Kojení mě vysiluje - mám přestat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5950
9.7.15 09:07

Laktační poradkyně ti pomůže. Kdyby ti první nesedla, klidně zkus další. Ale určitě se s tím dá něco dělat. UM je až poslední možnost, nechápu, jak tu někdo může psát, že UM ničemu neuškodí. UM je dobré řešení pro maminky, které z nějakého důvodu kojit nemůžou, ale namlouvat si, že je to stejně dobré jako mateřské mléko… no, každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
9.7.15 09:11

Za me UM…Netrapila bych sebe ani miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
9.7.15 09:25
@Anonymní píše:
Zdravím vás, moc se stydím, ale poslední dny mě začalo kojení psychicky stresovat. Syn začne pít, ale pustí se a řve a řve. Přiložím k druhýmu prsu a to stejný se opakuje. snažím se měnit polohu a nabídnout znovu. ne zrudne a řve a řve a řve! V tu chvíli mám chuť praštit s ním o postel a jít se vyřvat do jiný místnosti. :oops: Já vím že je to strašný, ale nemůžu si pomoct. Po týhle scéně se snažím aspoň něco odsát. A nic prsa prázdný. maximálně 30 ml stresem mlíka míň. a co je lepší trápit se že jsem selhala jako matka, protože nedokážu dítě nakojit a nebo pokračovat v tomhle… :,(

Měla jsem úbytek po opakovaných zánětech, do toho jsem musela přes kloboučky, při přisátí bolesti, že jsem třepetala nohama, malá hladná. Vzdala jsem to. Při UM jsem věděla, kolik vybumbala, zda pláče hlady či z jiného důvodu, já byla spokojená. Syn je hladný, zavolala bych ještě laktační a poradila se, ale při UM si nic nevyčítej, je to kvalitní mléčko a nadupané vitamíny a minerály, které ani mateřské mléko někdy nepokryje. A teď do mě, dámy! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
9.7.15 09:27

Pokud jde kojení bez problémů, dítě prospívá, ty se najis, jakž takž vyspis a prostě jen vytahnes prso a jedeš, pak věřím a u některých i vidím, že je to nádherná věc. Pokud je za tím stres, slzy, prevazovani, nekonečné přikládani nebo dokonce bolest, tak je to utrpení pro oba účastníky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
9.7.15 09:39

Koukám, že jste tady hned hotové, vždyť přejít na UM je tak jednoduché, žeáno? Uvědomte si, že to miminko MÁ PRÁVO na nejlepší péči, kterou může dostat, a to bezdůvodně zavedený sunar nikdy nebude, i kdybyste se na hlavu postavily a milionkrát se to pokoušely obhájit otřepanou frází o tom, jak spokojená maminka = spokojené miminko.
UM je prostě jen náhražka a vždy bude, jsou sice případy, kdy má její podávání svůj důvod, ale radit to někomu už při prvním náznaku problému s kojením je teda :poblion:

(Kojící fanatička a laktační hyena jsem už slyšela, zkuste něco nového) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
9.7.15 09:46

@eetkikinka hele klid, každého věc, ne? ;) Navíc ptala se na názor a ten má každý svůj, včetně tebe. A do hyeny tobě tady nikdo nenadává, tvůj názor respektuje, tak respektuj a ty jiné, než je ten tvůj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
9.7.15 09:50

UM posledni moznost

Taky bych se snazila se poradit. Ten vztek chapu, ale pudr z drogerie nenahradi kvalitou materske mleko a brala bych ho jako posledni moznost. Pokud to jinak nejde, tak je to v poradku, ale jde o hodne (budovani imunity miminka, vyzivne latky atd.), takze tady je podle me snaha na miste.
Hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
9.7.15 09:51

@silvik.sk presne!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
9.7.15 09:53

Ze 17 příspěvků jich 7 doporučovalo UM, a „bez výčitek“. To je prostě blbě a je třeba, aby to tu bylo vidět, protože tahle informace tu zůstane a tyhle názory uvidí i další maminy s podobným problémem, až budou hledat řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
9.7.15 09:56
@eetkikinka píše:
Ze 17 příspěvků jich 7 doporučovalo UM, a „bez výčitek“. To je prostě blbě a je třeba, aby to tu bylo vidět, protože tahle informace tu zůstane a tyhle názory uvidí i další maminy s podobným problémem, až budou hledat řešení.

Doporučují na základě svých vlastních zkušeností! K tomu není víc co dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
9.7.15 10:03

@eetkikinka mě ne. naseres… :mrgreen:díky mému „kojení“ mi dítko dokonce zhublo, z me šedivé vody narozdíl od tucneho, smetanoviteho mlíka kamarádky ani nikdo pribrat nemohl, dítko špatný a slabý savec, mě se špatně spoustela laktace, ne kojení fakt není pro všechny :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
9.7.15 10:07
@silvik.sk píše:
Doporučují na základě svých vlastních zkušeností! K tomu není víc co dodat.

A pak se není co divit, že v půl roce kojí jen 20% maminek. K tomu opravdu není co dodat.
Pokud neznají jiné řešení problému s kojením, které by tazatelce poradily, tak by alespoň nemusely škodit ostatním. Neznám nikoho, kdo by o existenci sunaru nevěděl, tak snad není třeba ještě doporučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
9.7.15 10:13
@eetkikinka píše:
A pak se není co divit, že v půl roce kojí jen 20% maminek. K tomu opravdu není co dodat.
Pokud neznají jiné řešení problému s kojením, které by tazatelce poradily, tak by alespoň nemusely škodit ostatním. Neznám nikoho, kdo by o existenci sunaru nevěděl, tak snad není třeba ještě doporučovat.

Ty si koj, jak dlouho chceš a div se klidně dál. Já jsem za existenci sunaru ráda a díky němu jsem zjistila, co je to mít spokojené miminko.
Mně taky všichni radili koj, koj, koj, to se poddá, to bude dobré a já bojovala a bojovala a stejně k ničemu. Tehdy jsem si říkala, že jsem se vůbec ptala a radila, že jak mi emimino často dobře poradilo, tak tady mi spíš uškodilo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
9.7.15 10:16

@silvik.sk vy jste bojovala a nedopadlo to (bohužel), tazatelka má 1. problém s kojením, takže je teprve na začátku „boje“. Určitě bych hned nešla na UM, ale alespoň zkusila tu LP… Já naštěstí s kojením nikdy problém neměla, pořád mám mléka dost, jinak sama nevím, jak bych se zachovala. Hlavně by si to měla maminka srovnat v hlavě sama - chceš kojit, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
9.7.15 10:22

@eetkikinka já si myslím, že toto je každého věc. Někdo kojí rád, někdo ne.

Mě tohle dělala dcera kolem 2. měsíce u večerního kojení, bylo to náročný, ale asi tak po týdnu to přešlo.
Jak máš staré miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna