Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hodně nereálné… výkupní cena zlata je velmi nízká, cca 800kč za gram. A také kolik má karátů…
Příspěvek upraven 27.01.14 v 22:16
Pochybuju, když jsem zkusila zvážit svoje zlato a mrkla na ceny, tak dva slabé řetízky a drobné přívěsky, o tom silně pochybuju… ![]()
@Bubelin píše:
Pochybuju, když jsem zkusila zvážit svoje zlato a mrkla na ceny, tak dva slabé řetízky a drobné přívěsky, o tom silně pochybuju…
Já vážila snubák a udělalo se mi nevolno, stál skoro 5tis a ve výkupu bych za něj nedostala ani litr ![]()
@Anix píše:
Já vážila snubák a udělalo se mi nevolno, stál skoro 5tis a ve výkupu bych za něj nedostala ani litr
Tak to je, jako když si koupíš měděné okapy - stojí tě majlant a pak je někdo ukradne a prodá ve výkupu za zlomek ceny.
Bohužel ceny zlata teď klesly. Navíc se takové šperky většinou nedělají z 24 karátového zlata, ale z 18 karátového.
Jak si je budeš vyzvedávat zítra? Ty je máš v trezoru?
@Anix píše:
Já vážila snubák a udělalo se mi nevolno, stál skoro 5tis a ve výkupu bych za něj nedostala ani litr
No, mně se udělalo zle celkově…
Je fakt, že jsem vše počítala za nejnižší karáty (těch 14), což některé mají vyšší, ale i tak
Ty jo, lepší nevědět… ![]()
@Livlin píše:
Tak to je, jako když si koupíš měděné okapy - stojí tě majlant a pak je někdo ukradne a prodá ve výkupu za zlomek ceny.
Bohužel ceny zlata teď klesly. Navíc se takové šperky většinou nedělají z 24 karátového zlata, ale z 18 karátového.
Jak si je budeš vyzvedávat zítra? Ty je máš v trezoru?
Ale jo, právě snubák mám z 24 karátového, ale je fakt, že ten nehodlám vážit, abych nebyla naštvaná ![]()
No, ještě, že neinvestujeme do zlata ![]()
Je to hodně nereálné, já prodala snubák, dva řetízky a 3 přívěsky, vše bylo od ex a chtěla jsem se toho zbavit a dostala jsem asi 2700kč. vše bylo dost drobné no
@Bubelin píše:
Ale jo, právě snubák mám z 24 karátového, ale je fakt, že ten nehodlám vážit, abych nebyla naštvanáNo, ještě, že neinvestujeme do zlata
Z 24 karátového? A to musí být hrozně měkký, ne?
No, teď bys právě do zlata mohla investovat, když je levný. ![]()
@Livlin píše:
No, teď bys právě do zlata mohla investovat, když je levný.
No, je to pitomý… skoro ho nenosím, max. na veřejnost někam na večeři atd., jinak vůbec.
Nosím zásnubák ![]()
A manžel má snubák úplně k ničemu, doma se mu válí v krabičce, nějak na něj není… vybíral, kupoval a nechával dělat manžel, no
![]()
@Livlin mám je u příbuzných.
vážila jsem teda ten jeden co mám u sebe - náhrdelník s přívěškem a má 4g. Teď záleží kolik má karátů ![]()
a po vytavení bude mít tak o polovinu méně??
@Livlin píše:
No, teď bys právě do zlata mohla investovat, když je levný.
Ad investování - levně nákup, ale otázka je, jestli fakt poroste. Já raději do kamínků ![]()
No my kdyz jsme vybirali snubaky, tak jsme jako protihodnotu dali sve zlato. snubaky jsme meli vybrane za 15.000,– a zlato nam udelalo minus 10 000 z ceny. ze zlata to byl jeden obyc retizek, drobny privesek, dva prstynky obycejne bez jakychkoliv aplikaci..nevim kolik to bylo na gramy, ale hodne nas prekvapilo, ze jsme doplaceli tak malo.bylo to pred rokem ve zlatnictvi Stoch.
Ocitla jsem se ve finanční tísni kterou potřebuji velmi rychle vyřešit.
Mám doma 2-3 zlaté náhrdelníky (tenké) a případně ještě cca 2 menší drobnosti (přívěšky). Vše je celkem drobné.
Šperky si budu vyzvedávat zítra proto teď nemohu uvést jejich hmotnost ani nic jiného.
Otázka je, je možné s tímto dosáhnout na 5 000 Kč? Je to nereálné?