Kolik mléka ve 2 letech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak pokud je dítě na UM od začátku, tak to beru, ale pokud je odstavené, tak učit ho pak na UM je zvláštní. Malému tam dávám med, nebo vanilkový frapko, ale vypije to i bez toho.
A co se týče financí, tak pochybuju, že sušené vyjde levněji než čerstvé. Litr mléka mám na dva a půl dne - 15Kč, což je cca 180 Kč měsíc, kolik stojí na měsíc nutrilon???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jůlinka T. píše:
Já nepochopím, proč když dítě nemá alergii na kravské mléko dáváte někdo zbytečně sušené sra…![]()
![]()
,ve dvou letech??? A navíc těch peněz. Kluk pije od roka normální mlíko, ráno 200 a večer 200.A jinak odpoledne jogurt.
Proč, protože je to určitě zdravější, než kravské mléko, a malý má po kravském mléku vždy průjem, takže u nás vede UM
Jinak jsem mu dnes večer udělala 210 ml, plus do toho ještě míchám dvě nebo tři odměrky kaše, tak uvidíme, do kdy bude ráno spát, začal se právě poslední dobou budit dřív, tak mě napadlo, jestli se nebudí hladem. Uvidíme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jůlinka T. píše:
Tak pokud je dítě na UM od začátku, tak to beru, ale pokud je odstavené, tak učit ho pak na UM je zvláštní. Malému tam dávám med, nebo vanilkový frapko, ale vypije to i bez toho.
A co se týče financí, tak pochybuju, že sušené vyjde levněji než čerstvé. Litr mléka mám na dva a půl dne - 15Kč, což je cca 180 Kč měsíc, kolik stojí na měsíc nutrilon???
Tak v tomhle souhlasí, Nutrilon stojí cca 350 Kč, jak kde, a mám tu krabici na 2 týdny, takže suma sumárum na měsíc 700 Kč, to je rozdíl
Ale je na to zvyklý odmalička, nebyl kojený, tak proč mu to odpírat
A navíc ani nevím, co mu dávat, na večeři či snídani, namazaný rohlík ani chleba mi nejí, jen suchý, a to není pořádný jídlo, takže jsme pořád u UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jůlinka T. píše:
Tak pokud bych chtěla synovi dávat KM (kravské mléko), tak mu nebudu kupovat krabčáka za 15,– Kč, ale na doporučení doktorky plnotučné čerstvé (ale pasterizované), které stojí cca 35 Kč 1 litr. Když ho budu počítat, že je na 2 dny, tak to je cca 525 Kč za měsíc. Syn pije UM Hipp, v současnosti máme cca 2,5 krabice za měsíc, kupujeme v akcích kolem 220 za plechovku = 550 Kč.
Jako druhý argument pro mě je synův problém s chudokrevností, pořád mi přijde lepší do něj lít UM než ho cpát železitými kapkami, které mu hrozili. Sice se zlepšil, ale právě po přechodu na UM.
Synovi je rok, UM plánuju cca do 2,5 roku (ještě příští rok přes zimu kvůli „přidané hodnotě“ - vitamíny a další látky).
- Citovat
- Upravit
@Jůlinka T. píše:
Tak když nechci každý den dávat krabicové mléko, tak to vyjde dráž. Navíc kupujeme um babylove a na různý slevový kuponky se dostanu na cenu lehce přes 100 Kč za krabici. Máme zhruba 2 krabice na měsíc. Takže to vyjde levněji. A kluka jsem učila na um protože se odstavil dřív jak v roce.
- Citovat
- Upravit
Tak to mi nyní spotřebujem 3 krabice nutrilonu za měsíc. Což je cca 1000 Kč. Snažím se to kupovat, když je to levnější, takže občas méně, jak 1000 Kč. A holky byly na UM skoro od začátku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jůlinka T. Presne tak, kdybych chtela davat kravske mleko, tak kupuju v bio kvalite. U nas stoji cca 40 Kc/l, to by bylo na 2 dny, takze za mesic 600 Kc. Nutrilony kupujeme 1 krabici za 299 Kc a vydrzi cca 20 dni, takze za nas taky vede UM a nejen kvuli financim
Kravsky ji ale davam taky, kdyz ho ma treba s vlockama, nekdy i samotny nebo z neho varim pudinky, kase atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je lepší dávát polotučny nebo plnotučný??
ja kupuju normalne k krame, nemam moznost mit primo od kravy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@market.s.87 mne rikala doktorka, ze pro male deti je lepsi plnotucne pasterizovane (= z obchodu ale ne krabcak).
- Citovat
- Upravit
@market.s.87 Urcite plnotucne a klidne i z obchodu, ale cerstve (pasterizovane) a ne trvanlive, to uz ma min vitaminu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak já kojila dcerku do roka a půl, pak jsem jí začala dávat kravské mléko, které jí moc chutná, vypije denně ráno ten hrneček 250ml+většinou 2jogurty denně nebo obměníme místo jogurtu třeba kaši či chleba se sýrem, dcerce je 27měsíců ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla jsem se zeptat, kolik mléka by měla vypít 22 měsíční dcerka. Do teď mi pila mléka ráno (cca v 5 pak spala dál) a večer před spaním, ale poslední dny mi přespí celou noc a budí se cca kolem 8. K tomu má ještě jednou denně jogurt. Tak nevím, jestli ji mám ještě ráno kolem té páte budit nebo ji už stačí jenom jogurt a večerní mléko. Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit