Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj 🙂
Malá je od 4m na UM. Přes den je už zcela.na prikrmech a dostává UM jen ráno a vecer (a pak přes noc). Jenže se mi stejně v noci budí dvakrát na UM.
Usne kolem 19-19.30, pak se vzbudí nejpozději o půlnoci na UM, pak znovu mezi 3-4 a před sedmou vstává. O spaní celou noc si můžeme nechat zdát.
Zkoušela jsem dávat před spaním i kaši, ale i když si dala 150 kase a po hodine150 UM před spaním, tak se budila stejně. V noci zahne 2×150 ml, klidně by dala asi i 180.
Měl jste to někdo podobně? Srovná se to časem? Čaj ani vodu nechce 🤷🏼♀️
Však má ještě čas
u kluka to bylo cca kolem roku, kdy se začal budit jen 2×, pak si vzal jen čaj nebo vodu ![]()
Podle me je to uplne v poradku. Nocni kojeni/UM si obe me deti samy odbouraly az kolem 18m a prvni celoprospanou noc jsme meli az tak kolem 3 let ![]()
Jasně, že srovná. Vždyť je to ještě malinké miminko. Spousta maminek v tomhle věku teprve začíná s příkrmy. A mleko v tomhle věku ještě potřebuje, když ho nemá přes den, dopřej ho v noci. Mně se obě děti budí v noci i bez mléka, syn je 2 roky po odstavu a dcera se na mléko nebudila v noci nikdy. Má ho akorát večer. A stejně k ní třeba 3× v noci musím.
Dcera v 7m pila UM 3-4× denně. V 7mi měsících bych dala UM i přes den tedy. A kaše jsou sacharidy… takže může mít opačný efekt že spíše nabudí, horší je trávení, může bolet bříško. Má nárok se ještě v noci budit.
Skoro 11ti měsíční se mi budi občas i 4× za noc na mlíko. 2× je standart.. Neupirej ji ho.
Přesně, 2× je úplně ok. To se mi občas ještě budí i 15m dcera. A teda přijde mi dost brzo, aby v sedmi měsících byla přes den bez mléka, ale na to ses neptala, že jo.
Jen mu to mléko v noci dopřej a nevymýšlej
Takhle malé dítě ješte mléko potřebuje
Nevymýšlím, jen jsem se naopak setkala s názory, že dítě po půl roce už v noci jíst nepotřebuje, proto mě to zajimalo 🙂 Pres den mléko nedavam, když sni plné dávky přikrmu a kaši večer jsem zkoušela párkrát, jinak ji dostava na dopolední svačinu 🙂
@faoltiarna9 píše:
Nevymýšlím, jen jsem se naopak setkala s názory, že dítě po půl roce už v noci jíst nepotřebuje, proto mě to zajimalo 🙂 Pres den mléko nedavam, když sni plné dávky přikrmu a kaši večer jsem zkoušela párkrát, jinak ji dostava na dopolední svačinu 🙂
Je to brzo na to aby mel pres den bez mleka za me… jednu svacu bych dala UM zatim. Veceri takyUm…
Večeři má UM a kase se také počítá jako mléčná dávka, takže to splňuje 🙂 Dle pediatta naprosto v pořádku 🙂 Jen mi vrtala hlavou ta noc, nemá v okolí nikoho, komu by se dítě na UM v noci budilo vícekrát na jídlo 🙂
@faoltiarna9 moji jedlici meli v tomto veku taky podobny jidelnicek, vracet mleko misto svaciny je nesmysl a krok zpet. Brzy muzes zavest bily jogurt, pozdeji tvaroh, to mas hned dalsi mlecnou davku a tim pak muzes ubrat v noci, pokud to bude akceptovat. Jinak neboj, moje kamaradka mela prvni dite lahvickove, a na sve nocni mleko se budilo jeste skoro ve 3 letech
to uz teda vyskakovala z kuze, ale 2× v noci je v tomto veku naprosto ok. Nesrovnavej se s okolim a nenech se srovnavat, jinak te klepne pepka!
Jedine co, tak muzes zkusit dat k veceri nejakou masozeleninku a az tesne pred spanim UM, treba by ji to vic nasytilo a mohlo by se posunout to pulnocni mleko.
@faoltiarna9 Prosim tě hlavně nesrovnávej s ostatníma dětma
To, že ve tvém okolí jsou děti které v půl roce v noci nevyžadují pití neznamená, že je s tvým něco v nepořádku. Naše malá má přes 2 roky a v noci pije dávku UM do teď.
Ahoj, malý to samé. Budil se 2× za noc, zhruba po 4 hodinách, v 1 a 5h. Ale v polospanku se napil, otočil a spal. Ptala jsem se doktorky a říkala, že do 12 měsíců je to úplně běžné. Nicméně jak mu bylo 11,5, tak jsem si tu já hloupá přečetla názory, jak to už není hlad, ale rozmařilost a maminky to teda odnaučovali co nejdříve a že to kazí zuby atd. Tak jsem si řekla, že už musíme. Sice jsme vydrželi bez pití v 1h, ale úplně se tím rozhodil, začal se mi budit a dlouho usínal. Po týdnu jsem si řekla dost, že já blbá se nechala zvyklat, já nevyspalá, on taky. Týden jsem mu dávala na přání zase 2×, spánek zase začal být lepší.. A teď po 3 týdnech, se tak 5× týdne, sám od sebe budí jen nad ránem kolem té 5,coz považuji za snídani a dál spíme do 8-9h a vstanem na,, svačinu,,. Takže za mě, pokud tě to nějak hrozně neomezuje, nedoporučuji to řešit násilně, nech to na něm ![]()
Edit: ještě předtím jsem zkoušela jsem i zeleninomasovy příkrm na večeři, nahradit mliko vodou nebo čajem, dát mu ještě mléko před spaním.. Nic nezabralo..