Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zavolej si hned domů laktační poradkyní. Ta té nejdřív dostane do pohody a pak té rozvoji.
Kolik má prcek? Nemůže to být spurt nebo bojkot? Jinak jako matka jsi neselhala, jestli o kojení nestojíš tak dej UM a neřeš
ale pokud kojit chceš tak si to holt musíš vybojovat ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím vás, moc se stydím, ale poslední dny mě začalo kojení psychicky stresovat. Syn začne pít, ale pustí se a řve a řve. Přiložím k druhýmu prsu a to stejný se opakuje. snažím se měnit polohu a nabídnout znovu. ne zrudne a řve a řve a řve! V tu chvíli mám chuť praštit s ním o postel a jít se vyřvat do jiný místnosti.Já vím že je to strašný, ale nemůžu si pomoct. Po týhle scéně se snažím aspoň něco odsát. A nic prsa prázdný. maximálně 30 ml stresem mlíka míň. a co je lepší trápit se že jsem selhala jako matka, protože nedokážu dítě nakojit a nebo pokračovat v tomhle…
a kolik je malému? Takovéto krize pžicházejí a odcházejí. Hlavní je neztrácet nervy. Taky jsem pro laktační poradkyni
a Ty bud v klidu. TO, že neodsaješ, neznamená, že nemáš mléko
@Anonymní píše:
Zdravím vás, moc se stydím, ale poslední dny mě začalo kojení psychicky stresovat. Syn začne pít, ale pustí se a řve a řve. Přiložím k druhýmu prsu a to stejný se opakuje. snažím se měnit polohu a nabídnout znovu. ne zrudne a řve a řve a řve! V tu chvíli mám chuť praštit s ním o postel a jít se vyřvat do jiný místnosti.Já vím že je to strašný, ale nemůžu si pomoct. Po týhle scéně se snažím aspoň něco odsát. A nic prsa prázdný. maximálně 30 ml stresem mlíka míň. a co je lepší trápit se že jsem selhala jako matka, protože nedokážu dítě nakojit a nebo pokračovat v tomhle…
Nepíšeš, kolik měcíců je miminku a jak dlouho kojíš. Určitě bych si zašla za dětskou doktorkou do poradny a poradila se co dál. Třeba by ti pomohlo přikrmovat umělým mlíkem a byli by jste oba v pohodě. Nějdůležitější není kojení, ale pohoda vás dvou!!!
Nehci tě soudit, vím jak psychicky náročné kojení je, zrovna když to nejde, sama jsem to tak měla, ale srdce mi to trhá, když čtu, že by si s miminkem praštila o postel, miminko kojením živíš, je na tobě závislé, uvědom si to. Příště bych volila jiná slova, opravdu se to špatně čte ![]()
Tohle rozhodnuti si musi kazdy srovnat v hlave sam.Ja to mela ted u druhe dcerky stejne. Kdykoliv jsem ji dala k prsu, hned skoro od narozeni, tak delala sceny. Vzdycky se malinko napila, pustila se, zacala brecet. A ja jsem ji musela ukonejsi s dudlikem a pak zase zkusit dat napit z prsu.Za jedno kojeni se tohle opakovalo nekolikrat, uz jsem z toho byla na nervy
Na konci 3 mesice jsem ji zkusila dat Sunar, hned napoprve vypila na jeden zatah pul flasky, druhy den uz celou davku a ted mame doma vysmate spokojene miminko
Do te doby byla porad uplakana a nervozni.
Ahoj, většina miminek si tímto obdobím projde. Můj syn to měl v cca dvou měsících. Vřískal a rudl u kojení a odtrhával se. Je to tím, že ho bolí bříško. Může to být ze spolykaného vzduchu. Takže to chce dát odkrknout a pokračovat v kojení. Nebo jsou to prdíky. Kojením se to tam všechno rozpohybuje a tlačí ho to. Pomáhalo nám chvilku před kojením masírovat bříško a dávat kapičky. Koupila jsem Sab simplex a Biolac baby. To první je něco jako Espumisan a to druhé jsou probiotika. A zabralo to. Miminku je dávám do teď.
Jo a s tím odsáváním…já měla vždycky mlíka hodně, ale odstříkat mi nikdy taky nešlo. Tak to ještě nevzdávej. Zkus ještě pár dnů a uvidíš. ![]()
Prosimte jake selhani? Dala bych bez vycitek UM
nervy mas jen jedny, setri i je na pubertu ![]()
Řekla bych, že máte spurt. Jestli je to jen pár dní, tak vydrž, zase to přejde.
Měla jsem stejné pocity když se kojení nedařilo, zkus si ale uvědomit, že ti mimčo nepláče proto, že by tě chtělo naštvat ale proto, že má nějaký problém a chce ti o něm říct abys mu mohla pomoct. V kojení je miminko parťák a ne nepřítel takže když se začne vztekat, zkus ho uklidnit a znovu přiložit a tak stále dokola dokud spolu tu krizi nepřekonáte. Ale pokud se na to necítíš tak dej mimču UM a vůbec se tím netrap a nestresuj. Psychická pohoda mámy je pro mimi důležitější než to, jestli dostává MM nebo UM. A hlavně neřeš nesmysly, že jsi jako máma selhala ![]()
Pokud Tě to takto stresuje, tak dej UM a nic si nevyčítej. U dcery nám kojení fungovalo bez problému necelé 2 měsíce. Pak začala plakat, ale jenom v noci a já si myslela, že jí bolí bříško. Na převážení u dr. jsme přišli na to, že málo přibírá, takže důvod byl hned jasný. Bojovala jsem ještě 1,5 měsíce, kdy jsem kojení chtěla zachránit a akorát jsme se obě trápily a nakonec to stejně nedopadlo. Ještě dnes mi svírá srdce, když si na to vzpomenu. Už nikdy více! Teď budu mít UM připravené a bude stačit náznak hladu a sáhnu po něm. Na kojení svět nestojí a už nikdy víc nehodlám trápit svoje dítě!
@Anonymní píše:
Prosím tě, v první řadě se uklidni, zřejmě máte období růstového spurtu nebo přišla laktační krize. Není to nic, co by se nedalo vyřešit, kontaktuj kvalitní laktační poradkyni (nejlépe od Mamily http://www.mamila.sk/…pri-dojceni/#cr, ne tu z porodnice), aby ti pomohla zbavit se problému.
Pokud se budeš chtít poradit, zkus to spíše tady https://www.facebook.com/…90100674335/, skupinu vedou právě zkušené laktační poradkyně.
S prominutím kurník typu E-mimino, kde ti jako první poradí sunar, bych jako pomoc při řešení problému určitě vynechala. ![]()
Když to nejde tak to nejde, nelámala bych si s tím hlavu a přešla na UM, ale jestli mermomocí chceš kojit tak zavolat laktační poradkyni
Laktační poradkyně ti pomůže. Kdyby ti první nesedla, klidně zkus další. Ale určitě se s tím dá něco dělat. UM je až poslední možnost, nechápu, jak tu někdo může psát, že UM ničemu neuškodí. UM je dobré řešení pro maminky, které z nějakého důvodu kojit nemůžou, ale namlouvat si, že je to stejně dobré jako mateřské mléko… no, každého věc.
Zdravím vás, moc se stydím, ale poslední dny mě začalo kojení psychicky stresovat. Syn začne pít, ale pustí se a řve a řve. Přiložím k druhýmu prsu a to stejný se opakuje. snažím se měnit polohu a nabídnout znovu. ne zrudne a řve a řve a řve! V tu chvíli mám chuť praštit s ním o postel a jít se vyřvat do jiný místnosti.
Já vím že je to strašný, ale nemůžu si pomoct. Po týhle scéně se snažím aspoň něco odsát. A nic prsa prázdný. maximálně 30 ml stresem mlíka míň. a co je lepší trápit se že jsem selhala jako matka, protože nedokážu dítě nakojit a nebo pokračovat v tomhle…