Kolonoskopie a Picoprep, kdy začít pít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9251
12.1.19 19:25

@Burj Chalifa Díky, tak to by ještě šlo takhle nějak, hlavně, aby se člověk trochu vyspal. A výsledek byl v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9251
12.1.19 19:26

@Monchichik Desigual se mi taky líbí, měla jsem tam vyhlédnutý kabát, ale doma ho zkritizovali, takže ten nebude. A dopadlo ti to dobře, to vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
12.1.19 19:28

@Lollitka Jo, vyšetření dopadlo v pořádku. A kabát si klidně pořiď i když ti ho doma kritizujou, nosit ho budeš ty, jim se líbit nemusí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
12.1.19 19:40

@Monchichik děkuji :* @Lollitka mám UC, relapsy jsem vždy tak nějak ustala na kortikoidech a ATB ambulantně,, snad 2× ve špitále…
28.12.2017 jsem porodila a od 4/2018 do 7/2018 relaps, pak remise a nyní od 10/2018 až doposud křeče, krvacive průjmy, úbytek na váze… Ambulantne opět kortikoidy, ATB… Nezabíralo to… 2.1.jsem přišla do slova a do písmene po 4 do špitálu… Az 30 prujmovych krvavých stolic denně a šílené bolesti břicha a křeče.
Jsem od 2.1. na metabolické jednotce intenzivní péče, mám zavedený centrální katetr a sypou to do mě… Krev, plazmu, B12, železo, Cecko, vitamíny, výživu, ATB, kortikoidy… Díky vysokoenergeticke výživě mi stoupl okamžitě cukr, takže mám i inzulinovou pumpu, léky na ředění krve a pořád NIC, NIC, NIC… :,( :,( :,( :,( :,(
Muj gastro MUDr v pátek rozhodl, že to to jen tlumíme, ale nelecime.. Takže Bio, v pondělí odběry a ve středu snad první dávka Bio…

Je mi nejen zdravotně na ho… ale i trochu psychicky, doma mám roční holčičku, kluky 14 a 18 let… Ale manžel se stará prvotridně… :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

Příspěvek upraven 12.01.19 v 19:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
12.1.19 19:40

myslel jsem si, že jsem divný, když mi fortrans vadí a natahuje mě z něj, mno pokud toto vyšetření budu muset někdy znovu absolvovat, rozhodně budu požadovat jiné projímadlo

a co se týče oblbováku, nvm co mi dali, ale řekl bych, že vbc nezabralo, všechno jsem cítil a vše si pamatuji, a to jak mi tou hadicí dloubl do močového měchýře a já myslel že se poto…, tak na to douho nezapomenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
12.1.19 19:45

@Emmulka Tak hlavně, že se můžeš na manžela spolehnout, to můžeš být aspoň v klidu, že se postará. Jinak je to teda hrůza, co se ti děje. Snad ti ta léčba hned zabere a bude to dobré
:hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9251
12.1.19 19:48

@Emmulka Tak to je mi moc líto, to mě mrzí, že jsi na tom takhle špatně. Ty jo 30 stolic denně ještě krvavých, to musí být strašné. Tak moc moc budu držet palce, ať ta biologická léčba zabere. Úplně chápu, že je ti z toho blbě + ještě , když máš doma děti a jednu z toho tak malou. Alespoň, že se manžel dobře stará. A můžou za tebou alespoň ti starší na návštěvu? Moc držím palce. Jo a to ti v takovémhle stavu dělali ještě kolono včera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9251
12.1.19 19:50

@zuracz1 Tak to mě trochu děsí, že ti oblbovák nezabral, no já jsem na to zvědavá. Fortrans je fakt hnus, myslím, že opravdu nejsi jediný, komu se z něj natahovalo. A dopadlo ti to alespoň dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
12.1.19 19:57
@Lollitka píše:
@zuracz1 Tak to mě trochu děsí, že ti oblbovák nezabral, no já jsem na to zvědavá. Fortrans je fakt hnus, myslím, že opravdu nejsi jediný, komu se z něj natahovalo. A dopadlo ti to alespoň dobře?

hele já byl na to u takového „polo soukromníka“, tak kdo ví co za placebo to bylo :lol: (bylo zase fajn, že mě hned další týden od objednání bral, otec byl v nemocnici a nepamatuje si z toho nic, ale zase dlouho čekal. Ale i bez toho oblbováku se to dá v pohodě přežít, jen 2× mě bylo fakt ouvej z toho jeden krát ten močový měchýř, to jsem úplně cítil jak to jde od močového měchýře k vyústění, miliony jehliček a pak jedno místo asi u konce, říkal, že to je normální, že tam je velký ohyb, to po mě ale skákala sestra a tlačila do protivky aby se dobře protáhl a nebolelo to tak moc.
já začal ten fortrans pít podle návodu, první litr pohoda podle rozpisu i chutnalo, druhý už v půli se nedalo, a vracelo se to :lol: tak jsem to ředil 1:2 s jablečným moštem takže jsem toho vypil o hodně víc, a poslední litr jsem si enchal na ráno neměl jsem spaní a to jsem pil už klasicky jen jsem do toho nalil sirup (to je asi nejlepší varianta a dá se vypít v pohodě)

pak u dr říkal že moc čistý nejsem, tak si mě dočišťoval, naštěstí mě nevyhodil a ať se znova připravím (to bylo asi tím moštem)

a jinak na nic nepřišel, jen říkal že mám jedno místo zůžené, jestli nejsem náhodou po operaci.
Takže se toho neboj, podle mě hadice do krku je horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.1.19 19:59

@Emmulka
holka zlatá, drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
12.1.19 20:00

@Monchichik @Lollitka jo manžel je skvělej chlap, manžel, kamarád, milenec, přítel… :srdce:
Můžou za mnou, jen je to trochu komplikovanější, plnolety syn je přes týden na intru, mladší má odpoledky, kroužky, rodinu máme oba s manželem 200km daleko a nechci, aby se do špitálu tahala malička… Tak na chvíli k večeru dorazí manžel a mladší hlídá nebo naopak…
Ja první dny jen prospala, takže mi to bylo úplně jedno kdo u mě seděl či neseděl… :D

Děkuji za podporu, já jsem silná ženská, optimista… Zvládnu to a brzy budu zase skakat přes kaluže… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
12.1.19 20:01

@zuracz1 Tak hadice do krku není vůbec horší, mám za sebou i to, byla jsem fakt překvapená, jak to bylo v pohodě. Pro mě nejhorší moment byl umrtvovací sprej do krku, bála jsem se, že nebudu moct dýchat. Ani nevím, jak mi to do krku strčili, za chvíli bylo po všem, nebylo to vůbec tak hrozné, jak jsem si představovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
12.1.19 20:02
@Monchichik píše:
@zuracz1 Tak hadice do krku není vůbec horší, mám za sebou i to, byla jsem fakt překvapená, jak to bylo v pohodě. Pro mě nejhorší moment byl umrtvovací sprej do krku, bála jsem se, že nebudu moct dýchat. Ani nevím, jak mi to do krku strčili, za chvíli bylo po všem, nebylo to vůbec tak hrozné, jak jsem si představovala.

mno já mám velký dávicí reflex, nvm jak bych to dal, a ony jsou 2 varianty ne? sprej nebo něco do žíly, bych bral asi tu žílu teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
12.1.19 20:03

@Emmulka Tak jasně,že to zvládneš, nic jiného se vůbec nepřipouští ;) A silná ženská jseš, to je jasný, podívej, co si všechno už přežila a teď už může být a bude jenom líp :D .
Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
12.1.19 20:03

@Burj Chalifa děkuji, držím co to dá… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...