Kolik peněz si říct na pohovoru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
24.6.14 14:39

@Claire00 A o jakou firmu se jednalo? Zaměření, velikost, zahraniční/česká? A o jaké město?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.14 14:43
@Anonymní píše:
a to já si třeba na serióznost stěžovat nemůžu, žádné takové jednání jsem nezaznamenala nikdy k nikomu. Byla to tam paráda po všech směrech, říkali, že budu litovat, že odejdu :mrgreen: a měli trošku recht :P

nepostřehla jsem (nečetla jsem vše), pracovala si jako asistentka? Pokud ano, tak to jsi měla asi opravdu štěstí :palec: Buď ráda :potlesk: Jako věřím tomu, že se najde i několik AK, kde o lidi stojí, mají nějakou personální politiku a kulturu… Ale bohužel, jsou i kanceláře, kde na to nehrají, a jdou tvrdě po penězích a výkonech. Nějaká fluktuace je absolutně nezajímá. Kancl frčí už řadu let, takže to mají ověřené praxí :|

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.14 14:45
@Anonymní píše:
nepostřehla jsem (nečetla jsem vše), pracovala si jako asistentka? Pokud ano, tak to jsi měla asi opravdu štěstí :palec: Buď ráda :potlesk: Jako věřím tomu, že se najde i několik AK, kde o lidi stojí, mají nějakou personální politiku a kulturu… Ale bohužel, jsou i kanceláře, kde na to nehrají, a jdou tvrdě po penězích a výkonech. Nějaká fluktuace je absolutně nezajímá. Kancl frčí už řadu let, takže to mají ověřené praxí :|

jo, já to taky nikde jinde nazažila :zed: jen tady :potlesk: :potlesk: :potlesk: vždycky taky budu firmu chválit a doporučovat. pak jsem dělala v jiné menší AK, chování hrůza, jak k zaměstnancům, tak ke klientům, je bych si jako klient advokáta nikdy nezaplatila :zed:

• Citovat
  • Upravit
7883
24.6.14 14:48
@Claire00 píše:
Před 10 měsíci jsem hledala svojí asistentku. Přihlásilo se mi 320 kandidátek. Polovina byly vysokoškolačky. Opravdu bylo z čeho vybírat. O plat si říkaly různě bylo to v rozmezí 15.000 - 25.000 hrubého. Nakonec jsem si vybrala a nástupní plat jsem dala 18.000,–, což bylo méně než jsem předpokládala a původně plánovala. Bohužel je větší nabídka na straně zaměstnanců než poptávka na straně zaměstnavatelů. Takže pokud si řekneš o vyšší plat něž ostatní práci nedostaneš.

tohle je velká pravda.
Narážela jsem na to kdysi při hledání práce. Sice bych se jim velmi hodila, ale na rovinu mi řekli, že někteří uchazeči jsou ochotni to dělat třeba i za 10 a více tisíc míně :nevim: Pak už záleželo na tom, co to je za pozici a jestli vzali v úvahu moje zkušenosti a tím i cenu nebo na tu práci stačil někdo více juniorní a dali logicky přednost těm levnějším. Konkurence je veliká a ti mladí, co nemají rodinu a hypotéku, jsou ochotni jít se svou cenou opravdu dost dolů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.14 14:48
@Anonymní píše:
jo, já to taky nikde jinde nazažila :zed: jen tady :potlesk: :potlesk: :potlesk: vždycky taky budu firmu chválit a doporučovat. pak jsem dělala v jiné menší AK, chování hrůza, jak k zaměstnancům, tak ke klientům, je bych si jako klient advokáta nikdy nezaplatila :zed:

tak to si asi natrefila na světlou výjimku :palec:
To v té manželově si klienty hýčkají, ale oni dělají především korporátní klienty (nadnárodní firmy), ty kdyby si nehýčkali, tak by je to zřejmě zruinovalo :lol:

• Citovat
  • Upravit
15404
24.6.14 14:54
@Anonymní píše:
tak to si asi natrefila na světlou výjimku :palec:
To v té manželově si klienty hýčkají, ale oni dělají především korporátní klienty (nadnárodní firmy), ty kdyby si nehýčkali, tak by je to zřejmě zruinovalo :lol:

To je jasný, klienty si hýčká každej :mrgreen: :potlesk: zaměstnance už tak moc ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.6.14 14:57
@blobfish píše:
S první částí nesouhlasím vůbec, s druhou souhlasím naprosto.
Nechápu ten mýtus, že absolvent by měl být rád za xy Kč. Na pozici, o které mluví zakladatelka, standardně vyžadují VŠ vzdělání, výbornou znalost alespoň jednoho cizího jazyka (tzn. mnohem víc než „domluvím se“, což je v ČR pořád pro mnoho uchazečů o práci maximum) a další nadstandardy. Těch 20 tisíc odpovídá asistence ve střední/menší české společnosti, což většinou vysokoškolačky nejsou. Navíc mluvíme o Praze. Takže 25 tisíc není nijak přemrštěný požadavek.
A srovnávat asistentky a koncipienty opravdu nejde.

ja ale mluvim o absolventce-maturantce. Pokud dostane 20 tisic hrubeho, tak v dnesni dobe muze byt rada a uprimne receno ani v Praze neni hafo firem, ktere by tyhle penize absolventum maturantum davali, protoze za ty prachy se firme budou hlasit i absolventky VS.

• Citovat
  • Upravit
7883
24.6.14 14:58

@Chocoloco můžu se tě zeptat jako personalisty?
Setkáváš se pořád ještě s tím, že si uchazeči říkají o výši platu v ČISTÉM? Překvapuje mě totiž tady v diskuzích, jak se pořád hází částkami v čistém… Vždyť má každý jiné odvody, neříká to nic o tom stanoveném platu…
Nejsem personalista, ale jako manažer jsem si většinou lidi v druhém kole vybírala sama a když se někdo začal ohánět „čistým“ platem, tak to většinou byla poslední kapka a konečná, protože jsem se podvědomě nasr…, když si to on neumí laskavě přepočítat sám, tak já to za něj teda dělat nebudu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
24.6.14 15:00

@Hanka1 v dnešní době pouze s maturitou opravdu ano. za pár let bude Bc. nic. teda už pomalu je. Maturitu má dnes každej, i ten, co napíše I po R :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
24.6.14 15:09

@Hanka1 Tak to je jiná. Ale na tyhle pozice absolventka SŠ podle mě nebude mít moc šanci, pokud je něčím zásadním neoslní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
24.6.14 15:10

Ne, nesetkavam a myslim, ze i tady v diskuzi to snad zaznelo pouze jednou. Urcit cistou mzdu od stolu je hloupost :lol:.

• Citovat
  • Upravit
13672
24.6.14 17:01
@Anonymní píše:
@Hanka1 jo, DOBRÁ PŘIPOMÍNKA, já měla VŠ :pankac: a praxi při škole v oboru.

No to já taky a dělala jsem za 20 hrubýho a byla jsem ráda :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.14 18:44

píše zakladatelka

Především díky moc všem za názory, jde vidět, že se to různí, je mi známo, že stejné pozice mají v různých městech jiný plat a že také v různých odvětvích mají jiný plat. Proto jsem zdůrazňovala centrum Prahy a advokátní kancelář, ta má většinu zahraničních klientů. Dokonce se na pohovor můžete dostat pouze skrz doporučení, což já jsem měla… žádný inzerát nevypisují.

Co se týče mé osoby, tak já mám VŠ - dva bc. tituly, 26 let, praxi v admin žádnou, zato léta praxe v marketingu, tvorby textů, copywriting, jako redaktorka apod. Bohužel takovou práci v Praze sehnat nelze (hledám už rok a asi něco dělám špatně), protože na jednu takovou pozici spadá 300 zájemců a vždy se najde někdo s vyšší praxí, než mám já :zed: Tak práci zdar :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.14 18:48

Stale trvam na svem a rekla bych si tech 20-25 ale v cistem. Tudiz staci spocitat kolik je to u tebe hrubeho.

• Citovat
  • Upravit
13672
24.6.14 19:32
@Anonymní píše:
Především díky moc všem za názory, jde vidět, že se to různí, je mi známo, že stejné pozice mají v různých městech jiný plat a že také v různých odvětvích mají jiný plat. Proto jsem zdůrazňovala centrum Prahy a advokátní kancelář, ta má většinu zahraničních klientů. Dokonce se na pohovor můžete dostat pouze skrz doporučení, což já jsem měla… žádný inzerát nevypisují.Co se týče mé osoby, tak já mám VŠ - dva bc. tituly, 26 let, praxi v admin žádnou, zato léta praxe v marketingu, tvorby textů, copywriting, jako redaktorka apod. Bohužel takovou práci v Praze sehnat nelze (hledám už rok a asi něco dělám špatně), protože na jednu takovou pozici spadá 300 zájemců a vždy se najde někdo s vyšší praxí, než mám já :zed: Tak práci zdar :mavam:

Já taky dělala v renomované ak v centru Prahy ;), též mezinárodní a víc než 20 čistého tu asistentky jako nástupní fakt neměly :evil: :?

A škoda, že nejdeš do oboru, vážně nic není??? Ona každá spol. má nějaké marketingové oddělení, zkusila bych všechno možný obepsat, když v tom máš praxi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat