Kolik peněz si říct na pohovoru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1049
24.6.14 13:31

Je dobré vědět, kolik se pohybuje jejich platové rozmezí a říct si horní hranici. Dolů pak můžeš nebo oni můžou jít vždy. Jde o to říct si tak akorát ne moc a ne málo, aby to nevypadalo, že se povyšuješ ani že se podceňuješ. Já si standardně jako absolventka bez praxe říkala 15 - 20 čistého. A to jak kde a na jakou pozici. Na 20 jsem se nikdy čistého nedostala, ale hrubého ano :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
24.6.14 13:33

Tak ja nemam zkusenost s pravnickou firmou, ale delala jsem v maklerske spolecnosti, asistentky braly (s nekolikaletou praxi) 22 tis. hrubeho, ted delam v bance a asistentky tady maji take tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.14 13:39

Tak kdybyste viděly, kolik berou kolegyně v Praze v opravdu jedné z nej AK v ČR, tak se vám protočí panenky 8o 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
12651
24.6.14 13:40

Když si řekneš o 25 tisíc hrubého tak vůbec nic nezkazíš.

(Moje sestra pracovala na podobné pozici ještě na VŠ)

Příspěvek upraven 24.06.14 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.14 13:40
@Anonymní píše:
Tak kdybyste viděly, kolik berou kolegyně v Praze v opravdu jedné z nej AK v ČR, tak se vám protočí panenky 8o 8o 8o 8o

Tipuju málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
24.6.14 13:52

Ano řekni si o 20-25 hrubeho:-), dle toho jak se sama hodnotis a citis:-) Je uspech, ze te bez praxe vůbec k pohovoru pozvali!!! Asistentky v ak maji casto vic nez koncipienti..I proto jaem z advokacie odesla, pracovala jsem celou školu, takze pak absolutne jsem nemela problem praci sehnat, ted bych si rikala (s VS a praxi) o 25 cisteho:-) A presne kdyz napises nazev ak, treba budu vedet (nebo nekdo jiny) kolik tam asistentky berou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.14 13:54

@enny3 presne tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco
24.6.14 13:55
@Anonymní píše:
Ahoj, v renomované AK v centru Prahy jsem dělala asistentku, resp. v jedné její pobočce (ne v Praze) a brala jsem 16.000,– za zkrácený úvazek 5hod denně po-pá. V Praze bych si řekla za plný úvazek 8hod denně tak 25.000,– čistého :think:

Tak to je sci-fi, zvlast pokud je pouze asistentka, i koncipient bere mene.Jsem personalista a realny nastupni plat absolventky na teto pozici je max. 18000,– hrubeho.

• Citovat
  • Upravit
3103
24.6.14 13:57

Pro anonymní: tak proč se nás tu vůbec ptáš na názor když tvrdíš, že kdyby jsme věděli, tak se nám protočí panenky :-D Udělej si ve výsledku co chceš, tvoje práce, tvůj život, tvůj případný úspěch ve výběrku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.14 13:57
@Chocoloco píše:
Tak to je sci-fi, zvlast pokud je pouze asistentka, i koncipient bere mene.Jsem personalista a realny nastupni plat absolventky na teto pozici je max. 18000,– hrubeho.
@Chocoloco píše:

Ano meli mene

• Citovat
  • Upravit
3103
24.6.14 13:59

@Chocoloco Já jako personalistka bych řekla více než jenom 18.000. Viděla bych to u absolventy možná na 20.000 nebo 21.000 hrubého do ZD/doby určité - pokud bude firma štědrá, což by AK být mohla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.14 13:59

@fragollinna nejsem zakladatelka. Napsala jsem, kolik jsem brala ja. Pak tu slysim, ze je to scifi atd. takze no comment. Chtela jsem pomoct zakladatelce a poptat se, pokud jde o tu samou ak

• Citovat
  • Upravit
12651
24.6.14 14:00

@Chocoloco Já jsem taky personalistka a věř, že nemáš pravdu. V centru Prahy u advokátní kanceláře to možná opravdu je.

(Mimochodem, znám např. účetní VŠ absolventku, která v Praze nastupovala za 25 hrubého a 27 měla po zkušebce. Občas se divím, o jakých platech se na EM mluví, protože zkušenost z mojí praxe je jiná. Vím i o firmě, kde absíci dostávají mnohem mnohem víc.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.6.14 14:00
@Chocoloco píše:

presne absolventka bez praxe by mela byt rada za 20 tisic hrubeho. Jinak rikat si o plat v cistem znaci dost velkou neprofesionalitu a da se rict i hloupost uchazece, zamestnavatel prece nevi, jake muze mit budouci zamestnanec odvody…

• Citovat
  • Upravit
3103
24.6.14 14:01
@Anonymní píše:
@fragollinna nejsem zakladatelka. Napsala jsem, kolik jsem brala ja. Pak tu slysim, ze je to scifi atd. takze no comment. Chtela jsem pomoct zakladatelce a poptat se, pokud jde o tu samou ak

On aby se v tom trochu blb vyznal, každý píše anonymně, moc nechápu, co je na této zprávě anonymního - neznáme tě a nejmenuješ konkrétní AK. Ale to je ve výsledku jedno :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat