Snehulkabledulka
Ano, já vím, že se dají koupit z druhé ruky, ale mám pro děti už sedačky 15-36kg a jelikož se ta sedačka bude používat xxlet, tak je kupují nové, aby opravdu vydrželi, co nejdéle. Přeci takovou sedačku, kterou někdo používal pro dítě třeba 6-8let, nekoupím zase já na dalších 8 let. Vím, že optický ji asi nic nebude, ale věřím výrobcům, že ty plasty křehnou, což je logické…
A proto bych dítě v takové autosedačce já nevozila.
Třeba u vajíčka je to asi jedno, to se používá opravdu krátkodobě, to může oběhnout třeba 6 dětí…

Příspěvek upraven 30.05.22 v 19:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
30.5.22 19:49

Máme dvě děti, dvě auta, dvě autosedačky a dva podsedaky. Auta různé střídáme. Po městě starší jezdí jen na podsedaku, na delší vzdálenosti v autosedačce. Je mu osm a je vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
30.5.22 19:53

Na 2 děti máme 4 autosedačky, v každém autě 2. Střídání aut nebo přehazování sedaček jsme vydrželi u těch sedaček 9-15kg, a byl to opruz, ale tato kategorie sedaček je dražší, tam jsme do čtyř jít nechtěli. Při přechodu na sedačky 15-36kg jsme koupili rovnou 4.
Prarodiče nám pravidelně nevyzvedávají, a kdyby náhodou bylo třeba, tak děti vyzvednou a pěšky dojdou k nám nebo do parku a počkají na jednoho z nás. Tedy by pro ně jeli, ale už by s nimi nikam neodjížděli.
Když jsou děti u prarodičů na víkend nebo o prázdninách, tak tam z auta sedačky vyhodím a nechám jim je, aby je naši k dispozici měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
30.5.22 20:00

@zrcadlo
Děkuji, u tebe jsem potkala 1. radu. DĚTI VYZVEDNOUT A NEODJÍŽDĚT. To by asi šlo, že by je třeba babi vyzvedla, vzala na hřiště a zmrzku než někdo dorazíme. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.5.22 20:10

Máme jednu pro každé dite. Na občasné popovezeni babičkou či kýmkoliv jiným přehodime autosedačku, babicka má pro případ nouze v kufru podsedaky.

Pokud bych potřebovala 2 auta v režimu jeden odvoz druhej přívoz, tak bych koupila jeden set bazarový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
30.5.22 20:13

Nemáme auto a máme vyřešeno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.5.22 20:22

Stejne jako clovek nema auto za dve mega, tak holt ani sedacky nebude mit vsechny za 15 tis :nevim:
Daji se koupit napr. starsi rady, ktere jsou levnejsi a chrani porad dost dobre.

Ono se da sedacka nechavat treba ve skolce a brat s ditetem, ale to nas s exem brzo prestalo bavit.
Ale kdyby clovek nemel do huby, taky by se dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
30.5.22 20:27

My máme 3 děti :mrgreen: já mám ve svém autě 3 sedacky, manžel 2 plus jako nouzovka podsedak, málokdy vozí 3 děti najednou, a ty dvě sedacky jsou variabilni, daji se nastavit přímo na dítě které tam jede. Prarodiče mají svůj podsedak primárně pro nejstaršího. Když jedou nekam dal tak prehazujem.. buď k mým rodičům nebo manzelovym.. no co si budem.. je ti pěkný opruz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
30.5.22 20:27

@novaa pro občasné vyzvedávání prarodiči se dá autosedačka nechat ráno ve škole/školce, aspoň v těch našich to není problém. Pokud je to jednou za měsíc, dá se to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
30.5.22 21:05
@aanysek píše:
Máme jedno dítě, jedbo auto. V tom jednu hlavní autosedačku. Jedni prarodiče si koupili svoji a třetí máme doma, kdyby bylo třeba jet autem bez isofixu (v našem autě máme isofixovou). Až bude druhé dítě, bude mít po vajíčku pravděpodobně stejný set sedaček.

my máme izofixovou ale jde použít i bez izofixu, jen otočím ty izofixy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
30.5.22 21:06
@Kelsey píše:
Do loňska jsme měli dvě auta, tak jsme měli každý ve svém autě. Děda má ve svém autě taky, ať se neřeší přehazování. Ale naše děti jsou dávno u podsedáků. Teda jen 2 ze 3. Nejstarší nepotřebuje žádnou.
Teď máme jedno auto. Tak sedačky pro dva mladší máme pouze tam.Příspěvek upraven 30.05.22 v 18:59

Podsedák lepší nikdy!!!.. aspoň můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí