Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli jste kamarádky, tak mě napadlo, jestli si o Tebe nedělá starosti ![]()
@Evulina píše:
jsou situace, kdy platí „mluviti stříbro, mlčeti zlato“
Přesně tak.
Ale řekla bych, že to nemyslela zle, nejspíš to jen tak blbě vyznělo.
Sama takové komentáře přecházím s úsměvem. A v případě, že se jedná o jedovaté rýpnutí, přidávám něco ve smyslu „a ty už ses dnes v zrcadle viděla?“
@ivašot. píše:
Jestli jste kamarádky, tak mě napadlo, jestli si o Tebe nedělá starosti
Nejsme, jen se známe ze školky, oni si tam totiž tykají všichni ![]()
@Evulina No tak hláška,,dneska vypadáš ještě hůř než jindy,, je dost přehnaná
Řekla bych až neslušná.
Ono holt budu blbě vypadat ještě nějakou dobu, než začne mladší dcerka víc spát..Přes den si dát dvacet nemůžu, mám fofry kolem baráku, hospodářství a nemocného pana domácího.
Si tak říkám, že si to asi moc beru kvůli tomu, že jsem z té únavy přecitlivělá.
Ale i tak si říkám, že to je docela netaktní takhle to někomu na plnou..bu říct..asi kvůli tomu, že já osobně bych to neřekla ani té největší šeredě.
@Saatine píše:
@Evulina Jestli nejsi takový ten typ, co vypadá utahaně docela obvykle. Já třeba i přes pohádkové spaní (jedna z mála věcí co si fakt dopřávám), tak mám kruhy pod očima a pokud se nenamaluju, vypadám jak unavená týraná žena
A pak mám třeba pracovní zápřah a kamarádka i klidně řekne, že vypadám hůř než obvykle, zvláště když k tomu apaticky nereaguju.
No nevím, když mám delší dobu dost spánku, klidu, rodinné harmonie a zdravé stravy, tak se mi objeví i růž na líci ![]()
Ale tedy kvůli té treperendě si fakt nehodlám od zítřka ukrást ze sporadického spánku ještě další 1/4 hodinu na ranní malování ![]()
Jako od kamarádky bych to i tak nějak brala..ale tohle bylo takové divné..jo a ještě se u toho mírně usmívala, když to říkala, jako starost o mě mi to tedy moc nepřipadalo ![]()
Asi jí příště řeknu, že jí odpoledne čekám u nás s vidlema, ať mi jde pomoct kydat hnůj, že to mi nejvíc vžene krve do žil ![]()
No ja jsem v devatem mesici pozdravila znamou ( vidala me docela casto) a on na me cumi a pak rekne, „jejda to ses ty, bych te nepoznala“. A nasich soused kdyz me videl tak rekl " Jee no to snad ne" No jo, hodne jsem zadrzovala vodu a mela ksicht jak meloun, ale radsi jsem byla uz zalezla doma a nikde se moc nevystavovala. ![]()
@Celina píše:
Další důkaz o tom, že někteří lidé by se měli třikrát nadechnout, než něco vypustí z pusy. Minimálně je to netaktní, něco jiného je, zeptat se mezi čtyřma očima (pak bych to brala jako starost) a něco jiného je nevidět si do pusy a před dalšími lidmi tohle řešit. Praxe - většinou to dělají ti, co mají sami nějaký komplex.
Nic si z toho nedělej
A tak on u toho zrovna nikdo v tu dobu nebyl (naštěstí)
Jinak teda máte tu některé taky dobré historky..
Je zajímavý, že jsem těhu taky zadržovala vodu a kdesi cosi, ale nic podobného mi nikdo neřekl..Ale je fakt, že v té době jsem se mnohem víc vyspala a pan domácí ještě nepotřeboval pleny..bylo to volnější..
Jinak moc děkuji, vypadá to, že jsem se z toho potřebovala „vypsat“, když už se z toho nemůžu i vyspat ![]()
Letím něco dělat.
Krásný den všem ![]()
@Evulina píše:
Ahoj lidi,
nejde o nic vážného, ale přesto bych ráda slyšela vaše názory a náhledy..
Dneska se mi stalo, že mi poránu vychovatelka v dceřině školce řekla: „Ty jo, nejsi nemocná? Dneska vypadáš ještě hůř, než jindy.“ Jsem na to koukala jak spadlá z višně, mě by teda něco podobného nenapadlo někomu, i tomu, kdo fakt vypadá blbě, jako já (kvůli nevyspání a fofrům doma), říct, protože tomu dotyčnému to nejen nepomůže k lepšímu dni, ale spíš naopak..
Beru jako pozitivum to, že je upřímná, na druhou stranu jsou situace, kdy platí „mluviti stříbro, mlčeti zlato“
Pěkný den a jestli je mezi vámi taky nějaká utahaná bledá matka s kalnýma očima, tak jí zdravím a říkám „bude líp“
A vy jste kamarádky nebo jakto že ti tyká? Ale mi někdo říct, že dneska vypadám hůř než jindy, tak mi to teda taky nezlepší den, nevím, proč lidi mají potřebu druhého komentovat ![]()
EDIT: diskuzi jsem dočetla, teda tykací školka to je taky něco. Vykání je vykání, pak si druhý tolik nedovolí
Příspěvek upraven 13.03.17 v 12:06
Tak asi by záleželo na tom, jak jsem si s tím dotyčným blízká. Mě by to taky asi ujelo
(mám rychlejší pusu, jak mozek), kdyby to byla třeba známá nebo příbuzná, ale možná „citlivěji“.
@Evulina píše:
Jo tam si všichni tykají..je to lesní školka, taková happy sluníčka a teď taková rána![]()
Jinak mě bohužel nic vtipného najednou nenapadlo.
A tak jestli jsi bledší typ, tak to hoď za hlavu. Jestli má pravdu (a opravdu ji ulítaná, nevyspalá), tak s tím něco zkus udělat, zdraví máš jen jedno.
My měli v jedné školce učitelku a ta neměla vzhledem daleko od té holčičky, co leze z televize v Kruhu. Byla takový bledý typ s černýma kruhama kolem očí a téměř se neusmála.
@Fiducia ja jsem taky ve 4 mesici a tloustnu hrozne.. mam z toho desnou depku, driv jsem byla stihla ![]()