Kolik peněz si říct na pohovoru?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Chocoloco
Tak třeba bude mít štěstí na „alternativního“ vedoucího pohovoru a tímto ho oslní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocoloco Já psala o 25 hrubého, ne čistého, to tu zmínil někdo hned na začátku a jen jednou a hned je z toho aféra
Jasně, že plat se uvádí v hrubém.
Já prostě do firem v Praze vidím, pracuju v personální agentuře (ne v jedné firmě) a obsazuju právě administrativní (a finanční) pozice. Mezi moje klienty patří mnoho firem, velmi rozličných a ty právnické skutečně takové platy pro absolventy na těchto pozicích nabízí. Jasně, pokud je advokátní forma o jednom advokátovi a ten hledá pomoc, tak je to jiné, zakladatelka ale píše o renomované advokátní kanceláři. 25 tisíc hrubého je střízlivý odhad, pokud zaujme, tak můžou dát i víc.
Příspěvek upraven 24.06.14 v 14:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nevím, proč tu zmínku o čistém platu předhazujete zakladatelce. To uvedl jiný anonym.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka píše:
A nevím, proč tu zmínku o čistém platu předhazujete zakladatelce. To uvedl jiný anonym.
přesně tak, to jsem uvedla já a anonym je jasný - vy zde napíšete pod nickem, kde jste přesně pracovali, na jaké pozici a kolik jste přesně brali?
na veřejný net? já ne
![]()
Jestli jsem říkala v čistým nebo hrubým už fakt nevím, je to x let, už sem nějaký čas na mateřské a též po práci v jiném oboru. Jak píše Jessikka, ty částky v renomovaných AK jsou opravdu jinde, za 18.000,– by jim tam holky nedělaly. Aspoň ne tam u nás. Tak přestaňte řešit, kdo co řekl nebo ne a poraďte zakladatelce.
- Citovat
- Upravit
Ja si chci ujasnit, jestli absolventka znamena, ze je absolventka VŠ nebo maturantka. Protoze jako maturantka chtit bez praxe 25 hrubeho, tak to bych teda chtela videt, kde je dostane.
Protoze i v bance, konkretne treba v nejmenovane italske, delaji na asistentskych pozicich absolventky VŠ ekonomických smeru a 25 hrubeho maji minimalne po dvou, trech letech praxe, jak je to v jinych bankach nevim.
- Citovat
- Upravit
Já bych z vlastní zkušenosti byla opatrná - když jsem hledala místo, tak jsem o několik nabídek přišla, protože jsem prostě řekla víc, než byli ochotní dát. Nikdo se mnou nesmlouval, zájemkyň byly spousty, tak vzali ty, které si řekly méně. Pak jsem pochopila, že na to jdu špatně, na dalším pohovoru jsem řekla směšné minimum, vysvětlila jsem, že budu ráda, když to místo dostanu, protože nemám praxi, tak chápu, že nemůžu požadovat hodně a že víc bych pak očekávala až podle toho, jestli a jak se osvědčím. No a místo jsem dostala. To směšné minumum jsem v platu pak opravdu měla, ale byl to základ, k němu byly různé příplatky, takže celkově to tak hrozné nebylo a po zkušební době se to zvedlo a pak se to zvedlo ještě za rok, po přechodu na neurčitou dobu. Takže jsem si blahořečila, že jsem řekla to minimum, protože jinak bych to místo vůbec neměla. Jednalo se taky o místo asistentky, na které nepotřebuješ žádnou větší specializaci, stačila by maturita (i když já měla VŠ) a na které jsou zájemkyň opravdu desítky. Jsem ve stejné firmě (i když už na jiné pozici) víc než 7 let a jsem úplně spokojená, i když jsem začínala s opravdu směšným platem, za který by některé asi ani nevylezly z postele
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 V AK jsou platy na těchto pozicích daleko vyšší než v bankách.
A máš pravdu, záleží na tom, jestli jde o absolventku VŠ nebo maturantku. Myslím si ale že o to první, nevěřím, že taková AK by s na pohovor pozvala maturantku bez praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fragollinna píše:
On aby se v tom trochu blb vyznal, každý píše anonymně, moc nechápu, co je na této zprávě anonymního - neznáme tě a nejmenuješ konkrétní AK. Ale to je ve výsledku jedno
Třeba to, že před tím psala výši svého příjmu?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
presne absolventka bez praxe by mela byt rada za 20 tisic hrubeho. Jinak rikat si o plat v cistem znaci dost velkou neprofesionalitu a da se rict i hloupost uchazece, zamestnavatel prece nevi, jake muze mit budouci zamestnanec odvody…
S první částí nesouhlasím vůbec, s druhou souhlasím naprosto.
Nechápu ten mýtus, že absolvent by měl být rád za xy Kč. Na pozici, o které mluví zakladatelka, standardně vyžadují VŠ vzdělání, výbornou znalost alespoň jednoho cizího jazyka (tzn. mnohem víc než „domluvím se“, což je v ČR pořád pro mnoho uchazečů o práci maximum) a další nadstandardy. Těch 20 tisíc odpovídá asistence ve střední/menší české společnosti, což většinou vysokoškolačky nejsou. Navíc mluvíme o Praze. Takže 25 tisíc není nijak přemrštěný požadavek.
A srovnávat asistentky a koncipienty opravdu nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před 10 měsíci jsem hledala svojí asistentku. Přihlásilo se mi 320 kandidátek. Polovina byly vysokoškolačky. Opravdu bylo z čeho vybírat. O plat si říkaly různě bylo to v rozmezí 15.000 - 25.000 hrubého. Nakonec jsem si vybrala a nástupní plat jsem dala 18.000,–, což bylo méně než jsem předpokládala a původně plánovala. Bohužel je větší nabídka na straně zaměstnanců než poptávka na straně zaměstnavatelů. Takže pokud si řekneš o vyšší plat něž ostatní práci nedostaneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel pracuje v jedné takové kanceláři a říkal, že asistentky tam nemají víc než koncipoši, což znamená, že nad 20 čistého se rozhodně nedostanou
když chtějí přidat, ukážou jim dveře s tím, že venku čeká zástup ženských, které je rády nahradí
A to jde o jednu z těch známějších a bohatších AK v Praze
jednání otřes, ale navrch serióznost sama
…i on sám se nad tím kolikrát pozastaví, nicméně není v pozici partnera, aby s tím mohl něco dělat…
- Citovat
- Upravit
@Claire00 šlo o opravdu renomovanou AK nebo jste advokátka sama za sebe?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Manžel pracuje v jedné takové kanceláři a říkal, že asistentky tam nemají víc než koncipoši, což znamená, že nad 20 čistého se rozhodně nedostanoukdyž chtějí přidat, ukážou jim dveře s tím, že venku čeká zástup ženských, které je rády nahradí
A to jde o jednu z těch známějších a bohatších AK v Praze
jednání otřes, ale navrch serióznost sama
…i on sám se nad tím kolikrát pozastaví, nicméně není v pozici partnera, aby s tím mohl něco dělat…
a to já si třeba na serióznost stěžovat nemůžu, žádné takové jednání jsem nezaznamenala nikdy k nikomu. Byla to tam paráda po všech směrech, říkali, že budu litovat, že odejdu
a měli trošku recht ![]()
- Citovat
- Upravit
Ze sve zkusenosti rikam, ze nastupni plat cca 18-20000,–, po zkusebce samozrejme vice.Ale rict si o 25000,– cisteho, kdyz pominu hloupost udavat plat v cistem, beru jako premrsteny pozadavek.