Kolik peněz si říct na pohovoru?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
33 a děti dvě. Otec celkem funguje, babicka v důchodu. Tak já mám v životopise mezeru, takze je jim to jasný. Hledám práci právě po RD, hodlam dělat dalších 30 let, bohuzel zatím není kde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to já nemám ani jednu babi v důchodu, ale i me by se manžel postaral toho se nebojím.
Taky mě čeká práce az do stáří, páč důchodu se stejně nedozijem, takže z práce rovnou zaklepeme bačkorama ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych se normálně zeptala, kolik je fix, asi bych uplně otevřeně řekla kolik cca bych chtěla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to jsem taky řekla kolik chci, ale nevím, kolik je ten fix a jestli jsem si teda neřekla moc ![]()
- Citovat
- Upravit
oživiji :-)
Zdravím, poprosím o informaci…zítra jdu na pohovor, je to práce na zkrácený úvazek 0,6 do pojišťovny jako referent. Tak se teď psychicky připravuji… jaké otázky vás u výběrového řízení na této pozici překvapily? Hlavně otázka platu…lokalita Brno. Jsem po rodičovské dovolené, nevím jak se pohybují platy na takový zkrácený úvazek. Bojím se, abych neřekla moc, anebo zase moc málo… Jaké oblečení by jste zvolily? Předem děkuji za odpovědi.
- Citovat
- Upravit
Nepracuji v advokacii ani v Praze. Jsem ze 100 000 mesta a pred pohovorem jsem si vzdy spocetla své naklady na zivot bez pomoci jiné osoby. Kolik me stoji byt pro me, jidlo, litacka, saty atd. A pak hodila castku. Je nesmysl se podceňovat ale take precenovat. Plat se po zkusebce prilis nezveda, proto co si vyhadate u pohovoru to mate. A brat plat z ktereho nezaplatite ani garsonku je blbost. Ja jeste pod 25 hrubeho nesla a vzdy si me jako VS vybrali. Ale pozor, ptali se i na cisty odhad, aby porovnali jak moc tomu rozumim a zda jsou moje odhady realne.
- Citovat
- Upravit
Spočítej si své náklady + neco přidej a jsi na minimu, které chces. Neni od veci mrknout na jobs a podobné portály kolik se na obdobných pozicích nabízí ve tvé lokalitě i obecně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že na tenhle úvazek budou nabízet max. 15 tisíc hrubého. Určitě se ohodnoť sama, jakiu si myslíš, že máš cenu, ale pokud se to bude výrazně lišit od toho, kolik mají na tohle pozici připraveno, tak tě nejspíš na druhé kolo nepozvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce…doufala jsem, že bude mít někdo reálnou zkušenost se stejným úvazkem na obdobné pozici.
- Citovat
- Upravit
@TamaraAlmara @Alkata takže když budu mít náklady na život 10 000kč tak si mám říct o 15 000aby mi ještě něco zbylo? To je přístup docela na hlavu ne?
A z druhé strany když jsem se někam hlásil tak hned v poptávce, nebo v prvním tel hovoru jsem se dozvěděl jaká je mzda. A pouze jednou se mě ptali kolik bych chtěl vydělávat. Měli uvedený minimální zaručený plat + provize z výdělku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas proc je to na hlavu? Preci nestudovala 5 let VS, aby se s tim ani neuzivila? Tech 15 cisteho by měl byt minimalni plat pri nakladech 10 tisic. Vse ostatni je jen mily bonus navic. I zamestnavatele si v dnešní době musi uvedomit, ze muzi uz zeny nezivi a zeny se ze sveho platu o sebe musi umět komplet postarat samy.
- Citovat
- Upravit
@TamaraAlmara píše:
@jakanas proc je to na hlavu? Preci nestudovala 5 let VS, aby se s tim ani neuzivila? Tech 15 cisteho by měl byt minimalni plat pri nakladech 10 tisic. Vse ostatni je jen mily bonus navic. I zamestnavatele si v dnešní době musi uvedomit, ze muzi uz zeny nezivi a zeny se ze sveho platu o sebe musi umět komplet postarat samy.
Já ale píšu o něčem úplně jiném. Proč určovat svůj požadovaný plat podle svých životních nákladů? Lepší je přece určovat cenu své práce podle toho jaká je obvyklá cena na trhu práce a toho co vše dokážu zaměstnavateli nabídnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
Já ale píšu o něčem úplně jiném. Proč určovat svůj požadovaný plat podle svých životních nákladů? Lepší je přece určovat cenu své práce podle toho jaká je obvyklá cena na trhu práce a toho co vše dokážu zaměstnavateli nabídnout.
Tak holky zde vychazeji ze situace, ze vetsina zamestnavatelu v CR se moc nepreda a nabizi spise mzdy nizke. Ono i z platu 20 tis. Kc cisteho se clovek, jtery je sam a nema vlstni byt, ale plati nejem ci hypoteku uzivi jen tak tak. Ve vetsine pripadu je cena na trhu prace v CR na hranici uziveni se. Vzdyt pod 20 tis. Kc hrubeho je to bida.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, při úvazku 0,6 jako administrativní pracovník na jedné z ozdravoven v Krkonoších mám cca 12.500 hrubého + 1500 osobko. Myslím, že na Brno by bylo odpovídající 15 - 16 tisíc hrubého.
Ale jak píše @jakanas, nikdy se mě nikdo na mou představu o penězích neptal.
- Citovat
- Upravit