Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Já to před 2 roky vyčíslovala pro ex (tátu dcerky) a vyšlo mi to dost různě od 6000-10000kč. Ale nedědila, všechno nový a byly v tom právě věci jako autosedačka, odrážedlo, stan na zahradu prostě všechno. Šetřit jsme nemuseli, tak jsme ani nešetřili. A třeba boty měla někdy dražší než já a noha jí rostla zatraceně rychle.
aneb jak z chlapa vytřískat co nejvíc ![]()
@reinkarnace píše:
![]()
![]()
aneb jak z chlapa vytřískat co nejvíc
klídek on to dceři platil rád a dobrovolně. Jen chtěl vědět na co jdou peníze. Všechno máme dohodou, vedu mu účetnictví. On to bere jako investici, jsme ve shodě. Nechápu proč tě to tak dráždí.
![]()
@Burj Chalifa píše:
i kdybys ho rozmazlovala, děláš to z vlastní vůleK čemu jsou Ti názory jiných? každá rodina to má přece jinak.Jako že kvůli jiným ubereš nebo přidáš? Nebo si děláš nějakou tabulku?A anonym nechápu, to nemáš koule se zeptat pod svým nickem? Co je na tom proboha choulostivého?
Nerozumím řeči tvého kmene
. Ale nevadí, přežiju i tak
.
@Anonymní píše:
klídek on to dceři platil rád a dobrovolně. Jen chtěl vědět na co jdou peníze. Všechno máme dohodou, vedu mu účetnictví. On to bere jako investici, jsme ve shodě. Nechápu proč tě to tak dráždí.![]()
![]()
pak chápu tvůj anonym…náklady na dvouleté dítě 6-10 táců tady totiž nikdo asi mít nebude ![]()
@reinkarnace píše:
pak chápu tvůj anonym…náklady na dvouleté dítě 6-10 táců tady totiž nikdo asi mít nebude
Tak když do toho započteš i třeba tu autosedačku, nábytek do pokojíčku, pěřiny, povlečení a já nevim co ještě, tak se na tu částku taky možná dostaneš.
Pleny asi 300, UM už nechce, léky má hrazené pojišťovnou, jednou za 14 dní pár kapek šamponu, občas sprcháč nebo pěna do vany, jídlo netuším, oblečení po starším (sem tam něco, co mi padne do oka), do 1000 se asi vlezu. Až si říkám, k čemu mám tak „vysoké“ alimenty. ![]()
@Anonymní píše:
Zajímá mě kolik utratí jiné domácnosti za dítě ve věku 1,5 až 2 roky…Je mi jasné, že je to každý měsíc jiná částka, záleží na potřebách dítěte. Kolik tedy dáte celkem za UM, pleny, kosmetiku, oblečení, hračky, jídlo a další potřeby pro dítě?
Plínky cca 500, kosmetika nic, UM nic… jídlo nevím, ale snažím se vařit z kvalitních surovin a jedli se mnou. Oblečení děděné, ušité nebo z levných obchodů, případně sekáče, měsíčně nemám představu. Hračky to samé. Kdybych to chtěla odhadnout tak 1000-1500 nejnutnější věci + jsme třeba jezdily na plavání.
Tak nás dítě 16 měs. vyjde určitě přes deset tisíc měsíčně. Ale je to první dítě a nemusíme se moc omezovat. A to má část oblečení bazárkové nebo od babiček. Ale kromě UM (800), plen (1000), lékárny (500), oblečení+boty (1500), plaveckého kurzu (1600) hodně stojí ostatní vybavení - z poslední doby třeba kočárek, doplňky na kočárek, nočník, stupátko, minibazének na balkon, peřiny s povlečením, letní spací pytel atd…
Syna dávám do jeslí - 2,5 tisíce školné, 900 stravné (40/den). Plíny tak těch 500, to je asi všude stejné. Doma toho už pak moc nesní (v jeslích je do čtyř), chleba se sýrem/přesnídávku, takže tak 500 měsíčné včetně mlíka (pije už převážně normální). Oblečení jsem mu kupovala naposledy asi tři měsíce zpátky a to mě stálo asi 300 (v sekáči). Hračky od někoho vždycky dostane, navíc jich taky moc nepotřebuje, má je v těch jeslích.
Takže tak 4,5 tisíce průměrně se vším všudy.
@Genovesa To máš asi pravdu, navíc přiznávám, že jsem nějak ani nezaregistrovala anonymní dotaz
![]()
Máme první dítě za UM dám cca 800-1000, krabici mléka má na týden. Pleny přes 1000,– měsíčně jídlo asi 2000,–, i když dělám doma přesnídávky tak jahody a cukr a to musím koupit za kosmetiku dám asi 500,– měsíčně počítám do toho i opalovací krémy a další. Jinak tento měsíc malý potřeboval sandálky 890,– a bačkory 150,–. Příští měsíc bude potřebovat velkou postel, samozřejmě s matrací, povlečení, deku… Takže měsíčně utratíme za malého 6000,– samozřejmě postel bude větší položka.
Já to před 2 roky vyčíslovala pro ex (tátu dcerky) a vyšlo mi to dost různě od 6000-10000kč. Ale nedědila, všechno nový a byly v tom právě věci jako autosedačka, odrážedlo, stan na zahradu prostě všechno. Šetřit jsme nemuseli, tak jsme ani nešetřili. A třeba boty měla někdy dražší než já a noha jí rostla zatraceně rychle.