Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dávám UM jen na večer a někdy dělám malému banánový koktejl nebo mlíčko se sušenkama apod. takže nám stačí lahvičky 2. Máme 2 na mlíko a 2 na čaj. Dudlíky máme 3 ale to je proto, že jsem bordelář a vždycky je položím jinam tak abych nehledala jeden dudlík půl dne ![]()
Ahoj, lahvičky používám Avent, mám je ještě po synovi a jsou v pohodě, jen občas vyměním savičku. Mám 3ks.
já mám 2× avent na mléko a jednu MAM na čaj a tu jsem koupila až někdy před měsícem, předtím jsme jeli jen v tich dvouch a přijde mi to akorát
Pesee23 píše:
Máme jednu NUK 240ml na UM a kaši, kterou zrovna manžel myje a jednu BABY NOVA 125ml na čaj. A bohatě stačí! Absolutně nechápu co myslíte tím furt mejt?? Umyji hned po jídle ne??? Otázka minuty. Vyvařili jsme jen po koupení.
Tak já bych první 3 měsíce dítěti nevyvařenou lahvičku nedala, tak asi proto jich měl člověk víc ![]()
Mám jich 5 od Aventu, 3 velké a 2 malé, a musím říct, že mi to přijde akorát. Malé bude půl roku a já je stejně jednou za den hodím do mikrovlnky do sterilizátoru.
K tomu vyvaření jen po koupení… já nevím, někdo to řeší někdo ne, ale my teda ještě jo. Je to minutka to nandat a pustit a sem klidnější. Já bych teda stopro aspon první 3 měsíce vyvařovala.
My máme jednu a v pohodě stačí. Nějak ani nechápu, na co jich mít víc.. Leda kdyby se jelo na výlet - jednu na mlíčko a druhou na čaj?
Zezačátku jsem vyvařovala, časem jsem se na to vykašlala a vůbec nic se nestalo, vyvařuju tak jednou za týden až 14 dní. Ano, asi jsem matka tyranka ![]()
v noci krmíme 2×-3× a vždy když připravuju mléko tak vyplachuju vařící vodou tu špinavou flašku, taky vyvařuju tak jednou týdně nebo za čtrnáct dní a malej žije a je spokojenej
@kockodanka píše:
Mela jsem asi osm. Vyslo to tak na jeden den. Jednou denne jsem je umyla s ostatnim nadobim v mycce a vysterilizovala. Jsem lina a nevim, proc si pridelavat praci.ALe moc nechapu ty, ktery maji jednu dve, jak to treba delaji v noci? Me dost dlouho pil kluk treba trikrat za noc, plus hned rano po probuzeni.. Tak jsem je mela nachystany na tacku s prevarenou vodou a mliko vedle. Jako davat mu mliko dvakrat nedejboze trikrat z te same lahveNebo to teda jit umyvat v noci? Nerozumim.
Ahoj ja mam pro maleho jednu lahev na UM a druhou na čaj, po každém jídle pořádně vymyju prostředkem na lahvičky od Nuku..v noci to dělám tak že mam už převařenou vodu v konvici, jen ji trochu přihřeju pokud je studená, naliju, nadavkuju UM, protřepu a podávám…otázka asi 30 sekun ![]()
zeptam se tady protoze jsem nejak nenasla odpoved - nevite nekdo jestli se lahvicky od aventu 125 ml a ty vetsi vlezou do normalni ohrivacky treba z rossmana ?
Ja mam ohrivacku Babymove a je super a levna. Vleze se do ni vsecko a ohrev je super rychlej:)
Vlezou se tam i aventky i ty s sirokym spodkem z DM MAM.
Mela jsem asi osm. Vyslo to tak na jeden den. Jednou denne jsem je umyla s ostatnim nadobim v mycce a vysterilizovala. Jsem lina a nevim, proc si pridelavat praci.
ALe moc nechapu ty, ktery maji jednu dve, jak to treba delaji v noci? Me dost dlouho pil kluk treba trikrat za noc, plus hned rano po probuzeni.. Tak jsem je mela nachystany na tacku s prevarenou vodou a mliko vedle. Jako davat mu mliko dvakrat nedejboze trikrat z te same lahve
Nebo to teda jit umyvat v noci? Nerozumim.