Přechod na UM ve 14 měsících

57
4.11.20 02:32

Prechod na UM ve 14 mesicich

Ahoj,
Malymu je 14 mesicu a rozhodla jsem se prestat kojit (nebo to aspon vyrazne omezit). Kupodivu mi ted syn prijal UM (dosud to nikdy ani nepozrel). Takze davam zatim vecer (plus pak stejne jeste chce kojit) a misto nocniho kojeni.
Je to zatim asi 4 dny, ale posledni 3 noci se krouti, prdi, breci. Vetsinou ho uklidni to UM zas na par hodin.
Moje otazka - muze i v tomhle veku mit takove problemy po mliku? Mame Bebu. Shodou okolnosti posledni 3 dny zeru redkvicky a pres den kojim, tak ted nevim, z ceho to ma, chudak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
4.11.20 06:19

Můj syn vypil UM jen jednou, právě někdy v tomhle období. A řval s prdíky celou noc. Další naštěstí nechtěl s při odstavu jsme se obešli i bez něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
4.11.20 07:23

V tomhle věku už bych UM ani nezaváděla.. v noci může dostat caj, vodu, aby se ještě po UM nezačaly kazit zuby.. přece v tomhle věku už mu stačí mlíko třeba jen přes den :) dcera byla na UM od narození a sama se po roce odstavila, UM už nechtěla, tak jsem ji pak kupovala čerstvé kravské a doteď miluje kakao :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.11.20 07:49

Už bych UM nedávala. Mléko se dá doplňovat i jinak a v noci už takhle velké dítě nepotřebuje nic. Pokud chceš v noci kojit, tak koj. jinak bych nabídla čaj. Pokud ho přes noc zvykneš na UM, tak se toho nemusíš zbavit ani do tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.11.20 07:59
@P4ja píše:
Už bych UM nedávala. Mléko se dá doplňovat i jinak a v noci už takhle velké dítě nepotřebuje nic. Pokud chceš v noci kojit, tak koj. jinak bych nabídla čaj. Pokud ho přes noc zvykneš na UM, tak se toho nemusíš zbavit ani do tří let.

Ja v noci ale kojit nechci. V noci mi to vadi nejvic, pres den ho klidne nakojim.
V noci se budi na kojeni jednou, spis nad ranem. Ted posledni dny vickrat. Asi tejden jsem mu zkousela davat jen vodu a caj a dopadlo to tak, ze nez po hodinovem revu usnul, vychlemtal toho litr. A to teda mi taky neprijde udealni.
Mne vubec nejde o to, ze bychu chtela davat UM, abyu neco nechybelo, ja chtela, aby se odstavil uplne. Ma dost mlecnejch vyrobku pres den. Ale proste v noci nechci kojit, a nevim, co s nim, kdyz se probudi. Tak jsem zkusila to UM, na usnuti mu staci 100ml. Ale pak se pro zmenu krouti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.11.20 08:04

@TAmazonka No, pak je potřeba vydržet a vysvětlit mu, že nic nedostane. Kamarádka dceru po odstavu převedla na UM a má s tím problém ještě teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
4.11.20 08:10

V čem je noční kojení jiné než přes den? Kor když místo snadného nakojeni musíš dát flašku? Mně to teda přijde náročnější, zvlášť když mu nedělá dobře.
Jinak pokud bys odstavila úplně, tak um už mít nemusí vůbec.
Občas není na škodu se přizpůsobit dítěti. Když vlastně nic jiného není pozitivní změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.11.20 08:31
@andelka83 píše:
V čem je noční kojení jiné než přes den? Kor když místo snadného nakojeni musíš dát flašku? Mně to teda přijde náročnější, zvlášť když mu nedělá dobře.
Jinak pokud bys odstavila úplně, tak um už mít nemusí vůbec.
Občas není na škodu se přizpůsobit dítěti. Když vlastně nic jiného není pozitivní změna.

To, proc chci odstavit jsem probirat nechtela, ptala jsem se na nadymani po UM. A jestli mu to nedela dobre nevim, proto se tady ptam na zkusenosti.
Ale kdyz uz to padlo, tak kvuli tehotenstvi a kojeni nelecim uz dva roky nemoc a potrebovala bych uz aspon na noc brat leky. Nebyt toho, kojim klidne dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.11.20 08:48
@TAmazonka píše:
To, proc chci odstavit jsem probirat nechtela, ptala jsem se na nadymani po UM. A jestli mu to nedela dobre nevim, proto se tady ptam na zkusenosti.
Ale kdyz uz to padlo, tak kvuli tehotenstvi a kojeni nelecim uz dva roky nemoc a potrebovala bych uz aspon na noc brat leky. Nebyt toho, kojim klidne dal.

Tak prostě odstav a zkus ho uspat bez prsu. Případně vy mohl pomoci manžel. Taky jsem musela že zdravotních důvodů přestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
4.11.20 09:12

@TAmazonka Uplně odstav, pokud potrebujes, kojit 14 měsíců je skvělý :potlesk: Krouti se kvůli tomu, že mu ta Beba nesedi. Pokud nechceš davat UM vůbec, tak prostě uz nedavej. Přes den si myslim, ze odvedes jeho pozornost a v noci se domluv s tatinkem, aby vstaval on, hladil, utesoval, on jednou usne. Za par noci už to bude dobrý. Nebo vstavej ty, ale proste nesmíš dát. I kdyz bude hodinu kricet, zkus zpivat, hladit, chovat, ale jinak to asi nepujde.
Jinak jestli nechceš dávat um, dej třeba čerstvé plnotucne mliko.
Je to na kazde mame, ale děti by měli mít ještě mliko, i když ji hodně jogurtu apod., můj názor. Ja jsrm chtěla v 18 mesicich přestat davat mliko rano, že bychom davali jen večer a doktorka se zhrozila, že at určitě ještě davame, jestli to kluci chtějí. A je pravda, že kluci mliko milujou (skoro 21 měsíců) a kdyz maji období zubu, tak jsou jedine na mliku a jsem ráda, že aspoň něčím se naji. Jo a v noci se na um nebudi-davame v noci um jenom když jsou nemocni, nebo se 2hodiny točí a nespi, tak po mliku usnou, ale jinak hned po odstavu jsme jim v noci nenabízeli ani um, ani caj, aby se právě nenaucili se na něco budit, s tim, ze si jen cucnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
4.11.20 09:43
@TAmazonka píše:
Ale kdyz uz to padlo, tak kvuli tehotenstvi a kojeni nelecim uz dva roky nemoc a potrebovala bych uz aspon na noc brat leky. Nebyt toho, kojim klidne dal.

Já bych též asi odstavila úplně. I když sama jsem kojila přes den a v noci ne. Ale všechno už málo. Nabídla jsem vodu, cucnul dvě noci a další už se nebudil vůbec. Jestli v noci brečí a prdí, asi mu to um nedělá dobře, nebo ta kombinace s kojením. A taky ředkvičky bych moc nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
4.11.20 09:46

Jinak já kojím už 21 měsíců, ve dne i v noci..no nějak se mi plány rozplynuly. Starší kluky jsem kojila jen 13 a 15 měsíců a u nich s nočním a i celkovým odstavením problém nebyl. No jsem zvědavá, jak to zvládneme teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová