Kolika, prdíky a průjem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
977
10.7.15 18:24

@Pavca13 jak moc je rourka horsi nez brek a trapeni se miminka? Taky jsem se ji branila, ale jednou jsem ji malemu dala a tak strasne se mu ulevilo,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.7.15 21:18
@Pavca13 píše:
@Dolby Děkuji za diskuzi. Zrovna dneska v noci jsem taktéž už ze zoufalství brečela a přemýšlela o umělé výživě. Náš malý bude mít 8 týdnů. Na koliky trpí také od narození. Na uklidnění výborně pomáhá pevné svázání (hlavně ručiček k tělu) a hooodně třepat. Problém je v tom, že se sice uklidní, usne (cca po 15min chování), ale do 10min je vzhůru znovu. A takto to táhneme celou noc. V šátku a v kočárku spí celkem bez problému. Do toho se přidaly bolesti zad, jak ho pořád nosím na rukách. No, děs… Problémem je u nás kojení - hodně hltá a úplně slyším, jak saje vzduch. Takže se děsim každého kojení.
A jinak na vyprdění nám pomáhá zvednout nožky k bříšku, přitlačit a roztáhnout půlky od sebe.
Přemýšlela jsem, že mléko budu odsávat a dávat z lahvičky pro kojené děti - chtěla bych se zeptat, zda jste to některá zkoušela a pomohlo to od kolik.
Dle @anonymka227 soudím, že umělá výživa asi taky moc od kolik nezabírá…

Do toho bych nešla. Zaprvé nevěřím „lahvičkám pro kojené děti“ - podle mě je to jen marketingový trik, dítě z té lahve stejně saje asi pomocí podtlaku, takže jinak než z prsa. Za druhé odsávání je opruz a já třeba odsavačkou vytáhnu nula nula prd. Takže laktaci pro plně kojené dítě bych tím neudržela.

Malou chytli koliky po 4 týdnech (předtí „jen prdy“) a po tom 8. týdnu to zase byly už „jen prdy“ a poslední náročnější prdíkový den byl v jejích 2,5 měsících. Někdy to bylo fakt na palici (rekord je 8,5 hodiny řvaní), ale prostě jsme si s chlapem řekli, že to dřív nebo pozdějš přejde. Naštěstí teda v noci spala a bolebřichy byly jen odpoledne a večer.
Byla jsem s ní pak v jiné souvislosti u fyzioterapeutky a ta mi řekla, že má rozestoupenější břišní svaly a tyto děti opravdu víc na koliky trpí a většinou u nich nic moc nepomáhá, jen čas - když zapojí správné svalstvo. A u nás se to fakt potvrdilo - jakmile nastal posun v motorice, tak zmizely ty koliky a pak i prdy. Jsem ráda, že jsem poslechla intuici a netrápila se dietama a jí zkoušením x různých kapkových preparátů nebo čajíčků. U nás totiž nepomáhala ani slavná rektální rourka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
11.7.15 00:06

Holky, já jsem dneska zralá na panáka :mrgreen:
Dneska večer bez pláče a kroucení :dance:
Teda lehce kroucení bylo a to celkem 3× a vždy z toho byla nálož :D
I kdyby to bylo jen pro dnešek, tak je to super úleva a relax.
Odpoledne jsem dala ty Pearls Baby, jak nám doporučila doktorka + Baby calm.
Jestli to bylo díky nim nevim, to uvidíme v dalších dnech užívání, ale je to super po 6 týdnech :dance:

Jen doufám, že zítra nebudu psát, jak mi tu malá opět brečí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
11.7.15 14:12

@Dolby Tak to je super :-) Jen ať je těch nocí takových více.

@Svistice Náš malý nijak výrazně nepláče. Myslím, že koliky snad ani nemá, nechá se lehce uklidnit. Jen se přes den i v noci velmi často budí tím, že tlačí a jak to nejde, tak se vztekne a pláč je na světě. Ale dá se celkem jednoduše uklidnit (dle Karpa - svázat a třepat :-) ). Takže co tu občas čtu, tak to máme ještě zlaté. Já jsem si ho byla včera orientačně zvážit u kamarádky a zjistila jsem, že za poslední 3 týdny přibral „jen“ 150g. Předtím přibíral průměrně 250g týdně. Zkoušela jsem odsát mléko a dostala z obou prsou jen 80ml. Dříve jsem odsála z jednoho 120ml. Tak nevím, jak to teď mám s laktací. Možná se tím tak trochu vysvětluje, že se prcek po chvíli kojení začne kroutit a uvolní se zas až když ho předělám k druhému prsu a pak ještě někdy pláče ihned po kojení a tahá dudlík. No, v úterý jdeme do poradny, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová