Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@884135 píše: Více
No hele je to na rovinu tak, že prostě majetek pro nás není tak prioritní. Pro nás jsou důležité děti, jejich vychování a vzdělání. Nejde mít vše. Tedy někdo to mít může, to ano. My ne.
Chápu, že v dnešní materiální době je to pro spoustu lidí nepředstavitelné. Ale my jsme takhle spokojení. Naše děti nestrádají. Mají se dobře.
@Anonymní píše: Více
Tak já se tím netajím. A chápu, že pro někoho jsou důležité zážitky. Dvakrát ročně dovolená, jednou u moře a jednou v Alpách. Velký dům s bazénem. Každý svůj pokoj. Ještě ideálně každý svůj dům… A u každého aby ten bazén byl a ke každému domů alespoň jedno auto… 🙂
Pro nás to fakt není stěžejní. Děti jsme si dělali proto, že je máme rádi a chceme, aby z nich něco bylo.
@Modesta ale t, zážitky, cestování to posunuje děti někam dál. Vidět svět, zažít, jak se žije jinde.
Tohle opravdu nezískají sezením doma, bez možnosti minimálního soukromí.
@Modesta píše: Více
Nevim, tohle mi přijde Divný.. Aby z nich něco bylo, k tomu je potřeba mít 4 a více dětí, když na to nemám peníze?
@mado píše: Více
Já ti rozumím a souhlasím. Ale když dám na jednu stranu vah další dítě a na tu druhou to, že místo čtyř budeme mít jenom 2 a budeme cestovat po světě, tak to cestování není tak důležité. Mít 4 děti je pro nás důležitější.
Navíc pokud jde o cestování, až bude dětem 15 let, budou moci jít na brigádu. Když si něco přivydělají, můžeme jim peníze přidat a budou moci opravdu někam jet. Užijí si to i tak. IMHO není pro jejich rozvoj nezbytně nutné, aby cestovali v dětství.
@Anonymní píše: Více
Nikde netvrdím, že k tomu, aby z nich něco bylo, je zapotřebí mít 4 děti. To nevím, z čeho usuzuješ. Já jen říkám, že pokud si mám vybrat mezi tím mít 4 děti a tím jezdit pravidelně na dovolené a mít kupu majetku, vyhrají děti.
Teď čekám neplánovaně ale chtěné sedmé miminko. Nejmladsi má 3, nejstarší skoro 14.Zvladame.
A budou to tak vnímat i ty děti? Že se za celé dětství nepodívají dál, než k rybníku?
Nebo by jim stačilo méně sourozenců a větší možnosti od rodičů.
No to je otázka do pranice. Nedokážu si ale představit, že bych se dětí zeptala, jestli by raději obětovali bráchu a místo toho by jezdili na zahraniční dovolené… To se jich fakt ptát nebudu
Tak když už jste jim ty sourozence pořídili, tak by bylo hodně nefér se jich ptát, zda chtějí tolik sourozenců. Navíc malé dítě to nedokáže posoudit. To až puberťák, který si začne všímat, že spolužáci žijí jinak a mají jiné možnosti a rozhled.
Tak tady máte odpověď - nejstarší syn (skoro 11 let) slyšel, o čem se s manželem bavíme (průběžně mu to čtu) a říkal, že to ani náhodou. „To jste se zbláznili, nebo co?“
No ale to by jste se ptaly, jestli to děti uvidí stejně jako my 😀 takže ano, vidí to stejně.
Asi dostaneš sodu, ale upřímně si taky říkám, proč si teda pořídili tolik dětí.