Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Modesta vyprdni se na ty hypotetické kecy tady soudružek. U nas taky, čím vice, tim lépe. Máme celkem 6 kousků. Ale dva z domu, dva na VŠ a dva na dovychování. Kdyby to šlo, mám klidně i další. Materiálně zajištěni jsme všichni.
Fandím ti. Nemáš důvod nikomu nic vysvětlovat a obhajovat. Děti si můžou cestovat a lyžovat v dospělosti dosyta. Za své. ![]()
@Modesta píše: Více
A co má říct, když nic jiného nezná a neviděl.
Za mě je tohle masakr. Čtyři děcka a sponzoring od tchána, protože rodiče plodí, ale s tím zajištěním to hapruje.
@mado píše: Více
A co by měl říkat? Vyrůstá v milující rodině.
A kdo jsi ty, že tady kážeš jak by měl kdo žít a kolik dětí si pořídit?
Je to věc pouze tech rodičů.
Vy máte i homeschooling, že?
Je to asi nějaký trend, vidím více rodin s více dětmi, které provozují domácí výuku.
A vám to není trapný, přijímat peníze od tchána? Jako krátkodobá výpomoc v pohodě, ale dlouhodobě ne, to bych byla červená až na zadku, že mou rodinu musí spolufinancovat skorodůchodce. ![]()
@DivícíSeŽena píše: Více
Za mě to není masakr. A fakt nevidím důvod, proč by prarodiče neměli chtít pomoci s vnoučaty. Samozřejmě, pak to není o tom, že si sami žijí svůj život.
Pro někoho je důležité cestování a to, aby si užil čas sám pro sebe. Pro naše prarodiče a pro nás je důležitá rodina. A můžu tě ujistit, že nikdy neměli chuť cestovat. Babičku jsme vzali do Španělska, když jsme ještě neměli děti. Říkala, že to bylo super a úplně stačilo.
Na 4 děti jednoduše nemám prostředky, proto jich tolik nemáme. Navíc platím hypotéku na lepší byt, aby dítě mělo každý svůj pokoj. To jsou moje priority.
@Centropen píše: Více
No jasně, každý ať má děti kolik chce. Ovšem, když v další větě napíše, že nezvládají a musejí je dotovat tcháni, tak to upravím na, každý by měl mít tolik děti, kolik zvládne uživit. Prarodiče se mají z děti radovat a ne muset pracovat přes plán, aby mladí mohli plodit a neřešit.
Takže děcka bez pomoci neuživíte, k tomu není co říct. Tak ploďte dál, dokud staří neprdnou na desku.
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Ne, není nám to trapný. Tobě to vadí, mě ne. My se výměnou za to o naše prarodiče postaráme. Neexistuje, že bysme je strčili do domova důchodců. Chápu, že všechno posuzuješ podle sebe a své snahy všechno zvládnout sama. My to ale máme jinak. Jsme rodina. Rodina si pomáhá.
To se teda týká prarodičů, kteří pomáhají. Prarodiče, kteří na nás teď kašlou, do toho domova klidně šoupneme. A nijak nás to nebude mrzet.
Takže si prarodiče předplaci vaší budoucí péči, která třeba ani nebude potřeba. Pokud by rodiče necpali peníze do děti, o které se máte starat vy, oni už svoje děti vypiplali, tak se na ně vykašlete
To si tu rodinu představuješ dost divně. Dokud budou skákat jak ty chceš a platit co ty chceš, tak se k nim budeš chovat slušně. Rodiče, kteří na tvoje vydírání nepřistoupí, mají smůlu, skončí v ldn.
Jen abys do budoucna u svých dětí na tento systém nedojela. ![]()
Ale tak pozor zase. My je uživíme. Psala jsem, že je pro nás velmi důležité jejich vzdělání. Mají extra hodiny cizích jazyků, různé sporty. Tohle vše by bylo možné zrušit a pak bychom žádnou pomoc nepotřebovali.
Takže máme sporty a máme cizí jazyky a máme pomoc rodiny. Zase si to nepředstavuje tak, že kdyby nám děda občas něco neposlal, umřeme hlady ![]()
@mado píše: Více
Ale však ona nikde nepíše že rodiče musí pracovat, aby jim přispívali. Já to chapu tak, že jím proste tchán přilepší jako v milionech dalších rodin.
Kvalitní vzdělání stojí hodně peněz. Tak jak chceš dát všem dětem kvalitní vzdělání, když jsi v mínusu už u předškolních děti. Ty pravé školské výdaje vás teprve čekají a x čtyři.