Kolik si můžu vydělat, aby mamce dali slevu na dani za mého syna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20928
31.10.22 13:47
@welovefashion píše:
Nedávno jsem pracovala za 100 na hodinu, po odečtení daně mi vypláceli, hádej kolik 85 korun na hodinu :lol: ale práce v teple doma ;) teď mám 120 na hodinu, to už je o dost lepší, ale fakt jsou ještě místa, kde těch 80 korun dávají :pocitac:

Nemůžou dávat 80,–, když státem určená minimální mzda je 96,40,–. To je práce na černo a ještě za plat novodobých otroků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77702
31.10.22 13:47
@Hanula1212 píše:
Ale omezení výdělku tu je. Prarodič si může uplatnit vyživované vnouče, pokud jeho rodiče nemají dostatečné příjmy, ze kterých by si mohli dítě uplatnit sami. Viz § 35c odst. 6 zákona o daních z přímů. Tzn. pokud @stepankovka vydělá více než 8100,– měsíčně, pak již má dostatečné příjmy na to, aby si dítě uplatnila sama. A tím pádem už babička nemá na daň. zvýhodnění na dítě nárok.

přesně, jedině ty a @Midliva jste zakladatelce poradily správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
31.10.22 16:23
@markytka3 píše:
tak jak to mas ty, je irelevantni, nebo jsi stredobod sveta?, ma znama s obdobnou financni „gramotnosti“ jako ma zakladatelka chodi brigadne na recepci do rodinneho penzionu za 75 kc cisteho… :nevim:

autorko, byt tebou, fakt si alespon kapku financni gramotnost osvojim, to, co tu predvadis, je tristni, a jak pises, mas jen 3 roky ekonomky, na kterou jsi se pak vykaslala, ale i tak by jsi mela mit alespon elementarni znalosti a pokud nemas, vyhledej si na odbornych strankach, tady se kolikrat dozvis takova moudra, ze clovek zasne…

Příspěvek upraven 31.10.22 v 12:11

Nj, holt sazba za hodinu se nikdy nezvedne, kdyz se za tu almuznu budou lidi smekat. ;)

• Citovat
  • Upravit
mackA159
31.10.22 16:24
@Cenarius píše:
Nemůžou dávat 80,–, když státem určená minimální mzda je 96,40,–. To je práce na černo a ještě za plat novodobých otroků.

Jak vidis tak delaji i za 75 :lol:

• Citovat
  • Upravit
8.11.22 09:42

@Hanula1212 Takže pokud si vydělám do 8 tisíc měsíčně, bude to v pořádku, moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.22 09:46

@welovefashion vydělávám skoro 2× tolik, ale nemám hlídání na tolik směn a nechci aby mi příspěvek vzali třeba kvůli stovce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.22 09:50

@markytka3 máš pravdu, žasnu a to zrovna nad tvým komentářem, ty jsi spadla očividně z nebe rovnou se všemi znalostmi světa :D prosím tě, neobtěžuj se mi do diskuzí už psát, protože si mi vůbec neporadila a ještě se tu do mě navážíš :) být na místě tvé známé, tak tam rozhodně nechodím, mám 2× tolik, i když jak píšeš, vím úplný prd o penízkách :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
8.11.22 10:19
@stepankovka píše:
@Hanula1212 Takže pokud si vydělám do 8 tisíc měsíčně, bude to v pořádku, moc děkuji :)

Pokud budeš mít 8000, bude mít daňové zvýhodnění babička, pokud budeš mít 8100 a víc, musíš si daňové zvýhodnění přepsat na sebe a babička ho ukončí. O nic nepřijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
8.11.22 12:40
@stepankovka píše:
@markytka3 máš pravdu, žasnu a to zrovna nad tvým komentářem, ty jsi spadla očividně z nebe rovnou se všemi znalostmi světa :D prosím tě, neobtěžuj se mi do diskuzí už psát, protože si mi vůbec neporadila a ještě se tu do mě navážíš :) být na místě tvé známé, tak tam rozhodně nechodím, mám 2× tolik, i když jak píšeš, vím úplný prd o penízkách :potlesk:

jak neporadila? poradila jsem ti, ze si to mas zjistit na overenych webovkach, ale pokud ti staci info od anonymu z netu, kteri na tom mohou byt stejne financne gramotni jako ty, tak hodne stesti… nechapu, co ma ma znama spolecneho s tvym prijmem 🙈 to bxla reakce na „nevericiho tomase“ a ne na tebe 🙈… proste nebud lina, bud si zajdi za vasi ucetni, pracak nebo si to zjisti z netu, nechapu lidi, co daji na radoby rady od cizich lidi z netu 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák