Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj lidi,
nejde o nic vážného, ale přesto bych ráda slyšela vaše názory a náhledy..
Dneska se mi stalo, že mi poránu vychovatelka v dceřině školce řekla: „Ty jo, nejsi nemocná? Dneska vypadáš ještě hůř, než jindy.“ Jsem na to koukala jak spadlá z višně, mě by teda něco podobného nenapadlo někomu, i tomu, kdo fakt vypadá blbě, jako já (kvůli nevyspání a fofrům doma), říct, protože tomu dotyčnému to nejen nepomůže k lepšímu dni, ale spíš naopak..
Beru jako pozitivum to, že je upřímná, na druhou stranu jsou situace, kdy platí „mluviti stříbro, mlčeti zlato“ ![]()
Pěkný den a jestli je mezi vámi taky nějaká utahaná bledá matka s kalnýma očima, tak jí zdravím a říkám „bude líp“ ![]()
Nikomu bych to neřekla:-) nebo možná někomu velmi blízkému..kdyby to řekl někdo mě, asi by mě to hodně naštvalo a mrzelo, ale nastartovalo by mě to k tomu, abych se snažila to další ráno zamaskovat (myslím únavu.-))
@Evulina
nás dneska čekalo - no potěš, co jsi dělal - kluk má šlinc přes celý obličej.. hele, u dětí bych to neřešila, spíš o ni má holt starost..
@martina.se píše:
@Evulinanás dneska čekalo - no potěš, co jsi dělal - kluk má šlinc přes celý obličej.. hele, u dětí bych to neřešila, spíš o ni má holt starost..
Já to pochopila že to řekla matce.
Mně to říkala kolegyně skoro každý druhý den na začátku těhotenství a nijak mě to nepohoršovalo ![]()
Mně řekla při mém už pokročilém těhotenství recepční v práci před skupinkou asi dvaceti chlapů (které jsem si vedla do zasedačky a měla jim vážně předávat určité informace a mít dostatečnou autoritu): „Jak se tak na vás dívám, to bude určitě holka, holky berou krásu!“ Taky moc milé… a samozřejmě to byl kluk ![]()
@Evulina píše:
Ahoj lidi,
nejde o nic vážného, ale přesto bych ráda slyšela vaše názory a náhledy..
Dneska se mi stalo, že mi poránu vychovatelka v dceřině školce řekla: „Ty jo, nejsi nemocná? Dneska vypadáš ještě hůř, než jindy.“ Jsem na to koukala jak spadlá z višně, mě by teda něco podobného nenapadlo někomu, i tomu, kdo fakt vypadá blbě, jako já (kvůli nevyspání a fofrům doma), říct, protože tomu dotyčnému to nejen nepomůže k lepšímu dni, ale spíš naopak..
Beru jako pozitivum to, že je upřímná, na druhou stranu jsou situace, kdy platí „mluviti stříbro, mlčeti zlato“
Pěkný den a jestli je mezi vámi taky nějaká utahaná bledá matka s kalnýma očima, tak jí zdravím a říkám „bude líp“
Tak pokud si tykate, tak se asi dobře znáte, tak bych ji třeba nějak vtipne odpověděla? ![]()
@Nowuka2 píše:
Já to pochopila že to řekla matce.
Jaký máte vztah? Když ti tyká, tak zřejmě bližší, ne?
Pokud by mi to řekl někdo blízký, tak se tomu zasměju a řeknu, že jo (a nebo bych mu řekla, že je blbej atd.)…
Pokud by mi to řekla např. učitelka ve školce, tak bych si o ní myslela, že je neomalená (ještě říct, že vypadám hůř NEŽ JINDY), což bych si přeložila, jakože vždycky vypadám blbě - a to by mě asi urazilo
Na druhou stranu, asi bych si ulevila jedním dvěma slovy a pak to pustila z hlavy.
Jinak těžko říct, no, pokud někdo vypadá, jakoby zrovna vylezl z hororu, tak se nemůže divit, že si toho lidi všimnou ![]()
@martina.se píše:
@Evulinanás dneska čekalo - no potěš, co jsi dělal - kluk má šlinc přes celý obličej.. hele, u dětí bych to neřešila, spíš o ni má holt starost..
Nene, to se týkalo mě, ne dcery ![]()
Vzhledem k tykání bych řekla, že jste známé a v tom případě by mi to nevadilo, od cizích jsem to ještě neslyšela
Jsem realista, když vypadám blbě, tak to vim a nepohoršuje mě, že se mě někdo zeptá, jestli nejsem nemocná.
@zrcadlo píše:
Mně řekla při mém už pokročilém těhotenství recepční v práci před skupinkou asi dvaceti chlapů (které jsem si vedla do zasedačky a měla jim vážně předávat určité informace a mít dostatečnou autoritu): „Jak se tak na vás dívám, to bude určitě holka, holky berou krásu!“ Taky moc milé… a samozřejmě to byl kluk
To je hodně dobrý teda ![]()
@Terezameggi píše:
Tak pokud si tykate, tak se asi dobře znáte, tak bych ji třeba nějak vtipne odpověděla?
Jo tam si všichni tykají..je to lesní školka, taková happy sluníčka a teď taková rána
![]()
Jinak mě bohužel nic vtipného najednou nenapadlo.
@Evulina taky zdravím
Vyčerpaně (nejen) vypadám celou zimu a ještě k tomu tloustnu. Budiž mi omluvou, že jsem ve čtvrtém měsíci ![]()
Dost často mě někdo polituje, ale že vypadám hrozně mi teda nikdo neřekl
Ani já to nikomu neříkám, i když by to byla nastokrát pravda ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Jaký máte vztah? Když ti tyká, tak zřejmě bližší, ne?
Pokud by mi to řekl někdo blízký, tak se tomu zasměju a řeknu, že jo (a nebo bych mu řekla, že je blbej atd.)…Pokud by mi to řekla např. učitelka ve školce, tak bych si o ní myslela, že je neomalená (ještě říct, že vypadám hůř NEŽ JINDY), což bych si přeložila, jakože vždycky vypadám blbě- a to by mě asi uraziloNa druhou stranu, asi bych si ulevila jedním dvěma slovy a pak to pustila z hlavy.
Jinak těžko říct, no, pokud někdo vypadá, jakoby zrovna vylezl z hororu, tak se nemůže divit, že si toho lidi všimnou
Jo, dostalo mě právě nejvíc tohle - „ještě hůř než jindy“ ![]()