Kolik máte dětí? 4 a více?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22280
10.7.26 23:58
@Jazmine píše: Více

Znám dost děti z rodin, kde je kopa sourozenců. Jsou to dnes už mladí dospělí a je mi těch děti líto. Všechny co znám, tak jsou negativně poznamenány tímhle životním stylem a izolaci. Ti rodiče to pořád podávají, jak to bylo nejlepší, co mohli dělat. A děti to tak nevidí a končí na terapiích. Je mi těch děti prostě líto. Tenhle životní styl chtěli vést rodiče, chtěli si tím něco kompenzovat. Děti jsou jen ve vleku ony si to nevybraly. Bohužel se mi teď nakupily tyhle nešťastné děti a je to jak přes kopirák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4129
11.7.26 00:08
@mado píše: Více

Taky mi to smrdí. Moc dětí, domácí výuka, skromnost až přehnaná, rybník a babička, na nic jiného údajně není, až takové sektářské. Ano, souhlasím, chudáci děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
11.7.26 03:49
@DivícíSeŽena píše: Více

Neni nic spatneho na tom, materialne pomoct zajistit vnoucata. Rodiny si normalne vzdy pomahaly. To az ted se roztrhl pytel s nuklearni rodinou ;) a nic vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
11.7.26 03:56
@Venetia píše: Více

Jsem milovnik velkych rodin a more i hory pro me dulezite jsou :oops:…oželim vilu na Ořechovce :mrgreen: Myslim ze muzes mit vic deti i v mensim byte, ale hrozne dulezite je, aby byl zarizen na miru pro kazde dite nejake soukrome misto :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 07:09

Teda já nestačím zírat, kolik je tu negativních komentářů. Ať si každý dělá podle sebe ne? Já jsem třeba jedináček. Měla jsem všechno. Kromě milujících rodičů. A věřte mi, že moře mi tu rodinu nevynahradilo. V určitě fázi života jsem taky byla zralá na terapii. Vztahy se z určité části zlepšili až v dospělosti.
Já mám nyní 3 děti a nemyslím si, že by strádali. Je mi smutno z toho co se tady píše. Nejstarší má 8 a u moře jsme taky ještě nebyli. To jsem proto automaticky sobecká, špatná matka? Tchýně nám občas dá nějakou korunu. Ne proto, že bysme nevyžili. Ale proto, že je to milá starostlivá žena, která chápe, že s malými dětmi na RD je to náročné. Opět se ptám, jsem proto špatná matka? Proboha ženské to jsou hrozné komentáře.
Přej a bude ti přáno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 07:31

@Centropen Nám také pomohli, vzdělaní, první auto, řidičák, dětem investují a spoří, cestovali se starší dcerou nebo už jsme letěli společně, vzájemná výpomoc …ale nemusí, chtějí a v tom je ten rozdíl …cévka mi neprdne, jen už jsem viděla spoustu velkých rodin, které chtěly hlavně rodiče a děti byly chudáci … :mavam:

• Citovat
  • Upravit
34337
11.7.26 07:41
@Anonymní píše: Více

Tobě by pomohlo, když nebudeš tolik vztahovačná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
11.7.26 08:20
@884135 píše: Více
Úplně stejný "chudák dítě " může být jedináček slabších rodičů. Ne všichni mají na všechno a ty naštěstí nejsi ta, kdo rozhoduje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
11.7.26 08:25
@Anonymní píše: Více

Hezky napsáno. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
11.7.26 10:36

A já bych řekla že dost přeháníš. Nepochybuji, že děti nechtěné, mlácené, nerkomanů, zneužívané atd. si následky nesou, ale děti z mnohačetných rodin? Ale no tak, neblázni…Vždyť to nelze takhle zjednodušit a paušalizovat. Pár jich taky znám. Ano, mají velmi specifický životní styl, daleko od toho mého, a co? Moc si do toho projektuješ svoje vlastní postoje. Jedna rodina žije vedle naší chalupy, s jejich holkou jsem si jako dítě hrávala. Ona je dnes veterinářka, brácha praktik, dvě děti zůstaly v zemědělství po otci, ten zbytek ještě studuje VŠ a u toho pracuje. Pracovní morálku mají všichni neskutečnou. Ona cestovala hodně cca od 20ti. Dělala Au pair, pak jezdila za své. Vídám jí pořád, dělá mi u koček koprologii. Sama má děti 3 a dvě vyvdala od partnera. Takže asi tak poznamenaná nebude..Rodina je to fajn a i když rodiče nikdy nepatřili k majetnějším, děti se fakt v životě neztratily a jsou to fajn lidi. 

Apropo moc nechápu, čeho bys touhle diskuzí teď chtěla jako dosáhnout, kam směřuje. To má jako půlku dětí teď nacpat do babyboxů? Smiř se s tím, že každej nemá stejné hodnoty, životní styl jako ty. Navíc děti svých rodičů postoje často přebírají. To není dobře nebo špatně samo o sobě. To je prostě realita. Nepochybuji o tom, že se najdou děti, které v takovém prostředí trpěly, stejně jako ty, co si takové dětsví užily a na svou grupu nedají dopustit. Každá rodina je jiná, děti různé osobnosti, péče a pozornost o ně různorodá a to naprosto v každé rodině bez ohledu na počet. Nemůžeš to nacpat do jednoho pytle a jednoduše zevšeobecnit, když tu rodinu ani vůbec neznáš.  A tuplem ne, pokud jsi úča (jak jsem pochopila) nebo co, tam by sis podobné předsudky obzvlášť měla odpustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
11.7.26 10:57

A dodám, sama jsem jako dítě kromě pár hor taky nikde s rodiči nebyla a kroužek měla jen jeden a to hudebku a to ještě chvilku. Následky si z toho fakt žádné nenesu :mrgreen: Udělala jsem vysokou a cestuji po světě od 18 za své. Fakt si nepřipadám nijak ochuzená nebo poznamenaná.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
11.7.26 11:07

https://www.emimino.cz/…rankovani/8/?…

Tady mi je těch dětí sakra líto. A pokud najedeš na profil na Anna 1987 pak je to hodně smutné čtení. Tady je ta kritika teprve na místě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22280
11.7.26 12:15

@Jazmine a taky jsi celé mládí měla domškolu s x sourozenci v malém bytě a nejdál jsi byla u rybníka? Asi ne, co.
Nejde o množství kroužků, jde o socializaci, o vzájemném soužití mezi lidmi, co se běžně děti učí už ve školce. Pokud žiješ v izolaci alternativní komunity, která ti jen opakuje, že takhle je to dobře a ti všichni ostatní to dělají špatně a pak se dostaneš na prahu dospělosti do reálného života a nechytáš, nerozumíš tomu, postrádáš, to, co ses měl naučit už v té mateřské školce a jsi úplně ztracený. Ale víš, že žádný další paralelní svět není, že v tomhle teď budeš muset žít, ale vůbec to psychicky nedáváš a jsi úplně ztracený. Protože tví rodiče prožili normální dětství a až pak se rozhodli pro alternativu, ale tobě už tu možnost nedali a ochranná funkce izolace domškoly na pár metrech čtverečních se stejnými lidmi už skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
11.7.26 13:28

Prosim tebe, domškoláctví nutně neznamená izolaci a nulovou interakci s okolním světem a vrstevníky :roll: Ty děti přece mohou chodit ven mezi děti z ulice. Opět si domýšlíš nevyřčené. Domškoláctví je třeba v Praze a Brně na vzestupu, a já moc dobře chápu ty důvody proč. A ne rozhodně nejde o žádné lesany, hipíky, nebo antivax ezo šílence. Zrovna nedávno vyšla studie, že tato výuka dětí je daleko efektivnější, u dětí se snáze udrží pozornost a na učení stačí méně času. Mraky dětí si to chodí do školy jen odsedět, kantor se jim nemůže individuálně dle jejich tempa věnovat, dovysvětlovat, na to tam těch dětí má moc. Takže dítě si to tam často jen odsedí, protože musí, a rodičům začíná večer po práci doma druhá směna s doučovaním.
Mám kamarádku učitelku základky, kde mimo jiné individuální vzdělávání umožňují. Dělá přezkoušení, a říkala že tyhle děti jsou v 99procentech naučení daleko lépe. Ne, není to pro každého. Ne, každej rodič si to nemůže dovolit, když chodí do práce…Ale pokud tu možnost má a chce, je na spádové škole aby případné nedostatky s rodičem vykomunikovala. Neříkám, že někde se to tebou popsané něděje, ale usuzovat tak z toho co tady dotyčná napsala, je opět jen tvoje domýšlení a šroubuješ si to na vlastní postoje tak, aby ti to tam dobře pasovalo. Opět s předsudky. A stačí ti k tomu opravdu málo, jen kombinace hodně dětí + domškoláctví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 09:35
@Modesta píše: Více

Spíš je otázka, jestli by si tohle vybraly ty děti. Je fajn, že tohle je tvoje priorita, ale děti by se možná radši nemackaly v malym bytě v pokoji s x dalšíma sourozencema a třeba by i rády jely k tomu moři jako spolužáci. Jasně, že nepíšeš, že jim to nevadí ;) ale… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky